БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 41

• 69 877
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да, и тях съм ги изтеглила напред с големия син. Остава сега да си припомня за стаби и силни алергени, за да мога да намеря и логика в подредба.

Скрит текст:
Като за първо дете такива таблици, бележки и подробности съм водила, че чак сама се чудя на себе си, ама сега пак ще записвам, дано имам нерви и време да съм така прилежна. Blush

# 601
Фокси, скийтър, благодаря много ми помогнахте!
Мишолинка, успех с въвеждането. Simple Smile

# 602
  • София
Момичета,
има ли еднокомпонентно картофено пюре на някоя фирма?

# 603
Има на Хип,но не съм виждала по магазините в бг
http://papagal.net/index.php?route=product/product&product_id=858
На Слънчо съм срещала картофено,но техните пюрета не ми допадат Sick(лично мнение)
http://slantcho.com/produkt/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA … D1%82%D0%BE%D1%84
Не иска ли домашно варено картофче?Сега има пресни,доста по-вкусни и с по-нежна консистенция са Peace

# 604
  • София
lady_gothic, и аз не намирам на HIPP точно това пюре. Оглеждам се вече по магазините, за да се ориентирам, но го няма. На "Слънчо" продуктите ги избягвам, макар че пюрето е с добър състав, но все пак. Записала съм, че съм давала на големия син фино картофено пюре на Semper, но и него не го намирам. Май ще правя домашно.

# 605
Има на Слънчо еднокомпонентно картофено пюре. Освен това в кауфланд има био картофи, аз давам пюре от тях.

# 606
  • София
Май и аз така ще направя т.е. поне картофеното пюре ще го направя вкъщи.

# 607
  • Бургас
Момичета, вашите мъничета обичат ли попара?Аз цяла седмица вече се опитвам да я въвеждам, но без особен успех - хапва 5-6 лъжички и то с голям зор... пробвах да добавя малко захар, още по-зле положението. Вече се чудя дали да продължавам да я мъча с попарата  newsm78

# 608
  • град-държава
Аз попара не давам и по принцип не мъча хлапето с храни, които категорично отказва.  Peace
Пробвай с пълнозърнест кус кус, това е хитът при моето бебе, всякак го яде. Много го обича. Подходящ е и за закуска и за основно.

# 609
Моята дъщеря мрази попара и до сега,2г.и 4м.,периодично пробвах,ама не Sick
Нищо няма да стане на детето ако не яде попара-пробвай с овесени ядки,юфка,макарони,грис-със сирене и масълце или в сладък вариант-с плод и АМ.Или качамак.Ако дъвче детенцето-филийка с нещо подходящо отгоре,нарязана на залчета.
Ако държиш на попарата-не предлагай известно време и после пробвай,може и да прояде,но има достатъчно полезни и разнообразни алтернативи Peace

# 610
  • Бургас
Аз попара не давам и по принцип не мъча хлапето с храни, които категорично отказва.  Peace
Пробвай с пълнозърнест кус кус, това е хитът при моето бебе, всякак го яде. Много го обича. Подходящ е и за закуска и за основно.
Днес ѝ взех някакъв кус-кус на Plasmon, утре ще я пробвам с него, дано имам успех  Praynig

# 611
  • град-държава
Пълнозърнест кус кус купувам от био магазина на Републиканска, както и други варива. На Плазмон не успях да го пробутам.  Laughing

# 612
Поредно запитване за попарата, защо толкова се държи на въвеждането и? Реално не е нищо особено полезно - бял хляб, масло и сирене, бързи въглехидрати и мазнини. Като и се сложи захар пък съвсем "полезна" става. Не, че има лошо да я яде детето, но като не иска има къде-къде по-здравословни алтернативи, та не е болка за умиралка.

# 613
Все още някои педиатри гледат на попарата като нещо задължително+роднини ,обкръжение и т.н.Мен ме мислеха за луда,че не съм 'научила' детето да я яде .Според мен е остаряло и наложено,от годините,когато може би не е имало подходяща алтернатива.В други държави си гледат децата без попара и пак са здрави и се развиват нормално.В никакъв случай не е задължителна,ако детето яде -супер,ако не-има варианти.Важни в нея са млечните и мазнините-сирене,масло,а въглехидратите може и да не са от мокър хляб Peace

# 614
  • София
Преди няколко страници отговорих: големият ми син има изядени няколко лъжици попара  (буквално) и то с 300 зора. Не съм го насилвала и не виждам драма, ако детето не яде попара.

Общи условия

Активация на акаунт