Хайде,декемврийче,покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 3

• 43 953
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Paula C.M.N. , аз също пиех Сиофор/Глюкофаж преди да забременея и 3-ма лекари ми казаха да ги спра , при положителен тест за бременност. На теб пък не . Странно...  newsm78

# 91
Този Метформин на мен ми го бяха изписали с цел подобряване на качеството на яйцеклетките или нещо подобно  newsm78 преди повече от 2 години. Но при мен не даде ефект и не забременях тогава. Сега не пия нищо, освен фолиева като се сетя. Но след някой и друг месец сигурно и аз ще съм с пълни шепи от какво ли не...

# 92
  • София
Ами аз го пиех , защото имам инсулинова резистентност , което водело до липса на овулация и от там до ПККЯ . Сигурно затова са ти го дали . Мен доктора ме подготви , че трудно щяло да стане бебето, заради нередовната ми овулация . Факт е , че на прегледа през февруари, нямах такава. Април отидох бременна и го хвърлих в потрес  Laughing . Така че, явно при едни действа, при други не... Приятелка също пие метформинов препарат и понеже ин витрото си го прави в Турция, там също и казаха да си го пие... newsm78

# 93
  • Лондон
Момичета,да ви се оплача-от сутринта съм с ужасни болка в гърба и кръста.Болката е постоянна,преполагам се дължи на залежаване,не мисля,че са контракции,защото до колкото знам ,те са като пристягане и са краткотрайни,а тук болката е постоянна.Уффф,много е неприятно.Някоя от вас имала ли е такива болки?

# 94
simonetka, метформиновите препарати се приемат за да се подобри функцията на панкреаса, който произвежда инсулин. Аз произвеждах огромни количества, което след време ще доведе до затруднена функция и за подпомагането му, се приемат тези лекарства. На мен когато ми откриха инсулиновата резистентност, ме изпратиха и на АГ със съмнения, че може да имам кисти на яйчниците, но какво се оказа?! Всеки месец произвеждам и от двата яйчника по над 10-15 яйцеклетки, #Crazy което ме хвърли в ужас. Ако по случайност всичките са качествени и по случайност бъдат оплодени, какво ще правя примерно с 10-20 деца на един път moresmile moresmile moresmile  #Crazy?!  Както и да е. На мен ми бяха казали, да не забременявам в близките 4-6 месеца, защото ми увеличаваха постепенно дозата на Метфогамма. Преди години са карали бременните да ги спират. След последните изследвания и проучвания, от няколко години вече бременните продължават да си ги пият. Днес лекарката ми обясни, че даже е препоръчително да си ги пия, за да се застраховам от гестационен диабет, също и за бебето щяло да е добре. А за по-качествени клетки в целия организъм, както и за да бъде балансирана обмяната в клетките, пия Инофолик, който представлява фолиева киселина +инозитол. Това е хранителна добавка на прах. Към тези лекаства пия Фемибион 2 (фолиева киселина + витамини), Утрогестан (прогестерон), а от днес ми препоръчаха да пия и Аспирин протект Crazy. Сигурно за каквото не са се сетили, това не са ми изписали докторите. И вечер сядам като бабите на масата с една чашка вода и си приготвям всички кутийки с лекарства smile3517. Голям майтап съм.

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 16:49 от Paula C.M.N.

# 95
Paula, леле, как си забременяла само с едно бебе, при това производство на месец  Sunglasses

# 96
  • София
Ами това , че вече можело да се пие по време на бременност и аз чух , но на мен ми го спряха . Следя на 30 дни кръвната захар . Единият от тримата доктори е Начев от ендокринологията... Не знам и аз вече Simple Smile

# 97
Paula, леле, как си забременяла само с едно бебе, при това производство на месец  Sunglasses
Ами ха де?! Аз цял живот си мечтаех за близнаци, всеки ми обяснява с подробности, колко е трудно, но аз съм тъпа и упорита и не си променях желанието.  Joy

Бинака, другите може да се крият в права редица на прегледа и да не са ги видели  #Crazy Joy . Шегувам се разбира се.
И аз това чакам да чуя всеки път, но още никой не ме е изненадал.

Аз забравих да ви кажа, относно това, че с инсулинова резистентност не може да се забременее, че аз си го планувах с овулационни лентички и от първия месец и само с един опит стана preggo. Мисля, че бях чела, че е проблем износването, а не забременяването.

simonetka, убеждавам се, че всеки доктор си е със собствено мнение. И както каза моята позната вчера "медицината се развива, но повечето лекари - НЕ". Те си карат по старите методи, защото така са учили някога и не ходят на нови специализации, обучения, обмен на опит и т.н. Дано всички да имаме живи и здрави бебенца накрая.  bouquet

# 98
  • София
Това за износването не са ми казвали , може.

# 99
  • Лондон
Леле,момичета,и аз пия 4 вида лекарства,но на вас са ви изписали много Shocked

# 100
Здравейте момичета, всеки ден ви чета , но рядко пиша. Бременноста ми (първа)до момента върви добре , без никакви оплаквания.  В 15та седмица съм, но от седмица някъде , ниско долу в дясно стомаха ми е на твърда топка.... Shocked притеснява ме , защото преди когато ставаше корав бързо омекваше, а сега почти постоянно е доста твърд. АГ каза да пия но шпа и да не се притеснявам, това били контракции... Confused Доста слаба съм, имам коремче вече и познати ми казват , че понеже съм слабичка , затова усещам всичко.
Вие какво ще ми кажете по въпроса? Трябва ли да се притеснявам толкова?
Ще се радвам ако нещо споделите по въпроса.  Hug

# 101
Леле,момичета,и аз пия 4 вида лекарства,но на вас са ви изписали много Shocked
Моите са 4, но ако започна от днес да пия и Аспирин протект ще станат 5. Само че Фемибион 2 са по две (капсула и таблетка), та бройката си расте постепенно.  ooooh!

Да ви кажа, как се изкефих днес.  Joy Дето има една приказка "душевна ч...я" си направих.  bowuu
Нали имах записан час при "семейния АГ", та днес след БХС, имах среща с тази роднина, която последно ме беше разстроила по телефона, че едва ли не съм направила най-неподходящия избор на лекар, само съм обикаляла докторите, не трябвало да ходя изобщо на женска консултация и т.н. (да не се повтарям изцяло). Та отиваме днес при този доктор, тя говореше през цялото време, все едно аз съм някоя 13-15 годишна и аз си мълчах като пукал. Като му каза, че съм в 13 г.с., той веднага каза, че трябва да си направя БХС и аз гордо-гордо се похвалих, че сутринта съм била, показах му резултатите, които имах, показах и резултатите от скрининга при Троянчев и той ги прегледа много обстойно. Обясни на тази моя роднина, че той не работи със НЗОК, затова трябва да съм записана на ЖК, за да ми пускат изследвания и болнични. Тъй като докато чакахме, аз и казах, че съм се информирала, че този доктор прави само секцио, а при него не се ражда естествено, тя каза, че това са глупости. И нали таксата за раждане, която и бях споменала за Селена, тя каза, че "кифлите" ми били казали такива глупости (разбира се, щом аз го казвам,  #Cussing outкак ли пък да е истина)... Та какво се оказа?! Той не поема естествено раждане наистина, защото имал много ангажименти, но щял да препоръча някой негов колега. Каза и, че раждането в Селена е 1500, а в Торакс беше малко по-малко. И в заключение каза, че съм направила всичко необходимо, нищо излишно и че явно се следя сериозно.  bowuu bowuu bowuu Когато си тръгнахме, вече бях толкова спокойна и горда, че няма какво да ми прави нейния доктор и не съм изпуснала нищо, макар че я знам, че пак ще ме подхване към края на юли, като дойде време на ФМ.

Да не се хваля де, но след снощното ужасно главоболие и 2 часа само сън и днешния преглед при д-р Апостолова (от която съм очарована и много впечатлена) и след прегледа при семейния АГ, за да угодя на роднините, вече се чувствам толкова спокойна, безгрижна и щастлива. Като малко дете, на което няма кой да му диша във врата.  Joy Joy

# 102
Паула, явно че не е излишно човек да чете в интернет. Направо си предсказала как ще мине прегледа  smile3501 Не каза само коментарът на роднината какъв беше  Laughing

# 103
  • Лондон
След случилото ти се Paula,се убеждавам,човек трябва да слуша единствено и само вътрешния си глас,и приказките и съветите на разни познати,близки и т.н. не са от такова голямо значение.Още повече,че за едни един лекар би би много добър,а други биха казали,че е ужасен.Въпрос на гледна точка.Лично аз не  виждам нищо лошо в това,човек да се информира и да е запознат с нещата,които му се случват Wink

# 104
Момичета,да ви се оплача-от сутринта съм с ужасни болка в гърба и кръста.Болката е постоянна,преполагам се дължи на залежаване,не мисля,че са контракции,защото до колкото знам ,те са като пристягане и са краткотрайни,а тук болката е постоянна.Уффф,много е неприятно.Някоя от вас имала ли е такива болки?
Аз съм така от няколко дена
Боли ме вечер и сутрин само кръста, случва ми се даже като стъпя да изтръпна цялата от болка
Днес звънях на доктора и каза че е съвсем нормално и да пия нош па.

Общи условия

Активация на акаунт