Хайде,декемврийче,покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 3

• 43 960
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Почвам да се замислям за име, все ми се иска да го кръстя на някой но нещо все не ми допадат имена, но първо да видят пола, а и декември има мн именни дни може само да покаже

# 616
  • София, България
Аз отдавна съм измислила име. Стратиева ми каза пола с 97% сигурност още на ранния скрийнинг, 12+0 седмици. Ние вече от един месец си наричаме бебка по име, че даже и прякор си има, производен от името.  Laughing Направо си е вече личност.

# 617
Elizabethh_ , почивай си повече, мила. Моя приятелка ей така няколко пъти прокървява, но за щастиеи при нея вече вичко е нарвд- тя чака Септември бебче. Стискам палци и при теб до края леко да мине бременността, то само си почивай повече и всичко ще е ок.
Момичета, ние с тези имена сме пред голяма дилема илипоне бяхме. Имахме си име за момче още дълго преди да забременея и по стечение на обстоятелствата термина ми съвпада и с именния ден (+/-1-2 дни ), обаче последния път вече видяха бебчо макар и не много ясно и казаха,  че е момиче и шах - не че не сме мислили и този вариант, но не можем да се спрем на нищо, което и на двама ни да хареса и да не е компромис от нечия страна, с за мъжкото от раз си го харесахюе и на едно мнение. И сега понеже цялата фамилия още е в шок,  че е момиче-всички очакваха, че ще е момче, та още никой нищо не казва и чакаме по-сигурно да се види, че иначе големи инати и двамата с мъжа ми и никой не отстъпва за името...  Simple Smile Ще видим де,  живи и здрави всички да сме и да родим хубави бебчета, а пък като ги погкеднем съм сигурна че и да има такивакато мен дето не са се спрели на нищо, ще си го изберат бебчовците сами! Simple Smile

# 618
Реших да ви споделя една кратка статия за избора на майката от самото бебе. Ако ви стане интересно, има много подобни статии и описани случаи в нета.
http://codefashion.bg/2016/07/16/11245/

За ЕБХ- това не е точно приучаване и тормоз за бебето да седи на гърне, а начин майката да разпознава сигналите на бебето, кога от какво има нужда. Има много държави и народи, които изобщо не използват памперси и това не е включено в традицията им за отглеждане на бебета. Една от историите, които бях чела преди години беше за европейка, която е женена за индиец. Когато отиват на гости в Индия, свекървата и казва, че е чувала за памперсите и пита, дали това са гащите, които събират урината. За нея е непонятно, защо това се прави изобщо, след като никой голям човек не би ходил с такава спарваща материя, нито би си носил урината със себе си. Те просто оставят децата да ходят с памучно бельо и използват от самото начало сигнали за разпознаване на тези нужди. Ескимосите също използват такива сигнали. В днешно време много хора се обръщат към ЕБХ по различни причини, примерно някои за да не замърсяват природата, защото памперсите се разграждат с години. Други заради риска от инфекции при момиченцата, трети по финансови причини... Всъшност този метод го приемат като част от общуването между майката и детето, както разпознават, кога му се яде, кога му се играе, кога иска да го гушкат и т.н. Simple Smile Аз май бих пробвала, за да видя, дали ще се справя с тези сигнали. Иначе пелени в магазините колкото искаш.

А за количките - и аз от самото начало съм се насочила към модели, подобни на тази количка с лимоните. Самият дизайн много ми харесва, че е толкова заоблена. Аз имам и други фаворити де. Като марки много харесвам количките на CAM и Peg Perego. Много харесвам техния дизайн и ми се струват здрави (без да имам опит). Сега съм луднала по Bugaboo Donkey. Ако харесвате количките само по десените, сигурно знаете, че има фирми, които специално правят разноцветни сенници. Някои са универсални, дълбоки и атават за повечето марки колички, а някои са според определения модел. Има фирми, които правят комплекти сенник + покривало за крачетата или на летните кошове седалките и примерно черните колички могат да станат за нула време пъстри и красиви.

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 19:15 от Paula C.M.N.

# 619
Паулче, мила, на теб ти бе първа бременност, нали? Може и да греша де. Така пак с ЕБХ - милички, ще си говорим когато бебето те събуди два пъти през нощта за сучене, после си играеш да го заспиш. Тъкмо е заспало и почваш да се цедиш като при някои отнема 15 минути, а при други 30-40 минути. И тъкмо си се забил в леглото си представи бебо да се наака. Миеш, преобличаш, приспиваш. И след 20 минути се напикало. И.....ми то дошло време за следващото кърмене Grinning . Та да попитам кога точно ще спиш? А, забравих. Имате и бонус - колики след седмица, две от раждането. Та индийките да си гледат индийските бебета. От взиране в нуждите на бебето /ЕБХ/ накрая ще вампирясаме. Детето има нужда от отпочинала и усмихната майка, която да му дава сигурност. Това е най-важното.
Ще разкажа забавна случка. Току що родила, се прибираме с малката у дома на третия ден. Родата на ММ у дома, което ще се опитам тоя път да избегна всячески. Но да не се отклонявам. Та къпя аз малката за пръв път и тя мирува. В момента, в който спряхме, това дете се разцепи от рев. /След 3 месеца вече бяхме сигурни, че тя плаче само защото я вадим от водата/. Свеки гледа неодобрително, аз се потя /температурата е почти 40 градуса, за да не "изстине малката"/. Както и да е, оправих я и чучнах да я кърмя. Хората се изнесоха и ни оставиха сами. .... През нощта ставах два пъти да я кърмя, като последния път бе в 5,30 часа. .... И спя аз като пън и в един момент усещам ММ да ме бута. Отварям едно кръвясало око и питам: Кво?????? А той: "Мило, 8 часа е. МАМА КАЗА, ЧЕ БЕБЕТО Е ГЛАДНО!!!!!!"  Отворих и другото кръвясало око и заявих: "Майка ти да накърми собственото си дете! Аз моето няма да го кърмя под час! И последно - спящо бебе не се буди по никакъв повод!!!!!! Завъртях се на другата страна, но злото бе сторено вече - аз бях будна. Това и до гроб ще го помня. Та като спим по три часа всяка нощ, нека да ми говорят за ЕБХ. Който иска да го прилага. Аз на моето ще си му слагам памперс, за да може то да гледа усмихната и отпочинала мама.

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 19:37 от Тони78

# 620
И аз мисля да оставим на другите народи да си спазват традициите и да си гледаме удобството  Sunglasses

# 621
Даа, наясно сме какво е ЕБХ и пожелавам успех на всички. Аз бях от изцеждащите по 40 минути и при все че нямаше колики само кърмих,цедях и сменях Simple Smile За мен кърмата ми беше по-важна. Направете си своите приоритети така че да сте доволни Simple Smile

# 622
  • София
Някой деца позволяват да бъдат научени много по отрано на гърне,това се случи при нас. Да имахме инцидентни,но те бяха в рамките на заиграване, забравяне да сигнализира и напишкване. Реално на 1 г спря да ползва памперса. На 1г1м тръгна на детска и слагахме памперса,да има,даже лелките когато стана на 1г6м ми казаха,стига си слагала,детето само се запарва.
Има деца и деца,недейте така,защото при вас нещата не са потръгнали веднага да отричате методите ,които при вас не са сработили.
Когато ние сме били бебета,още на по годинка сме били без пелени. Всичките ми познати,които са на 50-60г станали вече баби и дядовци,се възмущават колко дълго стоят децата с пелени и какво било при тях.  Peace

# 623
tafi, че то е нормално всеки да съди от собствен опит Simple Smile При тебе е станало веднъж, нормално е да очакваш пак да стане. Ама аз като три пъти не съм видяла бебе на 1 годинка да е постоянно без памперс, хич не се надявам на чудо сега  Wink

А едно време всички сме били без пелени отрано, защото е нямало днешните памперси и майките са били доста по-отдадени на идеята да го постигнат. В сегашния начин на живот е трудно да това да ти е най-важното нещо (за мен поне).

# 624
Това с цеденето винаги ли се прави бебето не изяжда ли всичкото мляко,  може ли да се избегне?

# 625
  • София
Аз съм се цедила само когато нямаше кърма,т.нар кърмачески криза.
Това,което аз знам е,че гърдите не се пипат,освен ако няма нужда,т.е при опастност от запушване( има прекалено много мляко,бебето не е сукало, тогава се цеди малко за облекчаване на гърдата), когато няма мляко ( стимулиране на производството на кърма), когато бебето не успее да се научи да суче от гърда.
Аз не съм се цедила след кърмене.

" Старите пушки" ще изплашите младите  Mr. Green .

# 626
Може Нис, но най-рано след 3 месец, когато лактацията е що годе постоянна. Но и тогава има вариации и за да я предизвикаш пак се цедиш.
На 8 месеца сложих малката на гърнето - детето пищя, аз го притисках едва ли не да седи там. То разви страхова невроза от тъпото гърне. Но това е моя пример.
Последно - едно време не е имал мобилни, цифрови ТВ, имало е лек автомобил 1 за цялото село и т.н. Дайте да не отричаме прогреса, момичета. Едно време ама переше на полуавтоматична пералня и събота й бе ден за пране - цял ден не излизаше жената от тази баня. На тавана се пазеха доскоро наши неща от детството. Намерих цял кашон, пълен с гащички. Да не би да им е било лесно на майките ни и бабите ни?
А иначе старите баби питат как да боравят с телефон и телевизор, така че не са ми критерий. Да, уважавам ги заради опита, но ние все пак живеем в друго време.
И последно - те сигурно не са имали дамски превръзки, да ги спарват по време на месечния цикъл и са ползвали парцали. Ами дайде да се откажем от превръзките и да не се спарваме по 5 дни в месеца с тях и да си ползваме парцалите - еклогично чисто е.

# 627
  • София
Хайде да не изпадаме в излишни полемики .
Примера беше посочен единствено с цел,че понякога може да се научи детето по-рано на гърне. Специално аз не следвах никакви методи,нито стари,нито млади,нито съм следила физиономии.
Хората сме различни,бебетата също. Едни бебета спят по цяла вечер,други не....
Моето първо бебе беше кошмара за всеки родител. Всички хумористични статии сякаш за него бях,но в някой други аспекти беше дете за пример.
Не искам да се караме,страхотно е да показваме всички страни на монетата,но не и да се сърдим и караме,че нашата страна,някой не са я видяли.

# 628
В детските градини приема започва от 3 години и едно от изискванията е детето да е без памперс. Това показва, че хората /не конкретно в детските градини, а здравни и социални работници, които изучават поведението на децата/ са преценили тази възраст за оптимална. Никой не е казал да си пратим децата на училище с памперс.
Важно е и кога е родено детето и кога навършва дадената възраст. Каката ми бе родена края на май и следващото лято бе на годинка. до края му бе станала на годинка и 4 месеца, ако включа и септември. Това го чакам началото на декември, което би ми дало шанс още на второто му лято да пробвам махането на пампперса, а именно 1,5 г. /началото на май месец/ - 1,10 г. /края на септември/.

# 629
Нис, не е задължително цепенето въобще
Може да се наложи още в самото начало,  а може и не. Абсолютно индивидуално е - Често се стига до сериозни проблеми с това цедене, а често и помага.
Има много писано за кърменето, ти четеш и чужди сайтове, моят съвет е да се информираш предимно от там специално за кърменето, защото при нас практиките понякога са плачевни, за съжаление

Общи условия

Активация на акаунт