БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 433
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Аз замразих сини сливи, сега чакам реколтата от ябълки. Почиствам, обелвам, варя на пара и пасирам. Замразих във формички за лед, после прехвърлих в пликове за храна с цип закопчаване. Peace
А колко биха издържали така Thinking Моето бебе е на 4м още. Поне месец има до захранване, а все пак сините сливи не са и от първите плодове. То и със зеленчук мисля да започна Flutter

# 181
Сурови и замразени -6 месеца, термично обработени и замразени -1година Peace

# 182
Какви други плодове могат да се замразяват сурови?
Може ли например праскови, пъпеш...
Срока им на годност същия ли ще е?

# 183
Аз само пъпеш замразих суров,останалото е варено на пара- сливи, круши, праскови, ябълки. От зеленчуците- морков, тиквичка, тиква, зелени и червени чушки, пащърнак, броколи, карфиол... Сигурно и други, но сега не се сещам

Срока на годност е същия Peace

# 184
Благодаря!   bouquet

# 185
Няма за какво! Успех със захранването, към края на другата седмица и аз ще започна, ако всичко след ваксината му е наред на момчето.

# 186
Ние сме големи вече Simple Smile Аз захранвах зимата и затова използвах готови пюрета, защото нямах сигурни зеленчуци.
Идеята ми сега е да си замразя няколко сезонни плодове и на зима да му правя грис с плод или някакво плодово пюре за разнообразие. Simple Smile Зимата избора на плодове е много беден - ябълка, банан.

# 187
Реших да ги замразя сурови в крайна сметка аз Peace

# 188
Да попитам някой замразявал ли е сини сливи или ябълки? Дадоха ми от село и се чудя как да съхраня за някой друг месец, докато дойде време за захранване. Термично обработени и пасирани колко време биха издържали? Или направо в суров вид да замразявам и да варя, когато дойде време newsm78
Майка ми миналото лято ги направи на пюрета и станаха много сполучливи. Без захар и варени като нормална зимнина.

Да знаете обаче, че за срокът на замразените плодове и зеленчуци, значение има и температурата на фризера. Ако е камера в хладилник е едно, ако е отделна вратичка, но пак в хладилник друго, а вече в отделен си фризер - трето.

Да попитам и аз - какъв чай не може да се дава на дете на 1г1м?

# 189
Да, това с Т на фризера го забравих- замразявам на -22 градуса, но и на -18 са същите сроковете

За чай не съм сигурна- може би бих давала само липов и лайка и то ако са саморъчно брани от някоя далечна селска поляна. Защо искаш да даваш чай?

# 190
Черен и зелен със сигурност не може да се дава .Мурсалски чай ми казаха ,че може след годинката.За липовия е малко противоречиво-според някои е алерген и затова и той след годинка.Традиционните билкови чайове може да си ги даваш спокойно Simple Smile

Моето дете обожава неподсладени чайове-много са полезни.Давам най-често мента,мащерка,лайка и шипка.

# 191
Да, това с Т на фризера го забравих- замразявам на -22 градуса, но и на -18 са същите сроковете

За чай не съм сигурна- може би бих давала само липов и лайка и то ако са саморъчно брани от някоя далечна селска поляна. Защо искаш да даваш чай?
Аз мисля, че моят фризер в хладилника не прави чак -18 Sad Трябва да проверя.

Чай искам да давам, защото така или иначе аз пия много, а студен неподсладен чай може и да внесе някакво разнообразие в напитките. По принцип от билковите обожавам мурсалския и него бих дала първо, ако може. Щом никой не каза да е мега вреден, ще го пробвам днес Simple Smile

# 192
  • София
Аз съм давала Ройбос, по едно време много го пиех, та давах и на малкия, но той пък не е фен на чайовете...

# 193

Аз мисля, че моят фризер в хладилника не прави чак -18 Sad Трябва да проверя.

Чай искам да давам, защото така или иначе аз пия много, а студен неподсладен чай може и да внесе някакво разнообразие в напитките. По принцип от билковите обожавам мурсалския и него бих дала първо, ако може. Щом никой не каза да е мега вреден, ще го пробвам днес Simple Smile

За фризера- не ми се вярва да не прави, ама все пак провери.

За мурсалския чай- в гугъл какво излиза?

Едит: прочетох отгоре- отгоре... Дават го имуностимулиращо, отхрачващо и диуретично действие. На няколко места споменават, че се е афродизиак и подпомагал мъжката потентност. Все пак давай ограничено количество, едва ли ще се отрази, но имай едно на ум Peace

Последна редакция: вт, 06 сеп 2016, 20:59 от foxy-the infant prodigy

# 194
Мурсалски чай не се препоръчва при бременност.За деца над годинка ,няма проблем да се дава(според нашата гастро-ентереложка ),а в други източници съм срещала ,че и за по-малки е ок и няма противопоказания.
Все пак ,като за първи път ,може да дадеш малко и да видиш как се отразява на детенцето и дали ще хареса вкуса.Или се консултирай с педито Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт