Епилепсия- ТЕМА 23

• 96 427
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Много ще съм благодарна ако някоя мяйка ми пише може и на лично. От скоро чета темата но с доста неща не съм наясно и ще се радвам ако има кой да ми обясни някои неща. Виждам че има майки които са доста наясно та за това Confused

# 541
Здравейте! Исках да попитам някой ходил ли е / пращал документи в Израел и в коя болница/център? Търсих с търсачката и нищо конкретно не ми излезе, освен за руския доктор с биокорекцията, a ние по-скоро търсим просто добър невролог за преглед. Предварително благодаря
Здравейте!
Искам да Ви насоча към една турска клиника, за която и  аз чух преди Нова Година. Намират се на Г.М.Димитров.. имам предвид филиала на турската клиника. Там работели най-добрите лекари, завършили в САЩ и т.н Отношение и обслужване били от най-високо ниво... Аз лично не съм ги посещавала. За добри детски невролози мога да посоча проф.Литвиненко, доц.Димова и др.Кадъм за метаболитни и т.н... При тях съм ходила и смело мога да заявя, че освен обичта към хуманността, те са професионалисти, които много... много са учили:) Успех и всичко добро!

Благодаря за информацията! Ние за сега се отказахме от Турция заради ситуацията. Търсех информация за Израел, защото така или иначе ще ходим там и ни се ще да видим какво ще ни кажат. Ще споделя тук какво е станало.Иначе сме били при Литвиненко, Христова и Божинова, а сега сме на диспансер при Найденов. Колебае се за Кадъм, но след вашия коментар ще вземем да отидем и там. Еег-то ни излезе чисто последния път и се надявам да израсте епилепсията, но дъщеря ми е със сериозно изоставане и основната ни цел е да ни дадат лекарства, които не я забавят толкова.

# 542
  • гр.Гоце Делчев
Честит 8-ми март мили борбени майчета желая ви мнго здраве,щастие и успехи в лчението на дечицата bouquet

# 543
  • София, Люлин-8
Много ще съм благодарна ако някоя мяйка ми пише може и на лично. От скоро чета темата но с доста неща не съм наясно и ще се радвам ако има кой да ми обясни някои неща. Виждам че има майки които са доста наясно та за това Confused

Питай каквото те интересува.  Hug

# 544
както казах по нагоре сме с миоклонична епилепсия от месец и малко, пие Конвулекс, но отскоро прави присвиване с очичките и ми казаха да следя и да си записвам ако се окаже същото още едно лекарство ще пиеме. Притесняват ме страничните ефекти от лекарството имам чуството че е по нервна, възможно ли е толкова скоро?Имам и още куп въпроси, влагодаря за подкрепата, сама съм по цял ден с Гери и само за това мисля и се сдухвам

# 545
Здравейте ,майчета бихте ли ми казали какви са цените за изследване на АSAT  и ALAT както и за чернодробните изследвания? И горе-долу през какъв период от време се правят?   Направление ни отказаха  да ни дадат затова питам,

# 546
Ние за сега правихме само за валпроева киселина 1 месец от започване на лечението без направление 18 лв А тези за които ти питаш кога се правят, на нас ни казаха за чернодробните че може и по нататък, а другите две даже незнам какви са

# 547
Честно казано и аз много не съм наясно какви точно са тези изследвания. Каза ми да ги направим за да се види какво натрупване на лекарството има в организма. Ние ги правихме преди една година и сега пак но през какъв период се правят и аз не знам.

# 548
  • София
АСАТ и АЛАТ са чернодробни показатели, показващи дали лекарството влия негативно на черния дроб. Струват по 2,50. През около 3 месеца се правят. МНого е важно никога да не се пие Конвулекс на гладно. Валпроат киселината се прави след започването на лечението, за да се види как се натрупва лекарството в вкърта. Струва около 20лв.

# 549
Благодаря Zenda, а изследванията за черния дроб правят ли се в началото като тези за кръвта или може и след 2-3 месеца от започване на лечението

# 550
Благодаря много.

# 551
Мамчета, само да ви попитам какво носят тези 60%? Доколкото разбирам има някакви промени от тази година. Мисля че е 350лв на месец. А детски изплащат ли се в такъв случай? Досега не съм получавала детски. Благодаря.

350 лв. на месец , които включват всичко.

# 552
  • София
ХУбаво е и в началото да ги направите, за да видите от какви стойности тръгвате.

# 553
Помагайте момичета,пред дилема съм.Говорих с диспансерната и с лекуващата от Св.Наум за изследванията ба малкия.Само дето двете са на различно мнение та се чудя сега какво да правя.Според лекуващата може да намалим с 1 мл. Дозата,защото сме на горната граница,но да решава диспансерната,а тя казва да не пипаме дозата.При вас как процедират в такъв случай?Какво става ако преминем горната граница,опасно ли е?

# 554
Тук има доста по-опитни майки, които могат да ме поправят ако говоря глупости и ще се радвам да го направят,защото ми стана интересно,но аз мисля, че наистина опасно е по-скоро като чернодробните не са в норма .С висок валПроат по-скоро ще е по-замаян или нещо. Дъщеря ми до сега все де движи по долната граница, но когато малко вдигне валПроата е по-заспала и не толкова активна. Пак подчертавам, че това са си мои разсъждения Simple Smile Иначе на нас диспансерният си се придържа към дозата спрямо килограмите. Един път аз го попитах дали може малко да забави вдигането и той на база на изследванията позволи.

Общи условия

Активация на акаунт