Епилепсия- ТЕМА 23

• 97 385
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Детето ми спи при мен и почти не ме хваща сън,само го слушам как диша и мръдне ли и го гледам със страх.Само дето не е лесно да се обясни точно какво става,дали от паника незнам.Уж добре го виждам а после не мога да го покажа или обясня добре.Тази инфрачервена камера снима ли или само в реално време гледате през нея?С компютър ли се свързва?И при положение,че трае само секунди налага ли се нещо да се прави?Той е със затворени очи по време на тези ситуации и не иска да се събуди до ниво разговор,но си променя поЗата като спре да се тресе.

# 391
На мен ми беше трудно да определя какво става, защото и при нормален сън човек се движи. Но когато го докоснеш леко, обикновено почти веднага реагира, дори и да не се събуди. Ти си познаваш детето и знаеш как спи и кое не е нормално за него. При нашите пристъпи не успявах да го събудя с нищо, а очите бжаха отворени. 
Нашата камера е в реално време, без запис. Снимали сме с телефон. Описанието върши също работа при добър специалист, който има опит с нощни пристъпи и разстройства на съня.
На мен не ми се е налагало да давам диазепам досега.

# 392
  • София
Раманол, видях, че ходите при Алекдиев и си доволна. Записала съм час за преглед при него на 06.02, Ще споделиш ли каква е цаната на преглед и ЕЕГ. Как протича прегледа и колко време трябва да си заделя. При Чавдаров седим минимум по половин ден. Ще имам ли възможност да разкажа всички на спокойствие или и той ще ни претупа? Предварително ти благодаря.

# 393
Тази нощ забелязах нещо,докато наблюдавах сина си докато спи и се чудя нормално ли е!Детето спеше спокойно,дишаше равномерно и изведнъж започна да отваря и затваря очи,но някак различно от мигане и очните ябълки вътре се движеха,а аз си мислех,че очите са спокойни по време на сън.На вас случвало ли ви се е такова чудо?През това време тялото беше спокойно,не мърдаше.

# 394
  • София, Люлин-8
Това е фаза на Рем сън нормално е. Peace

# 395
Благодаря!

# 396
  • София, Люлин-8
Zenda Незнам от колко часа са ви записали, но нас обикновенно от рано ни записват от 9 или от 9:30 ч.

Цената е 70 лв. (50 лв. за ЕЕГ и 20 лв. за консултация и разчет).
Когато отивате носете всички документи, които имате и задължително самите изследвания, те. разпечатките на ЕЕГ-тата, резултати от изследвания, дискове от скенери и резонанси ако имате такива, защото той не чете разчетите, а сам си гледа изследванията. Peace
Когато отивате детето трябва да е с чиста коса, да се е наспало, да е закусило и да си е изпило лекарствата. Чакате си реда за ЕЕГ, то се прави на мрежа не е на шапка като в болниците. Лаборантката е много готина и предразполага децата. ЕЕГ-то трае около 20-30 мин като е за първи път може и малко повече.
После излизате и чакате в коридора докато доцента разчете ЕЕГ-то и ви извика. Разчета продължава различно дълго на нас първото ЕЕГ ни го разчита над 40 мин сега вече ни ги разчита доста по-бързо, най-вероятно защото вече е видял къде ни изкачат измененията.
В кабинета взима последната епикриза и прочита анамнезата от нея нищо няма да има нужда да разказваш, ако нещо не му е ясно ще те пита. Ще погледне ЕЕГ-тата които имате. Ще си запише основните неща. И ще ти предложи лечение ако не е съгласен с настоящето.
Направи си списък с въпроси отговаря на всичко, но ако го питаш иначе си трае.
Като го питаш с конкретни въпроси на всичко ще ти отговори.

Само да те предупредя, че той е изключително директен.

Ние преди да започнем да се лекуваме при него бяхме с ежедневни 2 вида пристъпи. Първо ни включи един медикамент и едните изчезнаха не съм ги виждала повече от 10 месеца.
Сега за клонарекса още ми е рано да кажа, защото още имаме ежедневни пристъпи, но вместо по 200-300 на ден са по 20-30.

Пиши после какво е станало.
Успех ви желая.  Hug

# 397
  • София
Много благодаря за изчерпателние отговор.

# 398
Момичета, пред голяма дилема съм. На есен ни предстои тръгване на ясла. Октомври подадохме документи, като тогава малката не беше диагностицирана с епилепсия. Класирането още не е излязло. Иска ми се да говоря с директорката предварително, за да знае какво е положението. Но в същото време се притеснявам, че като им кажа, е възможно да не я приемат. Другият вариант е, ако я класират, да ги поставя пред свършен факт при записването. Идея нямам какво да правя. Ще помоля за съвет миналите вече по този път.

# 399
  • София, Люлин-8
Не им казвай сега изчакай да я запишат и на есен като тръгне тогава кажи. Peace
Ама това е ако нямате ТЕЛК.
Аз така направих.

# 400
Не им казвай сега изчакай да я запишат и на есен като тръгне тогава кажи. Peace
Ама това е ако нямате ТЕЛК.
Аз така направих.
Нямаме. Върнаха ни . После не ти ли направиха проблем, че не си казала по-рано?

# 401
  • София, Люлин-8
Не нас ни записаха април.
Първата ни епикриза беше от август, а почнахме септември.

# 402
Сега като чета за яслата се присетих да попитам тези от вас, които са минали по този път.
Малката също трябва да тръгне на ясла в някой момент от есента. Та се чудех, тъй като тя пие лекарства сутрин, обед и вечер, как точно ще става даването на обедното лекарство. Знам, че не във всички детски има постоянно мед. сестра, а и да има не знам, дали биха се ангажирали с даване в определеното време. А и не на последно място, как малката ще реагира на това..

# 403
  • София
Момичета, как ще пуснете деца, диагностицирани с епилепсия, на ясла?

Тя яслата за здравите не е добра, какво остава за деца като нашите.

Като майка на две деца, минали градинска възраст, мога смело да кажа, че от липса на ясла само се печели.

Конкретно дъщерята, която е с епилепсия, я пуснах на 5 години на задължителна предучилищна в училище, на половин ден. И досега ( 3 клас ) пие лекарства по 3 пъти на ден, но я прибираме на обед, не остава в училище цял ден. Сега помага дядо и, преди това наемах жена да я прибере, нахрани и сложи да спи.

# 404
Ние вариант с баби и дядовци нямаме, че все още работят. Остава жена вкъщи или ясла, впоследствие детска градина. Засега я гледам аз, но от септември ще се върна на работа и ще трябва да имам решение..Ще ми се да е сред дечица на нейната възраст, защото остане ли прекалено дълго сама вкъщи с мен/ жена в някой момент ще изостане от връстниците си. Така си мисля... Като начало си мисля за варианта на 4-часово оставане и да я вземаме на обед. Но това е ако е в частна детска...Не знам, ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт