СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 846
  • 660
  •   1
Отговори
# 150
Който иска немски отива в НЕГ. Не разбирам защо дете, което иска да учи немски ще отиде в СМГ-НЕ.

Я да видим, може би защото детето все пак иска да учи в МГ, а освен това учи английски още от първи клас и вече има доста високо ниво (В2, С1, С2). И защо да не си осигури и втори език, макар и не на нивото на НЕГ, ама все пак на доста прилично ниво? Все пак езикът сам по себе си не е никакво предимство при кандидатстване в университет в чужбина (местните си го знаят по-добре), а само задължително условие, но за да те приемат трябва да демонстрираш някакви качества отвъд езика и едно МГ помага много в това отношение. А ако от ЕГ вземеш само езика не си в кой знае колко благоприятна позиция за щурмуване на топ университет.

# 151
  • България, София
Който иска немски отива в НЕГ. Не разбирам защо дете, което иска да учи немски ще отиде в СМГ-НЕ.

Я да видим, може би защото детето все пак иска да учи в МГ, а освен това учи английски още от първи клас и вече има доста високо ниво (В2, С1, С2). И защо да не си осигури и втори език, макар и не на нивото на НЕГ, ама все пак на доста прилично ниво? Все пак езикът сам по себе си не е никакво предимство при кандидатстване в университет в чужбина (местните си го знаят по-добре), а само задължително условие, но за да те приемат трябва да демонстрираш някакви качества отвъд езика и едно МГ помага много в това отношение. А ако от ЕГ вземеш само езика не си в кой знае колко благоприятна позиция за щурмуване на топ университет.
Съгласна. Това са децата, които искат да учат математика, не тези, който искат немски. Двете паралелки с НЕ в СМГ не би трябвало да влияят на децата, които искат език. Те позволяват само повече от математиците да изберат немски.
Аз бих избрала СМГ заради математиката, не заради езика - той е бонус, ако искам НЕ. Но това са си мои мисли  Simple Smile, всеки си има своите и не бих убеждавала никого в нищо.

# 152
  • София
Черна станция, зависи Peace Топ университети могат да се атакуват и от ЕГ. И двете бг деца, приети миналата година в Харвард, са от ЕГ.

А и не мисля, че vimares визираше деца с интерес към МГ. Имаше според мен предвид тези, за които езикът е водещ при избора. Такива не биха отишли в СМГ, защото при тях ще липсва тръпката за мат.

Тя междинно е писала Simple Smile

# 153
Здравейте, някой от Русе иска ли да кандидатства за паралелката с немски в СОУ по европейски езици след 7 клас? Имате ли някаква информация за нивото и учителите?

# 154
Благодаря за разясненията. Мисля, че се притеснявам повече от колкото е необходимо. Синът ми иска да остане в СМГ, а се притеснявам,че балът му за малко няма да му стигне.

И синът ми иска да си остане в СМГ, но се притеснявам, защото се изложи по БЕЛ Sad

# 155
Черна станция, зависи Peace Топ университети могат да се атакуват и от ЕГ. И двете бг деца, приети миналата година в Харвард, са от ЕГ.

Те могат да се атакуват от ЕГ, но не заради перфектното владеене на езика, а заради интересите на учениците в природните науки, които те овладяват извън училище. И ЕГ имат толкова принос за това, колкото МГ имат принос за развитието на балерините, учещи в тях, например.

# 156

Те могат да се атакуват от ЕГ, но не заради перфектното владеене на езика, а заради интересите на учениците в природните науки, които те овладяват извън училище. И ЕГ имат толкова принос за това, колкото МГ имат принос за развитието на балерините, учещи в тях, например.

Точно така.
А и Харвард е по-известен с хуманитарните науки, а не техническите.

# 157
  • София
Никъде не съм написала, че с езика атакуват топ университетите.. Wink На всички ни е  ясно, че той е средство. Още повече пък, когато става дума за възпитаник на гимназия с немски... Написах поста си в отговор на този на Черна Станция, че децата там са в неблагоприятна позиция. А Мимс-Тети ти, както винаги, си наясно къде и какво са учили тези деца, какви с интересите им, та даже и какво следват. Mr. Green Ами ако пък не са с интерес към природните науки? Да не говорим, че не се търсят само академични постижения, а и други неща..

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 10:48 от пенсионирана русалка

# 158
  • София

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Как изравнихте всички езикови гимназии... Rolling Eyes Направо ги сравнихте със земята.

А сега вече сериозно: Някоя мама спомня ли си по кое време излизат "класиранията" на училищата по резулатати от НВО? И има ли две таблици - само на база I-ви модул и друга, с двата модула?

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 10:35 от Sharky*

# 159
  • най-шареното място
Te се равнят поне от месец.

Но като видиш колко е горда една гимназия със спортист или певец не си мислиш, че заслугата е на гимназията. Освен ако не пречи на тренировки и занимания де, но това май е рядкост. В тази тема мисля се мярна съмнение че АК не би осигурявал условия за подготовка на състезатели по природни научки. Напълно нелогично нещо за едно прогресивно и подкрепящо учениците си училище според мен. Ако не можеш да пропуснеш часове дни за предсъстезателна подоготовка по каквото и да е, а са горди с теб... няма смсиъл да довършвам.

Жалкото е, че и с изпитите след 7-ми клас положението не е много по-различно - високи резултати на определени места, но не непременно заради училището дори когат то видимо се старае.

# 160
Относно подреждането на желанията има нещо, в което искам да съм сигурна: ако подредим така да се каже по- оптимистично желанията, тоест сложим напред такива паралелки и училища, за които които е малко вероятно да стигне бала, това намаля ли шанса да ни приемат по-напред искам да кажа ако примерно нашия бал е 30,500 и сме написали на пето място дадена паралелка, възможно ли е някой с 30,100, който е написал на първо място същата паралелка да се класира преди нас?

# 161
  • най-шареното място
Относно подреждането на желанията има нещо, в което искам да съм сигурна: ако подредим така да се каже по- оптимистично желанията, тоест сложим напред такива паралелки и училища, за които които е малко вероятно да стигне бала, това намаля ли шанса да ни приемат по-напред искам да кажа ако примерно нашия бал е 30,500 и сме написали на пето място дадена паралелка, възможно ли е някой с 30,100, който е написал на първо място същата паралелка да се класира преди нас?

Да, възможно е да се класира на първо класиране в писаната от вас на пето място, а вие не. Но това ще само защото вие пък сте приети на първо в "оптимистична" преди петата позиция.

# 162
  • Пловдив
mena02, не, никой не може да ви изпревари.
Затова желанията се пишат от най-желано към по-малко желано. Класирането става по бал, а не по пореден номер на желанието.  Peace

# 163
А сега вече сериозно: Някоя мама спомня ли си по кое време излизат "класиранията" на училищата по резулатати от НВО? И има ли две таблици - само на база I-ви модул и друга, с двата модула?
Сравнението е само по НВО. Миналата година мисля, че се появиха в средата на юли.

Не може дете с по-нисък бал да измести дете с по-висок само защото е писало дадено желание на по-предна позиция.

# 164
природните науки, които те овладяват извън училище.

Същото важи и за учениците, учещи в МГ. Физици посещават школа (някои даже две) в училище, но се подготвят и във Физически факултет на СУ, а също и в школата на Теодоси Теодосиев в Казанлък. И по останалите природни науки е така. Рамо до рамо се подготвят извънкласно и ученици от ЕГ, и такива от МГ.

Общи условия

Активация на акаунт