Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 972
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, ходихме при проф.Радослав Райчев и той надълго и наширо ни обясни всичко, което ни интересуваше. Доволни сме. Първо каза,че никой нищо не може да ни гарантира. Може да се случи пак, а може и да не. Посъветва ни,че щом са 2 пристъпа е добре да направим профилактика за епи. Посъветва ни да приложим схемата дадена за Конвулекс от Св Наум. Също,че правилно са ни направили ЕЕГ 2 дни след кризата, макар от майки като говорихме смятаха,че не било правилно, но след като 2-ма професора ми го казват ще се доверя,че е правилно.
И така на 11.4.2017 започнахме Конвулекс. Засега е вкъщи,защото съм по майчинство, но мислим както ни посъветва и доктора да си го пускаме да си ходи на ясла и да не се тормозим. Единствено ни каза,да си говорим със сестрите да му дават Конвулекса и там - едната доза все там се пада. Мислихме, смятахме - 3Х3 мл ни е дозата на 17 кг момче.
Та ще си направим профилактиката и ще се свържа със Св Наум,че сме започнали да го даваме и ще се следим там и след 1 м ще отидем на преглед.

Профилактиката трябва да я правим 3 години в най-добрия случай и после 1 година без лекарства под наблюдение. Разбира се моля се моля се моля се да няма криза и само това да е. ММ каза,дай боже само ние да помним какво става, а дребния да пие само сироп и със сигурност няма да помни. Така,че моля се наистина да не се случва и да си извървим пътя, който поехме.
Професора ни посъветва да ходим на 3 месеца в Св Наум за ЕЕГ, кръвни.

Аз се чудя дали да ходим за още едно мнение. Мисля си за Алексиев или Литвиненко, ММ след срещата с професор Райчев смята,че на този етап няма какво да обикаляме, а да изчакаме.

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 15:07 от CieraLeon

# 661
Zenda, тест за непоносимости правихме преди година. В лабораторията,в която го правихме препратиха кръвта на друго място защото исках възможено най- обширния вариант. За съжаление не си спомням коя лаборатория е била изпълнител. Резултатът беше непоносимост към 80- 90 % от храните.
Моето дете беше с тежка ГЕРБ ( сега е с лека форма) и проблеми с храненето, и гастроентеролог ни назначи диета. Две седмици беше само на Аптамил ADC и след това започнахме захранване от начало.
Ефект върху общото състояние нямаше, даже повръщането беше в пъти по- тежко, тъй като това мляко беше доста по- рядко и с отвратителен вкус.
Краят на миналото лято детето ми започна сериозно да боледува - имаше няколко пневмонии. При една от хоспитализациите гастроентеролог (Пантелеева) ни назначи изследване с контраст на хранопровода - резултатът излезе нормален. Препоръката и беше да не се втелявам толкова в лекарства и диети, а да си храня детето разнообразно и пълноценно и проблемите с ГЕРБ ще намалеят. Оказа се права, а диетите, лекарствата, пробиотиците не са оказвали никакво влияние върху епилепсията или развитието.
Периодично сме правили и чревни изследвания. Случвало се е да излезе наличие на бактерии ( резултат от дисбактериоза при продължително лечение с антибиотици), но лечението обикновено е било с пробиотици. От октомври ( от препоръката на Пантелеева) не спазваме никакви диети, от тогава не сме имали и гърчове.

# 662
verano може ли да ми кажеш какви бяха симтомите на ГЕРБ при вас, ние другата седмица сме на гастроетеролог точно защото и се гади и неиска да яде. Мислехме че е от Конвулекса, но може да са окаже че май не е от това, ще видим де...

# 663
ГЕРБ ни е от раждането. Като по- малко бебе, детето ми е повръщало по 80-100 пъти на ден,независимо от количеството на храната, включително и с кървави нишки, заемаше и определени пози при хранене, пищеше и имахме проблеми с теглото. Приемали сме различни лекарства, които поне спираха кървавите нишки, но не и повръщането. Когато започнахме Конвулекса имаше влошаване, но нашата доза беше прекалено висока за нас. С намирането на оптимална доза и с порастването нещата се подобриха, но Конвулексът наистина дразни лигавицата.
Рефлуксът се вижда на ехограф, така че ще разберете дали е това, но задължително трябва да кажете за епилепсията, защото има лекарства, които са несъвместими ( например мотилиум- влияе на централната нервна система и може да предизвиква гърчове).

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 18:07 от verano

# 664
Много благодаря verano  Simple Smile

# 665
  • София
Вие слага ли ли сте ваксина за туберколоза? На нас днес ни предстои.
Не се слага ваксина за туберкулоза без становище от невролога . Това на казаха от тубдиспансера и ни върнаха за становище.

# 666
?

Изписаха ни диазепам при нужда (ако направи гърч)-2 мл ампула с инжекция анално да сложа.
Въпроса ми е дозата ок ли е за 17 кг дете и КОГА се слага ако има нужда - след като мине гърча веднага ли?
Ще звънна във вторник доктора да питам пак,но нещо не се чувствам сигурна и реших да попитам и тук как практикувате?

# 667
Аз съм слагала много пъти,само по време на гърч ако ми се стори че е по продължителен.След гърч не слагам.Според мен това е лекарство за в момента.Моето дете в началото правеше едни много продължителни и за това.Мисля че ми бяха казали след 2 минута да слагам.Нашите гърчове са тежки и спира да диша затова,

# 668
Аз съм слагала много пъти,само по време на гърч ако ми се стори че е по продължителен.След гърч не слагам.Според мен това е лекарство за в момента.Моето дете в началото правеше едни много продължителни и за това.Мисля че ми бяха казали след 2 минута да слагам.Нашите гърчове са тежки и спира да диша затова,

Т.е. фазата докато се тресе?
А не да изчакам да спре?

# 669
# 670
  • София
Някоя от вас да е преминавла от сиропната форма на Конвулекс Хроно? Докато пиехме сиропа нямаше никакви проблеми. Концентриран и лесно учеше. Изведнъж обаче нещата драстично се промениха. Стана разсейян, не може да се концентрира, мързи го и като, че ле получва някакви вманиачавания с желанията си. Мислех си дали не е от това, че едното лекарство се изчиства бързо, а другото се натрупва и прави мозъка по-ленив?

# 671
  • София, Люлин-8
Ние минахме. Бях много доволна имаше много по-малко странични ефекти и детето се чувстваше много по-добре. Много се радвам, че се отървахме от тези сиропи.

# 672
Ние вчера трябваше да ходим на гастроинтеролог, но се откозахме по точно моя мъж, защото гаденето и доста намаля, храни се по добре и за да не стане така да ни изпишат още лекарства. Мислим си че епилепсията и почна точно от многото лекарства които пиеше тогава включително и антибиотик. Та дано не сме направили грешка, ако е рефлукс как се лекува попринцип?

# 673
  • София
Здравейте,  моят син също се роди с много тежък рефлукс, който продължи в тежка форма до към 2 годинка. Правиха му специално изследване с една сонда, което се правеше само в Токуда и казаха, че киселинността е добре и не трябва да пие нищо. Спеше почти седнал и постоянно някой го гледаше , за да ен се задуши. До ден днешен ако се засмее повча да хълца и му се връща храна. Повече нищо не правим по върпоса. Гледам да хапва по малко и не течно вечер.

# 674
Благодаря Zenda ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт