Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 464
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ами ние също минахме телк съвсем наскоро. Психиатър не са ни искали, но детски невролог да. Според мен са се объркали.
Нончето, вие с каква диагноза сте? Би трябвало да е от доброкачествените епилепсии след като се е развила на тази възраст, пубертет сте минали, не виждам причина да не ви намалят лекарството и дори да го спирате. Консултирайте се с друг лекар.

# 586
Момичета вчера педиатърката ни каза да вземаме витамини за мозъка Weel baby заради сиропа, но като се чух с тачева отрече изовщо сиропа да има такова въздействие върху детето, та нали го давали на толкова деца, освен ако детето не е със дълги гърчове, а не като моето с потрепвания на тялото Обнадежди ме дано да е така Другото е че малката от свиване на очичкита сега прави нещо като целувки с устата, тя каза че нямало такъв припадак, но тя го прави доста често и ми каза след месец чак на ЕЕГ За мен е много време това и другата седмица ще ходиме за друго мнение, само че във В, Търново при Гацов, някой знае ли нещо за него И още нещо помагайте как да давам на малката Конвулекса, не го иска с НИЩО и незнам как ще и го даваме за напред, засега го давам с тристазора и насила Sad

# 587
Момичета вчера педиатърката ни каза да вземаме витамини за мозъка Weel baby заради сиропа, но като се чух с тачева отрече изовщо сиропа да има такова въздействие върху детето, та нали го давали на толкова деца, освен ако детето не е със дълги гърчове, а не като моето с потрепвания на тялото Обнадежди ме дано да е така Другото е че малката от свиване на очичкита сега прави нещо като целувки с устата, тя каза че нямало такъв припадак, но тя го прави доста често и ми каза след месец чак на ЕЕГ За мен е много време това и другата седмица ще ходиме за друго мнение, само че във В, Търново при Гацов, някой знае ли нещо за него И още нещо помагайте как да давам на малката Конвулекса, не го иска с НИЩО и незнам как ще и го даваме за напред, засега го давам с тристазора и насила Sad
Нашата невроложка няма против даването на добавки за мозъка, стига да не съдържат цинк и селен. Лекарствата давам изключително и само в млякото, заедно с малко плодово пюре, ако остава дъх на лекарство прибавям 1-2 капки, сладкарски ароматизатор , ако е горчиво добавям био кленов сироп. От даването с лъжица и спринцовка престана да яде с лъжица и не мога да й измия зъбите. Възможно е малката просто да си играе и затова да прави тези гримаси, така поне ни казаха на нас, когато имахме подобни притеснения, но тази фаза и мина за 1-2 месеца

# 588
Аз също се замислям за консултация и с друг специалист. Но просто не знам на кой да се спра .Чавдаров го изключвам, Алексиев също а ни трябва невролог за възрастни.  Честно да си призная преди години се опитаха по схема да му спрат лекарствата тогава беше на други медикаменти, но седмица след спирането им получи пристъп. Но тогава ни казаха ,че схемата е била много кратка за спиране.  Сега погледнах  изследването от миналата година на валпроат киселината тогава е била над нормата 759 не е много ,но не е и малка . Сега очаквах да е още по-висока ,но тя е под нормата. Не знам стоя и се чудя какво да правя направо полудявам като трябва да му давам лекарствата. С диагноза епилепсия гранд мал.При него пристъпите бяха в годината по веднъж.

Аз също съм давала със съгласието на Станчева сироп за възбуждане на мозъчната дейнот- Брайн Бостер мисля че така се казваше. Специално на него много добре му влияеше. За телка последният път и на нас ни искаха епикриза от психиатър но аз не съм представяла такава .Просто им обясних че ние не сме ходили на такъв специалист. Не че и документите са ги разглеждали кой знае колко обстойно-

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 12:38 от non4eto0

# 589
Благодаря ти
Sivotopile, а някой знае ли дали има заместител на Конвулекса, разбрах че хапчетата не са подхудящи за бебета, но дали има нещо друго...

# 590
Свързах се с ТЕЛК-а. Няма да ви обяснявам колко "любезна" беше жената  #Cussing out Та - щом лекарите така били написали, така било и толкова.
Цвете, консултирайте се с диспансерния за заместител, но май конвулекса се понася по-добре поне с такова впечатление останах от приказките на нашата диспансерна. Нека и по-опитните да кажат.

# 591
Момичета, на нас нали ни се провали първия ТЕЛК заради това, че нямаме епикриза от клиника по детска неврология. Така и не лежахме в болница, решихме да не я тормозим излишно. Но вчера получих писмо за нов ТЕЛК, но за друг състав и в писмото ми пише консултация с психиатър, изследвания каквито имаме и рецептурна книжка. По принцип има ли значение за тях дали психиатъра ще е детски или не? Опитвам се да се свържа с ТЕЛК-а, но не мога. И защо въобще искат консулт с психиатър, нали това не се води психично заболяване  Rolling Eyes ?

При Станчева в Педиатрията
И ние ходим при нея. Направо ми секна надеждата за по ранно спиране на лекарствата Sad

Да не би да е консултация с психолог?На нас ни искаха обследване от психолог, за да знаят дали е на лице изоставане и на какво ниво е умственото развитие на детето...

# 592
Да не би да е консултация с психолог?На нас ни искаха обследване от психолог, за да знаят дали е на лице изоставане и на какво ниво е умственото развитие на детето...
Психиатър ми е подчертано, ако беше психолог предполагам щяха ръчно да го напишат на листа. Но и аз си мисля, че е за установяване на какво ниво е умственото развитие, въпреки че на 1 година и 3 месеца какво ли ще разбере психиатъра не знам. Но защо още първия път не го поискаха, а сега, 2 месеца след първото ходене, ми пращат ново писмо за друг състав на ТЕЛК?

П.П. Свързах се с психиатър и тя остана много учудена, че ни искат такава консултация за такова малко дете (1 година и 3 месеца).

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 15:02 от bebok_86

# 593
Има ли някой от вас ,който си лекува детето при Иванов от Пловдив?Искам да отидем при него ,но на телефона,който открих в нета никой не вдига.Та ако може някой да даде актуален телефон.

# 594
Има ли някой от вас ,който си лекува детето при Иванов от Пловдив?Искам да отидем при него ,но на телефона,който открих в нета никой не вдига.Та ако може някой да даде актуален телефон.
Това намирам, дано помогне
http://www.ivanov.unique-mc.eu

# 595
Психиатър ми е подчертано, ако беше психолог предполагам щяха ръчно да го напишат на листа. Но и аз си мисля, че е за установяване на какво ниво е умственото развитие, въпреки че на 1 година и 3 месеца какво ли ще разбере психиатъра не знам. Но защо още първия път не го поискаха, а сега, 2 месеца след първото ходене, ми пращат ново писмо за друг състав на ТЕЛК?

П.П. Свързах се с психиатър и тя остана много учудена, че ни искат такава консултация за такова малко дете (1 година и 3 месеца).
На нас преди 1 месец ни искаха само психолог и беше дописано на ръка, но вчера чух от един баща, че и на тях им искат психиатър(пак са получили писмото тези дни). Може би е някаква нова процедура. Междудругото и нашата психоложка каза, че според нея е безсмислено за толкова малки деца да искат специална оценка. На нас даже невролога си ни пише в амбулатория листове, че е с изоставане.

# 596
bebok_86 бях я питала малко преди това, не беше много конкретна, но каза и тя че това за сега било най- добре за малката, ако настоявам сигурно ще ми изпише друго, но на мен не ми се иска още и пробвам. Днес на обяд явно е изплюла част от дозата и веднага почнаха пристапите, ще пробвам още някой метод и ще видим.

# 597
Момичета другата седмица ще ходим при доцент Алексиев за преглед и ЕЕГ.Проблема е че не знам как ще я задържа за това ЕЕГ .Тя е супер активна и не стои легнала или седнала.Дали може да е по кратко ЕЕГ то?

# 598
  • Варна
Здравейте от мен!
В понеделник изписаха Борислав от Св. Наум. По време на ЕЕГ-то направи пристъп от тези с втренчването и накланяне на главата. Оказа се с фокално, темпорално начало. Там където е единия образ на резонанса. Направиха кортикостероиден курс, който ще продължи месец. Включиха невротоп. Направо не ми се мисли вече...
Направихме консултация с доц. Андрей Иванов за резонанса. Според него е направен добре до контраста, когато повърхнината не е еднаква с първия образ с находките, които и спред него са налице. Все пак не препоръчва нов по рано от година.
Много се чудя дали да направим генетичните за ТС. Между два от пристъпите беше на математическо състезание, от което има медал. Възможно ли е да има такова заболяване!?! От хиперпигментните петна на корема остана едно, а има ново хипопигментно над лакътя.
В Св. Наум не са категорични на какво отговарят образите от резонанса. За тубери- не са калцифицати, за дисплазия са много и разпръснати.
Не знам от кортикостероидите ли, но е страшно превъзбуден и агресивен. За апетита да не говорим.

# 599
  • София
Здравейте, ЕЕГ при Алексиев е доста дълго. Най-краткото, на което сме били е при Чавдаров.

Общи условия

Активация на акаунт