Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 424
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
dancing_barefoot и аз това забелязвам за валпроата, правим го за първи път от като го пие месец и нещо вече и единиците са 704 с малко е отгоре казаха че е вграниците на нормалното, но е по поспалива

# 556
По принцип,се гледа дозата да е възможно най-ниска,за да може при необходимост да се вдигне.Защом има насищане на кръвта,пристъпите са овладяни би трябвало да се държи възможно по ниската доза,но това е мое мнение

# 557
Лошото е,че нашите пристъпи не са овладяни,имаме си ги.Само по време на урбазона имахме 3 нощи подред без пристъп.

# 558
Момичета, някоя от вас ходила ли е в Солун за започване на кетогенна диета. Интересува ме по скоро условията в самата болница, трябва ли да нося храна за себе си и как се справяте с езиковата бариера?

# 559
Лошото е,че нашите пристъпи не са овладяни,имаме си ги.Само по време на урбазона имахме 3 нощи подред без пристъп.
Ели, правилно ли разбирам, че епилепсията при вас е от есента, в началото с един-два пристъпа, а сега с по няколко на нощ и освен тях дневни? Може ли проблемът да не в дозата, а от самия вид лекарство? В смисъл, това, което взима, да не е подходящо за неговия вид заболяване? Ние сменихме 3, докато намерим подходящото, което да намали пристъпите трайно.

# 560
Katta,не знам,възможно е и да не е подходящо лекарството,но ние го пием от малко повече от месец и засега се чака да подейства.Края на месеца пак ще ни приемат в Св.Наум за изследвания и ще видим какво ще правим.Иначе аз не виждам да му помага Конвулекса.А дозата едва ли е проблема щом нивото в кръвта е на горната граница.

# 561
Момичета, здравейте.
Отдавна не съм писала, но при нас имаше един добър период, в който малката нямаше никакви "епизоди" . В началото на месеца, обаче, зачестиха: кратко отвеждане на очичките надясно, последвано от навеждане на главата или сбръчкване на очичките, навеждане на главата и гледане строго/ със свъсени вежди. Има ли някое детенце, което да има такъв тип пристъпи?
При нас все още не е ясно какъв тип епилепсия е, вече 6 месеца правим ЕЕГа-та, които винаги са чисти; скенер- чист. Все още не сме правили ЯМР, тъй като малката няма още 2г и препоръката е да изчакаме до тази възраст (сега е на 1.7).
Вследствие на зачестяването на пристъпите последния път, Божинова препоръча включване и  на Петинимид (тя пие и Конвулекс и Репитенд). Седмица по-късно не отчитам странични ефекти, ще правим следв. седмица кръвни, за да видим чернодробните.
Има ли някои от вас, които да са ходили на изследвания в Германия и да имат добри впечатления от някоя клиника?

# 562
Гери в момента прави нещо с очичките, но то е като присвиване, все едно и пече слънцето много. Казаха ни да го наблюдавам и ако се увеличи вкарваме друго лекарство, ама като гледам бройката не се увеличава даже имам чувството че намалява (има ли значение колко пъти го прави и защо)?

# 563
И при моята девойка има от време на време такова присвиване на очичките, нямам идея дали е за безпокойство. Аз от това непрекъснато вглеждане, чудейки се сега това от възрастта ли е, от епито/  лекарствата ли е, усетих в началото, че започвам да се побърквам. Затова водя дневник и ако нещо ми направи по-силно впечатление, го споделям после с невроложката. Например напоследък скърца със зъби, преди стискаше юмручета и се напрягаше цялата за някакви секунди и като й кажеш спри и спираше. Много странни такива неща..

# 564
А колко лекарства сте сменили? Те някои действат при няколко диагнози, но поне при нас разликата беше огромна

# 565
Не сме сменяли,това ни е първото лекарство .Пие Конвулекс,доколкото разбрах обикновено това е първото ,което изписват при малките.

# 566
Е, ако пристъпите са се усилили директно след започване на лекарството, бих потърсила второ мнение. Вие май не сте правили още резонанс?

# 567
Резонанса ни е насрочен за 14.03 вторник.след като имам и него съм решила да отидем при Иванов в Пловдив,чувам много добри отзиви за него.Но по принцип малко ме е страх от второ мнение,защото ако се различава значително ще се омотам съвсем.А и все пак сегашното лечение е назначено от Божинова,която е сериозно име в детската неврология.

# 568
Това ми се струва добре. Първо трябва да се види на резонанса дали има някаква видима причина. С упойка ли ще го правите? Мисля, че в началото на заболяванато може да се окаже, че диагнозата е неточна. При нас беше така, някои симптоми просто много си приличат.

# 569
След дълго чудене и разпитване решихме да е с упойка.А за диагнозата не знам.Нашата е идиопатична миоклонична епилепсия,но като чета за нея ми се струва много далеч от нашите симптоми.Когато ни я поставиха детето ми правеше само нощни пристъпи,състоящи се от спиране ба дишането и последващи конвулсии понякога на цялото тяло,понякога само ръката или кракът,със затворени очи.Продължаваха между 5 и 20 секунди.След започване на лечението започна да прави и дневни - абсанси и един гранд мал.

Общи условия

Активация на акаунт