СЕДМИ клас - 9 - Успех!/13.06.-19.06.2016 г./

• 80 819
  • 660
  •   1
Отговори
# 240
Намерих го.

Цитат
Ежегодно в София заявяват желания около 500 деца от провинцията (това по данни на Комисията по приема за РИО-София) и това е около 6% спрямо набора в София.

# 241
  • I want it all and I want it now.
Лошо, 500 са много.

# 242
Момичета, може ли да ми кажете, каква е разликата между обикновеното заявление, и разширеното? Има ли значение кое ще подадем? Виждам само, че броят на възможните желания е по-голям в разширеното, друга разлика не мога да намеря...
И един много глупав въпрос  Embarassed: Къде излиза класирането?

Благодаря!

За 35 училище: имам познати, чиито деца учат там, и са доволни от нивото. Имам и познати, които са го завършили, и също са доволни.

# 243
Благодаря, Дидева. Това обикновено са деца с висок бал. Трябва да се предвиждат май в тези с бал до първите 500 от софийската статистика  Sad

# 244
Лошо!Много са 500.
За заявлението:Говорих с РИО-София и ми казаха,че разликата е само в бройката, т.е., който има по-малко желания да пише в заявлението с 35 броя.Първо класиране,се вижда в училището-гнездо,където е подадено заявлението, а заявлението за второ класиране, се подава в училището в което е прието детето.

# 245
Благодаря, Дидева. Това обикновено са деца с висок бал. Трябва да се предвиждат май в тези с бал до първите 500 от софийската статистика  Sad
Не съвсем. Сега намерих и аз какво съм писала преди две години.

Цитат
В интерес на истината в няколкото заявления, които успях да мерна, точно английските гимназии водеха парада. Но на фона на удостоверенията с пълен отличен, оценките от изпитите бяха сравнително ниски.

# 246
  • I want it all and I want it now.
Класирането излиза пак на същият сайт, където бяха и резултатите от НВО.

# 247
Благодаря много! Как не се сетих, нещо съм зациклила и не мога да мисля... Sad
А за заявлението знаете ли защо има кратко и разширено?

# 248
Малко по-нагоре обясних.

# 249
Малко по-нагоре обясних.

Много благодаря, и извинявай, че не видях отговора.

Успех на децата!

# 250
Дидева, благодаря. Но за мен това е малко странно. Аз ако съм от друг град, където шанса на детето ми е по-голям, не бих подавала в София, ако бала ни е нисък, но всеки си знае.
 Но тогава едно минимум 200 бройки предвиждам аз и теоритично ги разделям на 2 за момичета и момчета, значи гледайки в моята кристална топка Simple Smile виждам 100-150 момчета и толкова момичета да си сметнем в първите 500 от софийската класация (зависи кой какво следи ж/м Simple Smile)

# 251
Хубаво де, ама горе долу толкова  всяка година кандидатстват в София. Тоест баловете се формират винаги с участието на тези деца, аз дори смятам, че тази година тъкмо те ще са с по-ниски балове. Ще дам пример с Благоевград, по математика над 5.50 са 16 деца, а по БЕЛ- 52.

# 252
  • София
Хубаво де, ама горе долу толкова  всяка година кандидатстват в София. Тоест баловете се формират винаги с участието на тези деца, аз дори смятам, че тази година тъкмо те ще са с по-ниски балове. Ще дам пример с Благоевград, по математика над 5.50 са 16 деца, а по БЕЛ- 52.

А в Перник (най-близо до София) двойките поне по мат са около 40%. Там сума сумарно бел+мат над 10 бал са много малко... Гледах за моя син той в статистиката е в топ 50 за Перник, а в София е в топ 1700, за какво иде реч?

# 253
Това обикновено са деца с висок бал. Трябва да се предвиждат май в тези с бал до първите 500 от софийската статистика  Sad

Далеч не всички са с висок бал. В това число влизат и кандидати от Софийска област, които имат ниски резултати от изпитите (под 4.00), но са с отлични оценки по БЕЛ и математика в Удостоверението. Двама такива младежи имаше пред мен преди няколко години. Направи ми впечатление, че на цялата страница в тетрадката, в която записваха кандидатите, имаше само две деца с високи резултати – не бяха от Софийска област.

# 254
Моля да ми кажете в 91НЕГ паралелките колко са и как се изписват. В предишния сборник не са ми много ясни нещата.

Общи условия

Активация на акаунт