БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 887
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Мишолинка, овесената каша е чудесен старт за въвеждане на глутен, но след нея трябва да въведеш ръж-ечемик-спелта и пшеница, като ги даваш поне 30 дни, защото глутеновата непоносимост се проявява с натрупване. За това и схемата върви от слабо към силно съдържащи глутен. Ако решиш да пропуснеш някое от гореизброените не е фатално, но поне спазвай препоръката за 30-дневен непрекъснат прием и от слабо към силно съдържание.
За млечните аз бих те посъветвала да изчакаш с въвеждането. Според моите проучвания, докато се въвежда глутен, нови храни може да се въвеждат само от вече въведени групи - зеленчуци, плодове, варива, месо, в зависимост какво си въвела досега. Идеята е, че белтъка в млечните също дразни червата, също като този в глутена. Та, моето лично мнение е да изчакаш. Масово препоръчваната попара за закуска, за мен е пълно безмислие.

# 571
Мишолинка, овесената каша е чудесен старт за въвеждане на глутен, но след нея трябва да въведеш ръж-ечемик-спелта и пшеница, като ги даваш поне 30 дни, защото глутеновата непоносимост се проявява с натрупване. За това и схемата върви от слабо към силно съдържащи глутен. Ако решиш да пропуснеш някое от гореизброените не е фатално, но поне спазвай препоръката за 30-дневен непрекъснат прием и от слабо към силно съдържание.
За млечните аз бих те посъветвала да изчакаш с въвеждането. Според моите проучвания, докато се въвежда глутен, нови храни може да се въвеждат само от вече въведени групи - зеленчуци, плодове, варива, месо, в зависимост какво си въвела досега. Идеята е, че белтъка в млечните също дразни червата, също като този в глутена. Та, моето лично мнение е да изчакаш. Масово препоръчваната попара за закуска, за мен е пълно безмислие.
Да, аз знам, че е добре глутеновите храни да се дават 30 дни, за да има натрупване, но си мислех с маслото и сиренето да разнообразя менюто. Тя нашата бебка не е от ящните. Правя всичко вкъщи и нямам кой-знае-колко въведени неща. Гледам да не давам и плодове/зеленчуци извън сезон newsm78 Ще го помисля. Благодаря за мнението bouquet

# 572
Мишолинка, аз отложих въвеждането на глутена и от няколко дни давам сиренце, когато направим 1 седмица мисля да започна с глутена като правя овесена каша на закуска с масло и сиренце. Не знам дали 7 дни сиренце е достатъчно за да се въведе успешно но не намерих друга информация та реших така да направя. Моята педи препоръчва глутен да се дава 2 пъти на ден - сутрин със сухар а следобед с каша, та за това реших и ви писах тук.  Flutter
А овесената каша не се ли попарва просто или е по-добре да се свари направо?

# 573
Саб - аз ядките ги кисна поне за 2-3 часа в чиста вода и после ги варя.

# 574
Аз ядките (фини) ги накиснах снощи и днес с още мааалко вода ги "сварих" за 2-3 минути. Добавих малко плодово пюре и май се прие добре. Мисля да давам веднъж дневно глутен, а втората каша за деня да е ориз/елда/просо.
Сега като започна да предлагам и закуска, имам въпрос относно самата организация на храненията. Досега, след преминаването на АМ, бебка имаше някакъв подобен режим:
ставане 7-8часа
мляко 9-9.30часа
сън от 9-9.30часа до 10.30-11.00часа
пюре+мляко 12.30-13.00часа
сън от 13.00-13.30часа до 15.00-15.30часа
каша+мляко 16.30-17.00часа
мляко около 19.30часа
до сутринта обикновено има още едно мляко по някое време
Нормален ли е броят хранения? Трябва ли да има някаква междинна сутрешна закуска и ако да, кога би трябвало да е? До преди месец кърмех на поискване и сега тепърва изграждаме режим с бебка.

# 575
Аз фините овесени ядки не съм ги накисвала никога, директно варя и стават за 3-4 мин.

Иначе за броя на храненията мисля, че е напълно Ок. При нас бяха, а и още са, точно така. Доста дълго време заместих само обяд, следобедна закуска и вечеря само, защото моята Мила вечер отказваше са бъде кърмена или мляко от шише нощем и закуската я оставих доста време кърма/АМ. Та си имахме 4 хранения за деня и до ден днешен така ( на година и половина), само дето вече си яде наистина закуска сутрин. Щом си имате и мляко нощен няма нужда от междинна закуска според мен.

# 576
Аз фините овесени ядки не съм ги накисвала никога, директно варя и стават за 3-4 мин.

Иначе за броя на храненията мисля, че е напълно Ок. При нас бяха, а и още са, точно така. Доста дълго време заместих само обяд, следобедна закуска и вечеря само, защото моята Мила вечер отказваше са бъде кърмена или мляко от шише нощем и закуската я оставих доста време кърма/АМ. Та си имахме 4 хранения за деня и до ден днешен така ( на година и половина), само дето вече си яде наистина закуска сутрин. Щом си имате и мляко нощен няма нужда от междинна закуска според мен.
Супер, благодаря bouquet

# 577
Момичета, бебето ми е на навършени 11 месеца и мисля малко преди 12 месец да дам кисело мляко или белтъка на яйцето. Въпросът е вие кое сте дали първо? И кое е разумният срок между въвеждането на тези 2 компонента?

# 578
Аз в момента въвеждам кисело мляко. Преди три седмици дадох масло, после сирене за по една седмица. Днес втори ден давам кисело мляко. Белтък не съм давала, но ще дам след киселото мляко, защото преди МПР ваксината трябва да е въведен. Младежа е на годинка и един месец.

# 579
Момичета, дъщеря ми е на 7+ месеца и отказва зеленчуковите пюрета. Пробвах да са гладко пасиурани, с повече парчета и пак не ги иска. Плодови и каши си яде без проблем.

# 580
Със зеленчукови ли сте се захранили?Пробвала ли са да смесиш зеленчуково с плодово-ябълка например?Звучи странно ,но някои бебчета харесват такива комбинации.Или тиква -моето дете така прояде част от зеленчуковите.
Ако пак не иска,изчакай няколко дни,и тогава пак предложи да опита.Малки сте,ще прояде и зеленчуци .

# 581
Момичета, дъщеря ми е на 7+ месеца и отказва зеленчуковите пюрета. Пробвах да са гладко пасиурани, с повече парчета и пак не ги иска. Плодови и каши си яде без проблем.
И моята е така. От зеленчуците само морков яде що годе с желание. Да не говорим, че правилно или не, за да пробутам малко месце го дадох с круша. Понякога пасирам малко от нашето ядене, когато е подходящо (пилешка или картофена крем супа), отказва категорично. Изобщо не знам как ще стане  прехода към обща храна, камо ли отбиване  около годинката, както я мислех.

# 582
Захраних я на 4 месеца със зеленчуци и до скоро си ги ядеше с апетит. И мен даването на месо ме притеснява. Иначе съм слагала и ябълка и круша и отново не ги иска..

# 583
Захраних я на 4 месеца със зеленчуци и до скоро си ги ядеше с апетит. И мен даването на месо ме притеснява. Иначе съм слагала и ябълка и круша и отново не ги иска..

Пробвай вариации в консистенцията - по-редичко или по-гъсто.

# 584
Аз кисело мляко дадох първо, около 10-тия месец, белтък доста след годинката въведох, но и дъщеря ми не го харесва, та само ако е в някое печиво по-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт