БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 388
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Мазнина може да се сложи и след като се махне яденето от котлона. Например половин чаена лъжичка краве масло или 1 ч.л. зехтин. А пресните подправки ги слагам 4-5 мин. преди да махна от котлона да минат термична обработка

# 121
А аз да попитам от кога започнахте да давате каши с обикновено сухо мляко, например на Слънчо? Купих на Хип с АМ, но малкия никак не я хареса, плаче и я плюе /тя и на мен ми е гадна/.
Моля препоръчайте ми каква да взема за следобедна закуска или за разнообразие.

# 122
От кога мога да слагам на бубка бишкоти в млякото ? На 6 месеца сме

# 123
От кога мога да слагам на бубка бишкоти в млякото ? На 6 месеца сме
Като цяло защо мислиш, че се слагат  newsm78 Иначе не преди 8-9 месец. Че даже и по-късно.

А аз да попитам от кога започнахте да давате каши с обикновено сухо мляко, например на Слънчо? Купих на Хип с АМ, но малкия никак не я хареса, плаче и я плюе /тя и на мен ми е гадна/.
Моля препоръчайте ми каква да взема за следобедна закуска или за разнообразие.
Вземи безмлечна. Защо да даваш млечна? Ако искаш да е млечна смесвай примерно с АМто, което пие.

# 124
Не харесва млечните, които са с АМ. Вземала съм безмлечни и ги смесвам само с плодово пюре така яде. Като сложа от неговото АМ пак не ги иска. АМ си го пие.

# 125
Е тогава не виждам съвсем никаква драма. Сухото мляко е една идея по-добре от прясното, аз не бих избързвала с него (сухото).

А по принцип защо има каши, в които има АМ? Защо се слага вътре? Дано някой да има някакво обяснение.

# 126
Според мен, за да е млечно храненето. Нещо като мляко с ориз, но в бебешки вариант - оризова каша с мляко и т.н. Хем да си получава витамини и минерали от зърнената култура, хем да получава мляко.

# 127
А тогава води ли се заместено яденето, след като пак приема АМ?  Laughing не се заяждам

# 128
Това ми беше идеята да заместя хранене с млечна каша /с АМ на Хип/, но не я харесва. И на мен не ми се избързва с обикновеното сухо мляко.
Друг вариант - безмлечна каша + плодово пюре и като изяде някаква порция да му правя една или две дози АМ, за да стане млечно храненето. До сега правех безмлечно хранене и не знам дали му е достатъчно откъм необходимите вещества.

# 129
Води се, защото е твърда храна, а не идва от шише/гърда. Бебето нито се кърми, нито получава шише. Идеята на заместването е тази,а не да не е млечно храненето.

# 130
Ахъъъъм Peace Аз замествах толкова бавно хранения, пък и беше предимно на кърма, та не съм мислила да добавям АМ към храненията.

# 131
Ние сме на АМ. Имаме заместени храненията, но скоро след това пак огладнява.

# 132
Това ми беше идеята да заместя хранене с млечна каша /с АМ на Хип/, но не я харесва. И на мен не ми се избързва с обикновеното сухо мляко.
Друг вариант - безмлечна каша + плодово пюре и като изяде някаква порция да му правя една или две дози АМ, за да стане млечно храненето. До сега правех безмлечно хранене и не знам дали му е достатъчно откъм необходимите вещества.

Не е достатъчно. Всяко хранене, което не съдържа месо или жълтък, трябва да съдържа мляко. т.е. някакъв протеин. Първият вариант - да даваш безмлечна каша и после да правиш АМ е ок, щом не харесва млечни каши.

# 133
Благодаря, Kalina!
Напълно съм съгласна с теб за протеина. Аз затова мисля, че с плодово пюре хранене не се замества, дава се като десерт или между храненията. Simple Smile

А да попитам с попарата/кус куса как стои въпроса според теб. Сиренето достатъчно ли е при хранене или пак трябва някакъв друг протеин. Понякога правя попара за следобедна закуска.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 22:41 от mimggg

# 134
Достатъчно е, щом има сирене и масло. Доколкото знам се слага около 30 гр. сирене (което е колкото кибритена кутийка на око) и това си е млечно хранене. Аз например понякога правя "попара" с овесени ядки, сирене и масло, за да разредя малко слагам и 30 мл. АМ, защото дъщеря ми не обича гъсти храни, но може и без него  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт