Ноемврийската дружина премина половин година! (тема 3)

• 56 289
  • 707
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Бебоче моята мома също не поема нищо друго освен кърма от седмица може би. Не знам от зъбите ли, от жегата ли. Обаче не престава да си проси от нашата храна, вчера яде краставица,  сладък картоф и коричка домашен хляб. Накрая сипах пюрето в една чинийка пред нея и тя си топеше краставичката в него, после си я облизваше ooooh!
Дъщеря ми също обича елда, но в момента даже плод отказва.

# 586
Аз не варя водата на момента, когато правя каша. Използвам преварената вода за АМ, която е за деня.
Аз искам да питам за глутена. Давах овес - засега добре, доста време задържах на него, бавно и по малко. Исках да продължа с ръж, ечемик и пшеница в този ред, обаче се оказва, че където и да проверя в града няма отделни каши на хип. Предлагат ми най-вече една - 5 зърна, която съдържа от всичко. Вие какво мислите?  newsm78 Да давам ли направо нея след овеса Tired

# 587
Амая, след овесената каша започнах бейбилов на дм, каша 3 зърна. Овес, спелта, ечемик. След нея дадох хип 5 зърна

# 588
Мерси, момичета!

Охайо, аз уча бебка на боц и др. неща, но засега само пляска с ръчички. Друго не иска да прави. А за ходенето - тя направо си ходи вече из кошарата като се придържа за нея. Аз я учих да стъпва и ходи на леглото без да се навеждам, но си иска придържане. И изведнъж започна сама да се изправя. А сега вече си крачи. Да видим кога ще спре да търси къде да се държи.

# 589
Аз след овеса давах ръжен хляб и после направо пшеница.

# 590
Гултена го въведох едно по едно, по схемата. Купувах зърната отделно и ги правех с плод. И продължавам следобяд слагам 2-3 лъжици към плод.
Даваме боц и пет, от вчера, много ме изненада. Показвам от известно време, но вчера за първи път направи сама пет, после пробвах боц и пак го направи.
От пълзенето и ходенето обаче ми се струва че сме далече.

# 591
Моят ходи с уолкър, дава боц, това от няколко дни. Сега се мъча с пляскането с ръчички. И то не за друго, ами защото е във въпросниците. Иначе не му е приоритет да пляска, очевидно. Ходенето с уолкър много ме изненада и зарадва. Смелчага е, рано ще проходи, според мен.

# 592
Естлар, стана ми интересно за какви въпросници говориш. Ще споделиш ли?

# 593
Абе образно казано въпросници. Нали има неща, които се очаква детето да може да прави спрямо месеците (да вдига глава, да седи, да заглежда предмети, да търси играчка, която е изчезнала, да протестира, като му вземеш играчката, да се усмихва, да си разпознава името, да се обръща по посока на глас)? Педиатрите често задават въпроси от този сорт по консултациите. Е, в книгата за детско развитие, която чета, от това, което ми предстои 10-ти месец, не умее само да пляска с ръчички. Което сега ще го уча да прави, просто за да съм спокойна, че го може.  hahaha Луда работа. Може би показва някакъв вид координация и емоционално развитие (да изразява радост). Моят като се радва си пляска по краката, което не знам дали да го броя за същото.  Laughing

# 594
Моят като се радва си пляска по краката, което не знам дали да го броя за същото.  Laughing

А моят пищи  #Crazy  hahaha Като е сърдит, пак така, ама по-злобно.

# 595
Аха, ясно. Аз я уча на каквото се сетя по-скоро. А и тя засега повечето неща не иска да ги прави. Ама да видим. А и пляскането не го прави по команда, а когато тя иска.

Ще е интересно повече момичета да споделят на какво учат бебоците, за да черпим опит една от друга.

Засега малечка отваря уста като й кажа, за да мием зъбките. Както и за да й сложа гелчето за венчетата или да й капна витамин Д. Казвам й и тя го прави. Винаги й обяснявам защо. Освен това вдига ръчички, за да ги вкара в ръкавите. Ама на това я научих без да искам, защото непрекъснато й говоря и обсъждам какво правим в момента и все казвам :"Хайде сега да пъхнем тази ръчичка в ръкавчето". И един ден тя започна сама да ги подава. Само дето ако не улучи ръкава напъва с ръката, където е уцелила. Simple Smile

Основната ни занимавка сега обаче е да се изправяме и ходене. Много се катери и по мен и баща си.

Последна редакция: пт, 05 авг 2016, 13:28 от Beboche2015

# 596
Сега, като препрочитам уменията, за които говори Естлар, виждам, че умее доста от тях. Но не винаги реагира на името си малката, та се чудя дали го разпознава. Защото аз я наричам с какви ли не галени имена, ава ще се постарая да ползвам най-вече нейното си. Пък да видим.

# 597
Бебоче, вместо ти да я разнасяш наляво надясно, държейки я за ръце, защо не вземеш един уолкър? По-правилно се развиват.

# 598
Естлар, а коя е книгата? И как се дава боц Embarassed
Иначе, ние правим и следното. Като част от масажа и гимнастиката правя едно поглаждане през цялото тяло, отпред и отзад, назовавайки частите на тялото.

# 599
Диана, свиваш всички пръсти, все едно ще посочваш нещо с показалец, свиваш на бебето пръстите и ги боцкате един в друг Wink
Нашия мисля сам да се учи да ходи, катерейки се по мебелите. Когато реши да го направи, тогава. Към днешна дата пристъпва вече все повече, дори се подпира и на лакти изправен, за да пляска или да прави 'бръм' Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт