Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 409
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Пием го от 10 дни по схема,има още 5 дни до пълната доза.Защо обаче така се получава,че вместо да помага сякаш провокира пристъпи?

# 496
  • София
Ели,  минахте ли прегледа днес? Какво ви казаха?

# 497
  • София
Майчета, да ви попитам нещо малко извън темата. Личната ви драма промени ли по някакъв начин връзката ви с половинката. При нав всичко коренно се промени към лошо . Не можем да общуваме и постоянно се дразним. То вече и личен живот много нямаме. Детето спи между нас. Баткото и той доста си промени държанието. Постоянно играя с тях, за да не се карат помежду си и въпреки всичките ми усилия никой с никой не се разбира у нас. Вече имам чувството, че не издържам.

# 498
Нашия преглед се отложи за сряда,днес й било натоварено на лекарката.Аз си умирам от тревога,а тя ми мести часа,но като няма друга...А иначе тази нощ пак имаше пристъпи.За отношенията вкъщи и при нас е изнервена ситуацията,и баткото и малкия са с астма с чести прояви,а сега и Епито на малкия,та кошмара е пълен.

# 499
  • София, Люлин-8
Нашия преглед се отложи за сряда,днес й било натоварено на лекарката.Аз си умирам от тревога,а тя ми мести часа,но като няма друга...А иначе тази нощ пак имаше пристъпи.За отношенията вкъщи и при нас е изнервена ситуацията,и баткото и малкия са с астма с чести прояви,а сега и Епито на малкия,та кошмара е пълен.

Внимавай с астмата гледай да я контролираш защото тя предизвиква пристъпи и ние сме така астма + епи.
И много внимавай с инхалциите избягвай вентолин защото превъзбужда мозъка, ако се налагат инхалации прави с пулмикорт и физиологичин разтвор, ако астмата ви е алергична включи и Ериус (само този антихистамин можете да ползвате при епи). Аз при много тежък спазъм включвам и Медрол (метилпреднизолон) защото той повлиява и астматичните и епилептичните пристъпи.  Peace
Освен това самите инхалации предизвикват хипервентилация и водят до зачестяване на пристъпите.
Ние откакто започнахме климатотерапията детето много се подобри, спазмите намаляха дръстично и вече рядко се налага да правим инхалации.  Peace

Zenda Ами при нас няма такова напрягане, ама то нашата драма е вече от повече от 4 години та сме свикнали.

# 500
Zenda,
Скрит текст:
мисля, че няма семейство без сътресение в отношенията при такива заболявания. Ако все пак има - те са единици. Моето момче уж няма епилепсия и вече близо 3 години не е имал фебрилен гърч. Въпреки това пеодължава да е напрегнато у дома, кога повече, кога по-поносимо. Защото малкия си има проблеми, които са от разнообразно естество и всичко започна след втория фебрилен гърч.
Мъжете гледат различно на проблемите на децата. Природата им е такава. А и жените сме различни. Аз например станах много емоционална, бързо започнаха да ми идват сълзите. Преди бях суров човек. И половинката ми очаква да бъда същия човек, но е трудно, невъзможно вече. Надявам се детето бързо да се повлияе и проблемите да се уталожат  Hug

# 501
Романол ,вентолина заедно с медрола до сега са ни били спасението.Към пулмикорт е алергичен малкия и не правим,а постоянната терапия е флексотид и сингулер.Тях може ли?Явно и на пулмология ще трябва да го заведа да прецени терапията ,дано само да е запознат с Епи .Иначе той малкия и в момента е с бронхит,но поне спазъма е лек.Трябв да се познимавам кои лекарства се избягват,че ми е непонятно още.А Нурофен дава ли се?

# 502
  • Варна
Ели, на мен в Св. Наум ми казаха, че не се давали само някакви стари противоалергични. Аз съм давала нурофен. Чудя се обаче за разните сиропи за кашлица, които съдържат алкохол дали не пречат. Преди давах и домашен бъз, но го спрях, нали е ферментирал и той.
При нас положение в началото беше напрегнато. След като спряха първоначално пристъпите много се успокоих. Сега като започнаха пак януари сме сами, така че няма напрежение. Обаче притеснението ми е двойно, защото само аз взимам решения и постоянно съм на тръни например докато се къпя. При овладяване на пристъпите се нормализира ежедневието.

# 503
Момичета, да ви се оплача, ние вече втори ден сме с температура над 38°. Според педиатърката още не е за антибиотик, макар че вчера го купихме, за всеки случай. Снощи беше малко по спокойна, спа цели 4 часа, но не и от страна на спазми, прави ги над 50 в серия. Предполагам че високата температура ги провокира. Имам чувството че всичко е против нас, ето записах час за утре при Доц. Герганов, ама няма да може да я види, трябва таткото да ходи, а ми се искаше да я види лично, заради плагоцефалията която има.То при нас е съвкупност от проблеми. Май ни трябва д-р Хаус!

# 504
кое лекарство ще давате при вирус зависи от лекарството за епито.  Ние т.като. сме само на репитенд, почти всичко давам. Аз донесох приказен вирус от службата и цялата рода сме на антибиотик. А малката на втори, че  направи и отит.  бясна съм. тъкмо прояви и почна да опитва да лази сега свали 1 кг от болестта

# 505
Сега пие камара хомеопатични, разтворени във вода и какво се получава- пие по 150гр мляко, и по 100гр лекарства, вече не знам, какво съм дала и какво ми остава да давам, все се сбърках.

# 506
Сега пие камара хомеопатични, разтворени във вода и какво се получава- пие по 150гр мляко, и по 100гр лекарства, вече не знам, какво съм дала и какво ми остава да давам, все се сбърках.

Значи е крайно време да започнеш да записваш в тефтер. И ние имахме такива периоди. Записвах всичко - как е спал, какво е ял, колко често се изхожда, всички лекарства, дози, час на приема... Сега продължавам да записвам лекарствата, които му давам, когато е болен.
Забелязала съм, че конвулекс и бисептол/суметролим не трябва да се дават заедно. Много рисков АБ е ципрофлоксацин.
Изобщо не разчитайте, че лекарите с други специалности ще са наясно с лекарствените взаимодействия.  Peace

# 507
  • София, Люлин-8
eli_vulkova За флексотид и сингулер не мога да помогна, защото нямам информация, ние сме само на инхалации. Но по принцип двете заболявания си пречат, това което помага на едното вреди на другото.
Ако сте само на Конвулекс може да пиете доста повече неща. Ние с тези три медикамента почти нищо не можем да пием, от антибиотиците може да пие само Азатрил и Аугументин заради Неуротопа, всички останали са много опасни.
Нали знаеш че при астма не се дават сиропи за кашлица.  Peace

При нас един път се случи да й объркам лекарствата като беше болна толкова много пиеше, вместо 9 мл. панадол й наджасках 9 мл. Конвулекс, а тя тогава трябваше да пие 3мл..  #Crazy
Страшно се уплаших та тичах до дежурните ако трябва да й промиваме стомаха, е размина ни се, но от тогава си имам едно наум и много внимавам, ако трябва си записвай.  Peace

# 508
Благодаря ти,Романол .Ние сега отиваме на преглед и се надявам и невроложката да хвърли някаква светлина,защо така вместо да се оправяме от лекарството,ние получаваме нови по вид пристъпи.

# 509
Ние се прибрахме от прегледа.Ще правим ЯМР.Според невроложката оплакванията ни са пристъпи,а не са ефекти от Конвулекса.След два дни стигаме максималната доза.Кога се очаква да почне да действа?Иначе още не ни минава бронхита и май ще сменяме АБ.Следобяд сме при педиатъра та да видим...

Общи условия

Активация на акаунт