БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 399
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Кристалин - имаш късмет, че имаш кърма и детето ти си суче. Има деца, които предпочитат пюретата, колкото и да е учудващо за някои. Освен това рано или късно се заместват храненията, не може цял живот шише, но пък млякото за доста дълго време остава важно, та млечна каша за следобедна закуска ми се вижда по-добър вариант на мен лично от кисел например. Иначе да си кажа, че и аз кърмя и изобщо не бързам да замествам хранения, но едното няма общо с другото.

# 136
O, Skeeter, аз отбивам вече  Crazy Но като почнах да замествам хранения не съм се опитвала във всяко хранене да има белтък, това е нещо ново за мен. И затова ми стана странно това искане да има АМ. Явно съм чела други "школи". Отделно не мисля, че кисел е подходящо за каквото и да е хранене  Crazy

# 137
Е, сега ако много скоро след въпросното хранене кърмиш може би не е задължително към всяко хранене с твърда храна да има белтък, защото след малко бебето ще си го поеме от кърмата. Затова и казах, че може да  се даде безмлечно хранене, ако после бебето пие и АМ /съответно кърма.

# 138
Момичета имам едно въпросче, даването на млечна каша означава ли че детето е захранено с млечни продукти, въпроса е във връзка с това че Педи ми каза да давам попара със сирене сутрин, а й на детската кухнята гледам пише че във по- голяма част от нещата има мляко, та се чудя като съм дала вече млечна каша дали да внимавам и със другите неща по същия начин или да съм спокойна. А също така то попарата нали със сухари се прави, а те имат глутен, дали не е рано в седми месец да го давам, вие как процедирахте, мен много ме е страх от този глутен.

# 139
Ако млечната каша е с обикновено сухо мляко - да, означава, че детето е захранено с млечни продукти. Но има каши с АМ, зависи от кои си вземала  Rolling Eyes В някои детски кухни също готвят с АМ...
На 7 месеца е рано за обикновено краве мляко.
За глутена няма проблем и няма от какво да те е страх, 7 - 8 месеца е подходяща възраст за въвеждане. Иначе мисля, че има и сухари без глутен...

# 140
Здравейте!
Вече 5 ден въвеждам глутен с овесени ядки. Смятам по 5-7 дни да въведа последователно и ръж, ечемик и пшеница. Имам два въпроса:
- Докато въвеждам отделните култури мога ли да въвеждам и други нови зеленчуци и плодове? Понеже ще ми отнеме около месец да ги изредя.
- След въвеждането на тези култури се смята, че глутенът е въведен и спокойно мога да давам различни продукти с глутен или може във всеки един момент да се очаква реакция от нов глутенов продукт (сухари, бисквити за бебета, каши)?

Благодаря!

# 141
Здравейте, имам въпрос относно захранването и ще се радвам ако някой може да отговори.

Ако реша да започна  захранването например с оризова каша и започна  с по една лъжичка след което дохранвам с мляко  и т.н. увеличавам количеството докато накрая заместя едно цяло хранене. Като въвеждам следващата храна трябва ли пак по същия начин или мога този път да я сложа в оризовата каша? Мисълта ми е мога ли да използвам оризова каша или нещо друго като основна храна, в която да добавям следващите, които искам да въвеждам?

# 142
LillyM, може. Не е задължително всяка нова храна да се дава самостоятелно, ако това питаш.

Аз да питам: какво количество кисело мляко може да се дава на 9,5 месечно бебе на ден? Идеята е ми еда го давам като следобедна закуска с плод и/или зърнена храна. Няма да замествам АМ с него, само за следобяд. Количество от около 120 гр. дали е добре или е много за тази възраст?  Rolling Eyes

# 143
Добре е като количество,моята злоядка по толкова ядеше на тази възраст -от 100 до 150 гр,ако е с плод повече,ако е с овесени ядки по-малко.Води се от детенцето ти, според мен,щом си го въвела, и е прието добре  Simple Smile

# 144
Добре е като количество,моята злоядка по толкова ядеше на тази възраст -от 100 до 150 гр,ако е с плод повече,ако е с овесени ядки по-малко.Води се от детенцето ти, според мен,щом си го въвела, и е прието добре  Simple Smile

Благодаря!  Simple Smile

# 145
Имам и още един въпрос: реших да взимам био кисело мляко "Зелена ферма", но четох, че маслеността е около 4 %. Това дали е много за бебе? Rolling Eyes

# 146
Според мен колкото по-висока масленост, толкова по-добре.

# 147
Според мен колкото по-висока масленост, толкова по-добре.

Благодаря! Аз съм чела, че се препоръчва 3,6 % и затова реших да не би всичко над този % да е много...

# 148
Здравейте. Днес купих сок грозде на Bebivita. На етикета пише, че се разрежда 1:2. Тъй като досега не съм купувала сокове (правя вкъщи ) ми се стори странно, че се разрежда. Като се разреди става съвсем блуткаво, без вкус. Та въпросът ми - задължитено ли разреждате соковете ако е посочено на етикета?

# 149
За вас може да е блудкаво, но за бебетата и децата е различно, вкусът им тепърва се развива. Аз бих казала, че неразреден би имал прекалено много захар, но аз по принцип не давам сокове. Щом пише на опаковката бих разредила със сигурност  Peace

Общи условия

Активация на акаунт