БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 404
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Бебетата имат скок в растежа и те най добре знаят колко да се хранят. Това е все едно да ограничаваш дете в пубертета ( не говоря за боклуците като чипсове , снаксове, кроасани и тн.)
Това с бисквитата в ам ми се струва безсмислено. Ако детенцето ти спи спокойно цяла нощ хич не го мисли и си му давай колкото иска да яде.
Ако детето ти се кърмеше как щеше да го ограничаваш? Това за мен са глупости с разширеното стомахче и ограничаването на храна, но всеки сам си знае.

# 166
Здравейте,мами ! Направих пюре от морков и ябълка за детето си.Още горещо разсипах пюрето в бурканчета на "Ганчев" и обърнах с капачката надолу.Колко време са годни преди и след отварянето ? Благодаря !

# 167
След отваряне 2,3 дни, а преди отваряне е относително. Тези бурканчета веднъж отворени след това не се затварят хубаво. Аз не бих затваряла в такова бурканче освен ако не го замразявам във фризера.

# 168
След отваряне 2,3 дни, а преди отваряне е относително. Тези бурканчета веднъж отворени след това не се затварят хубаво. Аз не бих затваряла в такова бурканче освен ако не го замразявам във фризера.

# 169
  • София
Боже, Боже- доживЕх да се разписвам пак в тази тема Grinning
Питането е- някой да е ползвал новия Авент 4 в 1? bouquet
Допълвам се- за уреда на пара става въпрос.

# 170
Да, страхотен е.

# 171
  • София
Скитър, могат ли да се пускат таблети за почистване от котлен камък? И още нещо- понеже с първото дете ползвах Бейбикук и имаше опция да си отлееш, ако има излишна вода, с Авента това има ли как да стане?
Много ти благодаря!

# 172
Моя уред съм го почиствала само с оцет, така престоява цяла нощ и после се слага вода и се включва на 30-минутната програма и е готов. Така пишеше в упътването. Изпозлвам го вече 5 месеца и засега добре се почиства така. Но принципно има отвор и мисля, че ще може да влезе таблетка за котлен камък.
С Авент след варенето ако има прекалено много останала вода отварям, изливам колкото искам и затварям и тогава миксирам.

Единственото малко неудобно, което намирам на уреда е, че ако се замразяват цели порции храна и след това се стоплят то това трябва да става в специалните кутии за съхранение на Авент, защото само те влизат в уреда, а не са евтини. Но принципно е толкова бързо и лесно готвенето, че аз досега с 1-2 изключения просто набързо сготвям прясна порция всеки ден. Почистването също е доста бързо.

# 173
  • София
Господ здраве да ти дава! Grinning
Да, видях че кутиите се продават отделно, но аз така или иначе няма да ползвам функцията за размразяване. Още веднъж благодаря!

# 174
Здравейте, имам въпрос, на който се надявам някой с опит да отговори. Близнаците ми вече са на 5 коригирани месеца и от 3 дни започнах да им давам  пюре (Био Чист Пащърнак на Хип). Днес порцията им вече достигна 20 гр и започнах да им предлагам и вода между храненията, те досега пиеха само адаптирано мляко 5 пъти по 180 мл на денонощие. Няма да ви обяснявам какви физиономии правеха на водата, но все пак отпиваха по малко и накрая изчислих че са изпили по 35 - 40 мл. вода всеки. Млякото все още не съм им го намалила, но утре вече ще изключа една лъжичка,  което ще рече и по-малко течности. Въпросът ми е по колко вода или други течности освен млякото трябва да приемат на ден? Има ли някакво количество, което трябва да се стремим да покрием или просто да предлагам и те колкото изпият. Страхувам се да не объркам нещо и да не се обезводнят сега като започнаха вече да ядат и твърда храна.

# 175
Въпреки , че ще намалиш млякото те пак ще си добавят достатъчно течности от другите хранения с мляко.
Иначе правилото за водата е 30мл на 1кг не бива да ги насилваш обаче ако не изпият достатъчно количество вода.
40мл си е добро начало така че не се притеснявай  Hug

# 176
Здравейте,мами ! Искам да попитам ,кога се преминава на НАН 3 . Чета различни мнения (след 10+ и след 12+) Благодаря !

Последна редакция: пн, 29 авг 2016, 12:14 от Северина Стефанова

# 177
Да попитам някой замразявал ли е сини сливи или ябълки? Дадоха ми от село и се чудя как да съхраня за някой друг месец, докато дойде време за захранване. Термично обработени и пасирани колко време биха издържали? Или направо в суров вид да замразявам и да варя, когато дойде време newsm78

# 178
Аз замразих сини сливи, сега чакам реколтата от ябълки. Почиствам, обелвам, варя на пара и пасирам. Замразих във формички за лед, после прехвърлих в пликове за храна с цип закопчаване. Peace

# 179
Може и като компот да ги направите , но без да добавяте захар.

Общи условия

Активация на акаунт