Ноемврийската дружина премина половин година! (тема 3)

• 56 292
  • 707
  •   1
Отговори
# 570
Да ви се похваля, че от няколко дни малечка лази и се изправя на крачета, държейки се за кошарата или другаде. И съответно свалихме легълцето на най-ниското ниво вече.

# 571
Здравейте момичета, и ние сме на тема столче. Чудя се какво да е, но все още проучвам. Май ще взема втора употреба виждат ми се безумно много пари за ново столче..Вие бисквити давате ли някакви? Че на всички пише че има захар?

# 572
Не давам бисквитки.

# 573
И аз не давам, правила съм домашни, тези купешките разтворимите - не  Naughty

# 574
Аз давам обикновени бисквити с кисело мляко.

# 575
В бисквитите няма нищо полезно, това са празни калории. Щом има въведено кисело мляко, към него може да се дават плодове, овесени ядки. Бисквитите са сладко тесто. Тесто предпочитам под формата на домашен хляб и сухари за уплътняване, защото може да са и пълнозърнести. А за самостоятелно гризане - там всичко давам, защото не го яде, реално, но ако можеше да яде сам, не бих.

# 576
Тия дни ще пробвам с овесени ядки.

# 577
Аз също давам овесени ядки и сухари, но към края на месеца тр да въведа кисело мляко и доктора ми каза да го мешам със бисквити  #Crazy за това питам..

# 578
Аз давам бисквити с киселото мляко.

# 579
Аз също давам бисквити с кисело мляко и само бисквитки. Харесва му да си ги яде сам.
С детската кухня много добре върви, харесва му и си хапва с удоволствие. Там също за десерт понякога имат кремче с бисквитки.

# 580
Оф и аз гледам за стол вече втори ден newsm78

Гледам, защото моят малък ококорен любопитко вече почти му стига главата до сенника на кошницата. И по-лошото е, че не иска да се вози наобратно вече. От няколко седмици все реве в колата (а ние го возим всеки ден така че това не е опция). Говоря му, побутвам го... тц. Прибират ни от летището ония ден с чужда кола и столче гледащо напред - о, радост неземна! Млъкна. Но столът беше много смотан и в момента, в който заспа, главата му клюмна напред. Та затова сега чета внимателно отзивите да видя кой стол има различни положения.

Общо взето гледам, проучвам, колебая се. Май се отказах от Cybex-a, въпреки че на външен вид са ми фаворит. Гледах и М-Pallas и Juno... Ами този големия ми изглежда прекалено голям за бебе. А като не е вързан с колан, имам чувството, че моят дивак ще излезе от стола  Crazy

Следващият фаворит е Britax Duo Plus (Isofix). Като цена и характеристики пасва. Гледам все добри отзиви. Има го в mothercare на промоция, но пък точно цвета, който ми харесва свършил.

И сега пък попаднах на много добра оферта на Hauck GuardFix и направо се замислям да поръчвам - добра марка, добра цена, добри отзиви, има нужните ми Isofix. И като поотрасне малко може да инвестирам в един Cybex. Ма пък много са ми "дървени" всички продукти на Hauck. В голяма чуденка съм (даже писах в темата за столчета).

Вие какво гледате при избора?

Последна редакция: вт, 02 авг 2016, 13:00 от изгубен-щъркел

# 581
Мъжът ми се занимава с избора на столче. Знам, че гледа да е с изофикс.

# 582
Да се отчета след днешното обилакяне, гледане и питане за столчета. Харесала съм си на макси коузи или бритакс, поне за тях съм чела доста добри неща. Това което искам е изофикс, да може да е обърнато посока обратна на движението като за начало и после да се завърти по посока на движението. Тези съответно са най-скъпи, дори излизат повече пт самата кола. Изофикс базата има един "крак" отпред и ни казаха, че ако на самата кола има отделения за багаж на пода където ще седи столчето, този вариант не е подходящ. При евентуална катастрофа кракъм може да влезе там и няма да окажа необходимата упора. Ние сме с Рено и съответно ги има тези отделения.
Друга опция е да е с изофикс, но от сега да гледа напред, което не е идеално, но навсякъде където попитахме ни казаха, че е по-добре така отколкото с колани. И третия вариант е този с коланите.
Июаше столче, мисля беше на макси коузи, което ечгледа напред и е с изофикс, и ми казаха, че има допълнителни уплътнения за врата, и затова може още от сега да се сложи напред.
Ние нищо не купихме днес, ще гледаме още, поне имаме идея какво търсим. Всички варианти които гледахме столчето може да се направи д полегне малко и са били за възрастова група до 4 години.

# 583
Момичета, да ви питам как правите купешките каши -  преварявате ли вода точно преди да направите кашата, както пише на кутиите или не? Аз винаги ползвам тази от термоса. С нея правя и АМ. Чак се чудя дали затова не ги ще малечка или просто не ги харесва и това е то. И определено това е последната каша, която купувам. Само си хвърлям парите. То и с пюретата е нещо подобно.

# 584
Здравейте, мами!
Да се отчетем от консултацията - за месец и половина сме пораснали сантиметър и половина и сме качили малко над половин килограм.
Питаха ни разни въпроси от някакъв контролен формуляр - какви неща прави бебо, в това число дали дава пръстче за "боц", амииии то аз не съм го учила да дава боц и не го прави това  Shocked
Също така не го държа и много изправен да се учи да ходи, тъй като от 3 месеца съм с възпален нерв на кръста и не издържам наведена. Но пък малчо е като малко булдозерче - пълзи бясно из цялата къща. Simple Smile
Днес дадох за първи път на бебо елда с обезсолено сирене за закуска (вместо да му правя попара) и се прие доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт