Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 433
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Ами на нас ни поставиха първата диагноза на базата на само един от симптомите - пристъпите му бяха нощни, но иначе нямаха нищо общо. Миоклоничната епилепсия и Роландовата са най-чести в тази възраст (да ме поправят по-запознатите, ако греша) и затова тези диагнози първо се поставят. Но щом не действа лекарството, може би не е това? Абе сложна работа. Стискам палци за резонанса.

# 571
  • София, Люлин-8
Диагнозите се променят с времето ние минахме през 4, затова не се кахърете толко, изисква се време, за да се определи тоната диагноза при нас отне 5 години.  Peace
Пък и медикаментите които са ви изписали са широкоспектарни, т.е. действат при всичките.  Peace

# 572
  • София
Това , което доц. Алексиев последно ни просветли е , че когато става въпрос за доброкачествена епилепсия дозите на лекарството действат и в минамиално количество. Друго много важно нещо, което разбрах е , че е по-добре да се включи 2-ри медикамент отколкото да се седи на максималната доза на 1-я, защото тогава почвали да се проявяват страничните ефекти.

# 573
  • София, Люлин-8
Това е вярно.   newsm10
Някои от медикаментите в комбинация повишават взаимно серумните си нива, което дава възможност да се пият по-ниски дози, а серумното ниво и действието да е като на по-високите с тази разлика, че в този случай има по-малко странични ефекти от медикамента.  Peace

# 574
Точно на 8 часа ли давате конвулекса?  По принцип гледам да го давам точно на 8 часа, плюс-минус 30 минути до час. Но сега е болна и отказва да яде, съответно не мога да го дам ако не е яла. И колко часа трябва да има разлика между приема на 2 различни лекарства / конвулекса и АБ/ - гледам през 2 часа да ги давам, дали е ок?
П.П. Епилепсията предпоставка ли е за температурен гърч? Педиатърката ми каза, когато малката вдигне температура, да не чакам 38,5, защото вероятността за температурен гърч била по-голяма. Аз много не съм съгласна с това, но нека и по-опитните да кажат.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 08:56 от bebok_86

# 575
Ние имаме 3 дози конвулекс на ден и не ги давам съвсем на точен час. Между закуската и обяда имаме около 4 часа, като някой път са повече или по-малко, а м/у обяда и вечерята около 8, като в повечето случаи са около 9. Не мисля, че има голямо значение, защото никой не ни е казвал да е точен час, а и работи с натрупване. Даже аз й ги давам преди да пие млякото точно за да не й седи вкуса. Докторът каза, че е ок, стига да нямаме разлика 1 час, примерно,м/у лекарството и яденето. За АБ и ние така го давахме, но това си беше по наше усмотрение, защото нямаше как да се консултираме с невролога.

# 576
И ние сме с 3 дози- в 8, 14 и 22 са ни казали, давам ги след ядене , но както казвате и разваля вкуса и неиска пюрета почти да яде гадии се, мисля че е страничен ефект. Предимно я кърмя и много трудно давам лекарството вече, трябва да заспива или да спи и го смесвам с чай или малко кърма, но пак трудно го приема. Незнам как ще и го давам занапред Sad

# 577
Здравейте, искам да питам тези, които са ходили при Божинова. Много ли се чака, когато имате час, .т.е. спазва ли се горе-долу графика? И може ли да се паркира около болницата или вътре?

# 578
Tcvetenceto89, и при нас е така с пюретата. За това почнах пюре, конвулекс и после мляко. Има едно хранене само с мляко, тогава първо конвулекс и после мляко. Ако има зъби, задължително ги мийте след конвулекса вечер.

Sivotopile, ние бяхме при Божинова без час и чакахме, но имаше забавяне от около час и при тези с часовете, поне тогава. Прегледът беше много подробен, даже вчера гледах, че е изписала 5-6 стр. от тези зелените бланки. Иначе има паркинг в двора на болницата и си намирахме място(водихме се, че лежим там, но ходихме сутрин и си тръгвахме вечер). Не мога да си спомня дали се плащаше, но не е било нещо голямо при всички положения.

# 579
dancing_barefoot при вас от кога е това гадене, аз се надявам да отшуми скоро, че иначе невиждам как ще се храним за напред нормално. А някакви други странични реакции от Конвулекса при вас има ли?

# 580
Здравейте, момичета днес бяхме на контролен преглед бях се настроила вече да се започва спирането на депакина. Но уви... Рано било още да не съм бързала. Въпреки, че от 2009г, да чукна на дърво нямаме пристъпи. ЕЕГ също ни е добро. Изследванията на серумното ниво на АСАТ е 25 при граница 40 а на АЛАТ Е 30 при граница 41, валпроат киселина ни е 679 при граница 700, Каза ни че и те са добри. Аз знам ,че след 3 година ако при детето няма проблем се започва спирането на лекарствата, Или бъркам. Ядосвам се защото знам, че колкото и малка доза да взима а при него наистина е малка пак си е нещо и влияе върху развитието му.

# 581
dancing_barefoot при вас от кога е това гадене, аз се надявам да отшуми скоро, че иначе невиждам как ще се храним за напред нормално. А някакви други странични реакции от Конвулекса при вас има ли?

Ами тя беше забранена от месец и нещо и имаше едно заместено хранене като почнахме конвулекса и спря да яде. И аз имам малко вина, защото не бях разбрала, че се дава след хранене. После след много опити се светнах , че хапва ако не е пила конвулекс. Сега вече след година още имаме проблеми със солените пюрета, хапва само с допълнителна сол и то доста. Според логопедката антиконвулсантите може би подтискат вкусовите рецептори и за това така се получава. За други странични реакции- сещам се само, че е по-отпусната, когато валПроатът в кръвта е по-висок, но тя е и хипотонична и не може да се каже със сигурност. Както и за храненето де. Сигурно си е индивидуално. Дъщеря ти е на такава възраст, в която почти всички имат проблеми с храненето. Дано отмине Simple Smile

# 582
  • София
Noncheto0, как така от 2009 нямате пристъпи и не ви спират лекарството? Каква е вашата диагноза? Не знам каква доза вземате и аккви килограми сте, но нивото на киселината е доста високо. При кой лекар сте?

# 583
При Станчева в Педиатрията, Взима по 1 таблетка сутрин и вечер Депакин хроно500  , На 20години е и е горе-долу 74кг,, Ами да точно от 2009г, нямаме проблеми  , Лекарството го пие може би от 2004-2005г тази доза ,

# 584
Момичета, на нас нали ни се провали първия ТЕЛК заради това, че нямаме епикриза от клиника по детска неврология. Така и не лежахме в болница, решихме да не я тормозим излишно. Но вчера получих писмо за нов ТЕЛК, но за друг състав и в писмото ми пише консултация с психиатър, изследвания каквито имаме и рецептурна книжка. По принцип има ли значение за тях дали психиатъра ще е детски или не? Опитвам се да се свържа с ТЕЛК-а, но не мога. И защо въобще искат консулт с психиатър, нали това не се води психично заболяване  Rolling Eyes ?

При Станчева в Педиатрията
И ние ходим при нея. Направо ми секна надеждата за по ранно спиране на лекарствата Sad

Общи условия

Активация на акаунт