Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 398
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София, Люлин-8
Само внимавай с него следи нивата, че ние така се докарахме до хипервитаминоза и при горна граница 30 малката беше с ниво 120 и се влоши. Peace

# 481
Kukuimka, Glut-1 свързаните проблеми са с генетичен произход. Според мен Христова го е допуснала поради ранната възраст, на която са се появили спазмите.Предполагам, че в Педиатрията са ви консултирали и с генетици (проф.Тинчева) и ако те не са го предположили едва ли е това проблема. В противен случай може да се свържете с проф. Тинчева и да го обсъдите. (Моето впечатление от нея е добро, приветлива е и с мен се държеше уважително). Когато ние бяхме в Педиатрията ни пуснаха изследвания за кариотип, микроделеционни синдроми, метаболитни изследвания, заедно със стандартните кръвни, амоняк, лактат.
  Вие сега на каква терапия сте освен Сабрил? Спазмите не станаха ли поне по-омекотени? Консултирали ли сте се с неврохирург относно разчитането на ЯМР?

# 482
Да, и на нас ни пуснаха кариограма и метаболитни, но с генетик лично аз не съм се срещала. И с неврохирург не сме се консултирали, тъй като от два разчета на ЯМР не се вижда нищо. Сега ние сме на Фенобарбитал, Конвулекс, Репитенд и Сабрил, но ще настоявам поне 2 да ги спрем, защото то в един момент става пълна каша. А относно спазмите, да може би като сила намаляха, правеше едни такива с писък, които за сега ги няма, но общо като бройки за деня са си пак над 100.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 17:36 от kukuimka

# 483
Полезно е самият неврохирург да види самият запис, а не разчета.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 19:07 от Йоана Vanq 66

# 484
Полезно е самият неврохурург да види самият запис, а не разчета.
👍 Това имах предвид- неврохирург да погледне ЯМР.

# 485
  • София, Люлин-8
Оттърви се от Конвулекса и Фенобарбитала и да видиш как детето ще живне, то как да се развива горкото като го тъпчат с толко много медикаменти.  Peace
От всичко дето го пиете към момента е Репитенда е най-безобиден, но и за жалост не особенно ефективен.

# 486
Все още се движи, незнам как го постига. На своя глава не смея да спирам нито едно от лекарствата, при нея е леко завишен амоняка, а и знам, че Фенобарбитала отслабва действието на другите лекарства, но защо не го спират вече незнам.

# 487
  • София
Раманол, няма часове за преглед или предварително записване.

# 488
  • София, Люлин-8
Аз пък да се похваля откакто почнахме Клонарекса пристъпите много намаляха и детето сякаш се събуди, започнала е да взима участие в градината, по любопитна е и не спи толкова много като преди.
Това което забелязвам като отрицателен ефект е лекото заваляне в говора, че пак леко развалихме походката и че започна пак да се напишква по малко, но не съм много сигурна дали напишкването е от него. И най-отвратителния страничен ефект е че стана още по-хиперактивна и импулсивна, но в последните дни забелязвам че това започва да поотшумява та може да се окаже че е само в началото.

Зенда благодаря.

# 489
Мами,имам спешен въпрос.Звънях на д-р Родопска,но нямаше възможност да говори.Моя малкия от 9 дни е на Конвулекс сироп като в момента давам 2-2-3.Обаче ми прави впечатление ,че взе да залита,не постоянно,но по 3-4 пъти на ден както си върви и изведнъж залита без причина,не пада.И другото,което ме тревожи взе да присвива рязко очи и да примигва няколко пъти след това,като го питам не знае ,че го прави.Има моменти както гледа филмче и очите изведнъж се откланят рязко настрани,а детето не обръща глава,също не разбира че го прави.Какво става дали е от лекарството,нормално ли е?Да го водя ли на местния невролог?За капак е и с бронхит и пие АБ.

# 490
  • София, Люлин-8
Какъв е антибиотика някои антибиотици не се дават с Кнвулекс, като например Клацид.

# 491
Антибиотика е Панцеф,предупредих,че сме на Конвулекс като го изписваха и казаха,че няма проблем.

# 492
  • Варна
Зенда, благодаря за информацията. Най- вероятно ще направим консултация за разчитането на резонанса.
Ели, как е сега детето? Свърза ли се с доктор?
Ние увеличихме ноепикс-а. Направи още един припадък сутрин по време на сън. Дано да избутаме до март, когато може да отидем в София... Много се замайва от малките припадъци, замотава очите, аха да падне, преди не беше чак така. Задължително има такъв скоро след събуждане- сутрешно и следобедно. И поне по още 2-3 пъти през деня. Преди бях по- спокойна като припадаше само нощем. В петък стоях пред училище докато свършат часовете.
Кукуимка, за Германия мислили сте, ако имате възможност?Как е сега детето?

# 493
Ние май не сме добре,но утре ще отидем на преглед.Преди две вечери както си гледахме ТВ детето изпищя и цялото се скова,спря да диша,първо почервеня после посиня лицето,очите бяха широко отворени и мърдаха хаотично,зениците широки и не реагираха.След около 1 минута се отпусна като парцал,започна да диша,върна се цвета и получи 4-5конвулсии и заспа дълбоко.Събуди се чак сутринта,като цялата случка стана в 19:30.След разговор с местната невроложка се разбрахме да го прегледа в понеделник.Било гранд мал според нея.Днес пък както си лежеше буден извъртя глава настрани,разпери ръце,очите се извъртяха и те и пак задържа дишането.Отново не реагираше ,но мина за около 5 секунди.Какво става не разбирам,преди тоя Конвулекс само нощем имаше проблеми,а сега вместо да се оправя взеха и през деня да се появяват.Имали ли сте такива моменти?

# 494
  • Варна
Стигнахте ли пълната доза конвулекс? При нас също започнаха дневни изяви след започването на конвулекс, но протичат по различно. Така или иначе медикамента действа след по- продължително приемане. Поне месец прием на пълна доза.

Общи условия

Активация на акаунт