Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 417
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Романол,бързо да се оправя малката принцеса

# 526
  • София
Честита Баба Марта! Много здраве и късмет!  Ние днес минахме ТЕЛК. на 07.03 ще разберем резултата. Знаете ли, че от тази година имало промени в плащането с ТЕЛК?

# 527
Майчета, при нас положението е критично. Моята малка принцеска май е ослепяла. Ходихме на очен, и лекарката изказа съмнение за корова слепота. Другата седмица сме на зрително евокирани потенциали. При нас вече липсват добрите новини.

# 528
Честита баба Марта!
Да са ни живи и здрави децата, че ние покрай тях Simple Smile
Майчета, при нас положението е критично. Моята малка принцеска май е ослепяла. Ходихме на очен, и лекарката изказа съмнение за корова слепота. Другата седмица сме на зрително евокирани потенциали. При нас вече липсват добрите новини.
Не изпадай в стрес, най-вероятно не е сляпа, а просто неадекватна. Ние също имахме такава "диагноза", невроложка ни още тогава каза, не е сляпо детето , след седмица на хидрокортизон "прогледна", сега да я видиш как й шарят очите Simple Smile. Най-важното е да спрете пристъпите, тогава всичко ще си дойде на място

# 529
Може би трябва да спрете и Сабрила. За децата няма данни, но 30 % от възрастните могат да бъдат засегнати от загуба на зрението. http://sabril.net/hcp/vision_loss_data/permanent_vision_loss_data/

# 530
Сабрил го пие по-малко от месец, не мисля че е от него, защото още преди започването му ми направи впечатление че, тя спря да се заглежда в играчките, и тогава ходихме на очен,а той каза че с очите всичко е наред, ама нямаше  кой да ме светне,че проблемите може да идват и от мозъка.

# 531
Здравейте на всички,ние от 1 месец имаме диагноза миоклонична епилепсия в кърмаческа възраст. Бебка е на 9 месеца почти, пием конвулекс и от скоро сякаш има странични реакции(дано си въобразявам). Получаваше трептения, нямала е препадаци. Ще се радвам ако някой сподели с мен ако има подобен проблем и знае повече по въпроса, благодаря предварително.

# 532
Здравейте,
можете ли да ми препоръчате ортопед. Малката от месец почна да стъпва, но изцяло на вътрешния ръб на стъпалата. Имам нужда от някой, който има опит с деца като нашите, за да не ми обяснява врели не кипели

# 533
Много се притеснявам особенно като чета какви странични реакции дават тези лекарства, направо място немога да си намеря...

# 534
Здравейте мамчета. Туко що минахме при доц.Алексиев. Смята, че 100% става въпрос за доброкачествена епилепсия, която се надява да итшуми след 3-4 години. На еег се видя двустранна паркосизмална активност. Досега никой не я беше виждал. Намалява ни и сутрешната доза на половин хапче. Хубав ден!
Здравейте мами!
За съжаление нямам много време и не влизам в сайта много често, но винаги чета всичко с голям интерес. Смятах, че съм посетила най-добрите детски невролози, не сега виждам и доц.Алексиев.. и то виждам и чета доста добри отзиви за него.. Къде се намира той? В коя болница преглежда? Благодаря и хубав ден!

# 535
Здравейте! Исках да попитам някой ходил ли е / пращал документи в Израел и в коя болница/център? Търсих с търсачката и нищо конкретно не ми излезе, освен за руския доктор с биокорекцията, a ние по-скоро търсим просто добър невролог за преглед. Предварително благодаря
Здравейте!
Искам да Ви насоча към една турска клиника, за която и  аз чух преди Нова Година. Намират се на Г.М.Димитров.. имам предвид филиала на турската клиника. Там работели най-добрите лекари, завършили в САЩ и т.н Отношение и обслужване били от най-високо ниво... Аз лично не съм ги посещавала. За добри детски невролози мога да посоча проф.Литвиненко, доц.Димова и др.Кадъм за метаболитни и т.н... При тях съм ходила и смело мога да заявя, че освен обичта към хуманността, те са професионалисти, които много... много са учили:) Успех и всичко добро!

# 536
  • София
Момичета, да споделя. Днес ни излезна решението от ТЕЛК. 60% ни дават за 3 години.

# 537
  • София
Мамчета, само да ви попитам какво носят тези 60%? Доколкото разбирам има някакви промени от тази година. Мисля че е 350лв на месец. А детски изплащат ли се в такъв случай? Досега не съм получавала детски. Благодаря.

# 538
Момичета,днес пускахме изследване АСАТ,АЛАТ и ниво на валпроат.Чернодробните са много добре но нивото ми се вижда високо 92 е при граници 50 - 100.Как мислите?Утре ще говоря и с диспансерната,мисля и на лекуващиата от Св.Наум да звънна за мнение.А иначе малкия не спира да кашля от един месец (от тогава пие и Конвулекса),дали може да е от него?В момента е на урбазон от 4 дни.

# 539
Честит празник смели майчета! Нека за празника ни нашите деца направят по една крачка към оздравяването си!

Общи условия

Активация на акаунт