СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 822
  • 660
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Веднага ли след обявяването на първо класиране излизат минималните балове по гимназии и паралелки, в смисъл дали ще има ли време да мислим дали да се записваме или да участваме във второ класиране?

То какво има де се мисли? С участие във второ класиране не губите нищо. Може само да се предвижите на по-предно желание или да си останете на същото място.

Съгласявам се напълно, но е още близо седмица стоене на нокти и опънати нерви Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 15:30 от StelaP

# 226
Ом, Syn,dundi73, благодаря  Peace. Изкушавам се за трето класиране, защото балът и за паралелката, в която ще я приемат на първо класиране е с около две единици над миналогодишния и не вярвам за трето и четвърто да кандидатстват за тази паралелка деца с по-висок бал. Те отдавна ще са се записали след първо или второ класиране.  Въпреки това мога много да си пиша тук, но не знам дали ще имам тази смелост,  а пък не е и ясно дали ще има място в желаните паралелки за девойки  Wink

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 19:40 от еli

# 227
  • най-шареното място
Значи и първото ѝ е в кърпа вързано. Така изглежда. Успех!

# 228
  • София
Значи и първото ѝ е в кърпа вързано. Така изглежда. Успех!

Надявам се при описване на достатъчен брой желания ще може все някъде да се закачи на първото.
Миналата година в София един ученик е написал в заявлението 138 желания и е класиран по 66-то Wink

# 229
StelaP, всъщност детето ми има нелош бал,  но драмата ни е за 73СОУ,където едни 50 момичета са ми в повече  Joy

# 230
StelaP, всъщност детето ми има нелош бал,  но драмата ни е за 73СОУ,където едни 50 момичета са ми в повече  Joy
Тази година нали приемат една паралелка повече от миналата? Това не подобрява ли малко картинката?  Simple Smile
Вярно, че 13 не е точно 50, но все пак...

# 231
Някой да има актуално мнение за 35 СОУ и 22 СОУ? Търсих в другия подфорум, но повечето мнения за са 1 клас... Crazy

# 232
Дидева,  Peace. В краен случай ще сме ви съученици в НПМГ.  Laughing

# 233
  • София

Според мен на настоящия етап въобще не може да се каже колко са ви в повече Simple Smile
Сметките, които аз правих по едната методика, коментирана в темата (на база статистиката от тази година и баловете от миналата) девойката влиза навсякъде без СМГ И 91 НЕГ. По друга, моя си методика (на база всички девойки, които са с по-висока комбинирана оценка на НВО) ще можем да отидем във ІІ АЕГ. Така че ще трябва да си чакаме чинно първо и второ класиране Wink

# 234
Никога не може да се предвиди, поне според мен, броят на децата, които ще подадат документи за класиране от другите области.

# 235
Добре де, а ако не се класира никъде на първо класиране?Може да е тъп въпрос, но сега ми мина през главата и освен това , по-добре ли е да се пишат повече желания?Ние сме писали 50.

# 236
Никога не може да се предвиди, поне според мен, броят на децата, които ще подадат документи за класиране от другите области.

Преди време НПМГсисадминът беше писал по въпроса. Не помня точната бройка за съжаление, но мисля, че този брой е относително постоянен през годините.
Добре де, а ако не се класира никъде на първо класиране?
Отива автоматично на второ класиране.

# 237
Благодаря!

# 238
  • столицата
А знаете ли дали някъде има статистика за представянето на седмокласниците по училища?
Не питам за известните училища -първенци.

# 239
  • I want it all and I want it now.
Преди време НПМГсисадминът беше писал по въпроса. Не помня точната бройка за съжаление, но мисля, че този брой е относително постоянен през годините.

Това е от него. Не мога да го сложа в цитат.  Peace

Повечето съвременни системи за класиране работят по следната схема:
- кандидатите държат в ръка листче, но което е написано първото им желание и балът за това желание
- един по един кандидатите се разпределят в съответните паралелки според първо желание
- настъпва момент когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. Тогава последният класиран до момента в тази паралелка се изважда от списъка й, листчето му с първото желание "се анулира", връчва му се листче с второто му желание (и бал за него, който бал може да е различен от бала за първото желание, защото отделните паралелки често формират бала си по различни схеми) и кандидатът се нарежда отново в опашката за разпределяне, а на негово място в паралелката идва кандидатър с по-висок бал по първо желание.
- ако кандидат с първо желание не може да попадне в желаната паралелка защото няма свободни места и балът му е недостатъчен "да избие" последния класиран в паралелката конкурент, на такъв кандидат също му "се анулира" листчето с първото желание, връчва му се листчето с второто му желание (и съответния бал)  и - марш в края на опашката от чакащи
- като се изчерпят по този начин кандидатите по първо желание, в опашката са останали само чакащи кандидати с второ желание - Повтаря се упражнението Smile , след него в опашката остават чакащите с третото си желание и т.н.
- накрая в паралелките са класираните кандидати, а остава и една група некласирани кандидати, чиито желания със съответните им балове не са успели да преборят конкурентите
Цялата тази въртележка се изпълнява на съвременна машина и за брой кандидати около 100000 за около 1,5 сек. (Разбира се ако е ефективно програмирана, при използване на по-слаби алгоритми времето може да нарастне чувствително - до няколко часа)

Общи условия

Активация на акаунт