Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Какво означава цъкащият звук при кърмене newsm78

Забелязах, че откакто ми омекнаха гърдите понякога се получава този звук. Предполагам, че се нарушава вакуума  и се нагълтва с  въздух, защото след такова кърмене следва мощно оригване, ако не рев докато не му мине  #Crazy

# 271
При мен в началото не се чува, но текне ли първоначалната струя и започва да цъка. Понякога се пуска и чака да изтече. В началото много се давеше от нея.
Проблем ли е недобрият вакуум за стимулация на гърдите?

# 272
Кристалин, Ваня А., alina_si

Благодаря ви много за подкрепата! Наистина имах нужда да чуя тези думи. Надявам се педи да не подскочи, като види че е качил 600 гр, но и дума няма да му дам да отвори за дохранване. Днес малкия яде през час-два и ака около 4 пъти до този момент, явно иска да навакса преди консултацията  hahaha

# 273
Благодаря ви, оправих се с масажи, топли душове и едно хапче Лецитин.

# 274
Проблем ли е недобрият вакуум за стимулация на гърдите?
Би могъл да е, но мисля, че няма много, което можеш да направиш. Опитвай различни пози, щом се пуска при слизането на кърмата,бебчето вероятно само търси начин да подобри за себе си нещата. Допускам, че имаш силен рефлекс и млякото пръска под голямо налягане. И при мен е така, и цъкането го има още от самото начало. Дано, както твърдят оптимистите, се израстват тези проблеми.При мен има и перманентен бойкот, вероятно свързан и с колики.

# 275
Здравейте Simple Smile
На едната гърда имам раничка, която ме боли и реших да изцеждам тази гърда и да давам от шише. Сега е на 4 месеца. Когато беше на около 40 дена се храни 3 дни от шише ( изцедена кърма ), заради рагади и болка в гърдите, след което я сложих отново да си суче и нямаше никакви проблеми. Но днес изобщо не искаше и да помирише биберона на шишето. Това, което се изливаше в устата й го държеше без да го гълта...сякаш не знае как и много се тръшка и плака. Иска си гърдата и това е. Залъгалки и биберони изобщо не иска.
Притесних се много защото скоро ще трябва да я захранвам, а тя нито вода иска, все тая от шише или с лъжичка...кърма отказва от шише, въпреки, че разбра какво е, понеже си потече... Не мога да мръдна никъде, защото изцедената и замръзена кърма ми е безполезна. Моля споделете мнение или опит.

# 276
Споделям мнение и опит - не захранвай скоро. Изчакай да стане на 6 месеца. Това препатила майка ти го казва..
За сукането - може преспокойно изобщо да не се наложи да се учи да пие от шише. Но ако толкова държиш - пробвай с биберон от каучук и по-физиологична форма.

# 277
Споделям мнение и опит - не захранвай скоро. Изчакай да стане на 6 месеца. Това препатила майка ти го казва..
За сукането - може преспокойно изобщо да не се наложи да се учи да пие от шише. Но ако толкова държиш - пробвай с биберон от каучук и по-физиологична форма.

Благодаря.
Какво сте патили със захранването ?
Аз със сигурност ще изчакам да дтане поне на 5, дори 6 месеца, ако продължавам да кърмя успешно.
Исках да може да се храни и със шише, защото понякога ми се налага да отсъствам за повече от два часа. А така съм буквално вързана.

# 278
  • Пловдив
Всички сме буквално вързани на мен ми отне два месеца да го науча да пие вода, сега пие от чаша с мек  накрайник и от три дни си пийва и вода и аз съм щастлива. Захранването започнах към 5 месец защото имаше голям интерес от бебо и не съжалявам получава се спокойно и има апетит.

# 279
...
Какво сте патили със захранването ?
Аз със сигурност ще изчакам да дтане поне на 5, дори 6 месеца, ако продължавам да кърмя успешно.
Исках да може да се храни и със шише, защото понякога ми се налага да отсъствам за повече от два часа. А така съм буквално вързана.
Ами оказа се, че даже и на 6 месеца храносмилателният му тракт не беше готов. Запек, болки, изхождане с плач, неспане... И всичко това поне 3-4 месеца. Като нищо не помагаше. Да, вероятно при нас случаят е бил не толкова често срещан, но не искам да си представям какво щеше да е, ако бяхме почнали по-рано  Tired А вода пропи като хората чак след като го отбих Crazy

По повод на основната тема тук - и ние бяхме като скачени съдове. Не ми тежеше особено и съобразявах излизанията. Случвало се е буквално единични случая да е хранен с биберон с изцедена кърма. Използвахме Nuk First Choice с каучуков биберон М и то за малките месеци, защото анатомично повече се доближава до моите телесни дадености  Mr. Green Но установих, че размразена кърма не иска. Изцедена и охладена - да, размразена - не. Даже виж сега ме сети да изхвърля запасът от фризера, че му е изтекъл отдавна срокът. Освен това бързо минава тоя период. Скоро ще дойде времето да не е толкова зависим от теб така или иначе.

# 280
Аз автоматично си помислих ситуацията, в която ми спира кърмата и тя не иска да пие от шише, защото и без това мисля, че кърмата ми е явно не достатъчна. Понякога се храни на часи половина и усещам гърдите си много често празни. Пия севъзможни неща за засилване на кърмата. Наистина се притесних.

Отделно от това искам да споделя, че днес бебето падна от спалнята. Удари си главичката в челото отстрани. Плака малко около минутка и се успокои с гушкане. Не е повъщала, след малко започна да се държи както обикновено - смееше се, гукаше. Малко е зачервено челжето. Лекарката по телефона каза да не се филмирам, да направя компрес. Щом не повръща е ок. Но аз много се уплаших...притеснявам се да не е станало нещо, което да се отрази в последствие...

# 281
Недей да мислиш толкова отрицателно Hug давай да суче възможно най-много и ако всичко останало е наред едни меки и празни на първо четене гърди нищо не значат. Не вярвам кърмата ти ей така да спре без никакви форс мажорни обстоятелства.

А това че пада, ехееей колко още такива моменти те чакат Laughing Наистина - ако не повръща, не е със забавени реакции, не изглежда неадекватно, не е необичайно поспаливо, значи всичко е наред. По едно време покрай пропълзяването синът ми се оказа с адската цицина на челото, без да можем да се сетим от къде е, защото нито е ревал, нито нищо Laughing ох, много офтопик станах  Blush

# 282
Недей да мислиш толкова отрицателно Hug давай да суче възможно най-много и ако всичко останало е наред едни меки и празни на първо четене гърди нищо не значат. Не вярвам кърмата ти ей така да спре без никакви форс мажорни обстоятелства.

А това че пада, ехееей колко още такива моменти те чакат Laughing Наистина - ако не повръща, не е със забавени реакции, не изглежда неадекватно, не е необичайно поспаливо, значи всичко е наред. По едно време покрай пропълзяването синът ми се оказа с адската цицина на челото, без да можем да се сетим от къде е, защото нито е ревал, нито нищо Laughing ох, много офтопик станах  Blush

Благодаря за успокоението, но тя е само на 4 месеца и за заради това се стресирах ролкова...и най-вече заради това, че стана за половин секунда и съм сигурна, че можех да го предотвратя.
Много е мъничка още и постоянно мисля да не се отрази по някакъв начин. Инъче ясно, че винаги ще е стрес такава ситуация и сигурните следващи.

# 283

Благодаря за успокоението, но тя е само на 4 месеца и за заради това се стресирах ролкова...и най-вече заради това, че стана за половин секунда и съм сигурна, че можех да го предотвратя.
Много е мъничка още и постоянно мисля да не се отрази по някакъв начин. Инъче ясно, че винаги ще е стрес такава ситуация и сигурните следващи.

Гаранция ти давам, че никога повече няма да допуснеш да падне от спалнята Peace  Hug

# 284
ПОМОЩ! Ще се побъркам.. Моля за съвет! Малкия качи 600 гр втория месец, както по-горе обсъдихме. Бях на консултация и казаха, че това било минимума и че другия месец ала-бала, дохранване, захранване - изобщо не съм ги слушала.
От няколко дни обаче малкия суче от едната гърда и  заспива. Опитах да дохранвам с шише, с капкомер, опитах да го будя и да предлагам другата - резултат нула. Той заспива и ако го преобуя се разсънява, предлагам другата, но отказва. Засуква, пуска се и се извива назад и започва да реве. Решавам, че се е наял.
Тази вечер пак му дадох и той тръгна да заспива, аз го съблякох и го изкъпах веднага (не е повръщал или плакал). След това много време се смя и правихме гимнастика и започна да нервничи. Започнах  да го кърмя последва рев и извиване на главата, рита постоянно с краката. Опитах да сменя пози, гърди, лягах ставах - не рев и това е! Едвам го успокоих и заспа..
След час се събуди и пак започнахме от начало.. Давам засмуква и след 3-4 мин се пуска и започва да плаче, да се дърпа да нервничи.. Аз вече тотално изморена.. И тогава се сетих, че преди да родя си бях купила силиконови зърна. Сложих го дадох му и той продъллжи спокойно да суче..  Shocked Бях ужасена. Махам зърното, давам гърдата и реве, слагам го и засмуква веднага  #Crazy

Мислех, че е съвпадение, но сега вечерта ми направи същия номер. Засука и след 2-3-4 мин се пуска и не иска да суче повече от мен.
Отчаяна съм. До сега не съм ползвала зърната. Не искам и да ги ползвам. Възможно ли е моите зърна вече да са му малки?  newsm78 От както кърмата ми се регулира и гърдите ми омекнаха и самите зърна са по-спокойни, а тези на силиконовите са доста по-големи от моите. Но възможно ли е до сега да не е имало проблем и изведнъж да не иска да суче от мен  ooooh!
Кърмаческа стачка? newsm78 Дали ще мине и дали ще иска пак да суче от мен? Cry

Общи условия

Активация на акаунт