Рецепта и лекарства за IVF?

• 3 931
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
скоро разбрахме, че се налага да направим ин витро, тъй като дългите години опити не дадоха резултат. След продължителни и изтощителни изследвания разбрахме, че проблема е в мъжкия фактор и пристъпваме към процедурата. В момента съм много объркана, тъй като сме засипани с ужасно много информация, която меко казано ме плаши. Опитвам се да се съсредоточа над нещата стъпка по стъпка и да не правя големи планове, въпреки че ми се иска. През последните три дни изчетох доста информация тук, за която ви благодаря. Може ли някоя да ми каже откъде е най-изгодно към днешна дата да си купя лекарствата, които ми предписаха:
- Decapeptyl 0.1
- Menopur 75
- Gonal F 300
- Ovitrelle pen
- Prednisolon F 0.5
- Climara
Готова съм да отидем и до Турция и Румъния, ако е по-изгодно и си заслужава. Като начало съм решила да проверя за цени в най-големите аптеки в страната, но не знам как да направя справка в чужбина, а паричките имат значение.
Благодаря предварително за информацията на всички отзовали се.

# 1
  • София
В големите аптеки в страната може и да не ги намериш. Тези лекарства се зареждат в аптеките към клиниките по ин витро. И цените там са доста преференциални защото те продават основно само такива лекарства и са договорили добри цени заради оборотите които правят. Няма нужда да ги търсиш от извън България. Но това важи за големите клиники в България. 

newsm78И защо са ти предписали тези лекарства още от сега. Лекарствата като вид медикамент и дозировка се предписват буквално ден за ден според това което ще види лекарят ти на ултразвука и на резултата от естрадиола. Не ми изглежда сериозна схемата ти за лечение. От коя клиника ти ги изписаха така накуп? А да не говорим, че са пропуснали медикамента за контролиране на преждевременно настъпване на овулация и могат да изпуснат фоликулите ти.

# 2
Дори и да ги нямат в наличност, като ги поръчаш, ще ти ги доставят. С този декапептил най - вероятно ще е по дълъг протокол и тогава растежа на фоликулите  се контролира по - лесно и едва ли ще има нужда от цетродит или нещо подобно. За Турция - попитай в темата за Истанбул.

# 3
При добро желание навсякъде могат да ти поръчат. Дори и в малка квартална аптека можеш да ги вземеш на добра цена, въпрос на договорки. Освен това не знам дали е удачно от чужбина да пазаруваш, защото могат да ти останат някои неща, ако вземеш повече и пак ще ти излезе скъпо.
П.п. декапептила при мен беше таймиращото лекарство, така че схемата си има всичко. Успех и не се шашкайте.

# 4
Благодаря за отговорите на всички. В момента правя проучване и скоро ще пусна тук точните цени от няколко аптеки в България, Турция и Румъния, за да има полза за всички. Малко започнах да се успокоявам, че не е толкова страшно, важното е да има финала да е положителен. Успех, момичета!

# 5
В Турция цените на тези лекарства са със 50% по ниски от България.
ето и темата за Истанбул http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=921778;topicrefid=20
цената на GONAL F 300IU писалка е около 270тл. което е 162лв

# 6
Здравейте момичета,
ето цени на лекарства от аптека в Букурещ (Румъния):
    1. Decapeptyl 0,1 DN III - 7 броя за 66 евро
    2. Menopur - 75I DN X - десет броя за 160 евро
    3. Gonal F 300 I U DN V - пет опаковки за 460 евро
    4. Ovitrelle pen DN I - един брой за 28 евро
Gonal F го няма в "Марешки" и "К-Крес", предстои да проверя и в някой други големи аптеки.
Дано да съм била полезна на някой

# 7
Здравейте! На мен също ми предстои ин витро през септември, което ще си самофинансираме. Моите инжекции са decapeptyl depo, gonal 900iu, merional 75iu и ovitrelle. Нашата лекарка ни посъветва ако можем да идем до Турция да си ги закупим от там, но няма да имаме време за това. Обърнах всички аптеки в нашия град (Габрово) и в нито една не са чували за тях и не могат да ми ги доставят и дори ми казват, че декакпептил депо бил забранен за внос, което е пълна глупост. С големи мъки намерих телефон на производителя на декапептила, защото той ми трябва за началото на август и от там ми казаха точно в коя аптека го има в Плевен, защото там ще ни е ин витрото. Ако някой има проблем с намирането му да ми пише ще ви дам номера.
Успех дами!

Общи условия

Активация на акаунт