Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Различно. Сутрин обикновено като хапне, се задържа будна поне час. После подремва макс.час. Към 1-2 има малко по-дълъг сън - 2-3часа. Следобед има още 1-2 дрямки, като в зависимост дали са 1 или 2, после заспива около 21 или 22часа.

# 391
Звучи ми нормално. Но пак ти казвам, ако не показва явни признаци на глад, не мисля, че имаш проблем с паузите. Честия плач и ядене на ръцете биха те ориентирали първоначално. Ако ги няма, значи детенце не гладува и паузите не му пречат Simple Smile А и казваш, че денем кърмиш често.
Сега пък аз да те питам нещо - бебето ти за колко време се нацоква на едно хранене? Задавам този въпрос, защото с моята два-и-половина месечна пикла тепърва се учим наново да сучем. Дълга история е, но накратко, тя направо не е свикнала да суче и ми трябва ориентир.

# 392
Ами различно. Сега през деня е много разсеяна и някой път суче по 2-3мин, ако пък и се спи, може да откара и 30. По принцип в началото преди да се регулира кърмата и преди да започне да се разсейва, сучеше не повече от 10мин, но тогава струята беше адски силна и тя бързо се нагълтваше

# 393
  • Варна
За помпите: имам ръчна на Авент и електрическа пак на Авент. Не си купих преди да вляза в болницата, но на втория ден след раждането (секцио) помолих мъжа ми да ми купи и да ми донесе ръчната, за да мога да стимулирам гърдите, а и на едната трябваше да се отпушат каналчетата и бебо не можеше да се справи. Доволна съм от Авента.

За коланите и стягането: бях говорила с моя лекар повреме на бременността и неговото мнение беше, че е по-добре да се изчака с коланите. В началото след раждането реално докато кърми майката, матката контрахира и се стяга. И в първите седмици е необходимо време чаркалаците да си се наместят сами. Според лекаря ми допълнителни стягания и упражнения могат да попречат на възстановяването веднага след раждането. Така че - кърмене!

# 394
  • Winterfell
На 14-ти родих. Детето се оказа с инфекция, на система е и не ми е давана изобщо.От днес си усещам гърдите пълни.Поизцедих малко от страх.Каналите са ми хубави и отпушени.Това ми е 3-то дете и ми е пределно ясно колко много кърма ще имам в началото.Първото и второто си засукаха от първия ден, но сега не знам как да действам.Утре след обяд има вероятност да ми я дадат.Как да действам до тогава?

# 395
Цеди според мен. Моето първото дете беше отделено от мен 7дни. Цедях на 3часа, за да поддържам лактацията.
А и ако ти го дадат утре, а вече гърдите се пълнят, млякото се задържа и си го има риска от запушвания и мастит Tired
 А няма ли някаква възможност да ходиш в неонатология да си го кърмиш бебчето?

# 396
  • Winterfell
Ходя само да я виждам сутрин и вечер.Още от първия ден питам, нямало как, утре евентуално, зависи от резултатите от изследванията

# 397
А да й дават изцедена кърма в шише, вместо АМ?

# 398
  • Winterfell
Няма шанс Sad

# 399
Дано утре вече е по-добре детенце и ти го дадат. Междувременно цеди най-малкото да не стане някоя беля, че хич не е приятно. Пък бебчо като си дойде и засуче, вече ще намалиш или спреш цеденето Peace

# 400
  • Варна
Цеди и съхранявай кърмата според мен! Може после да я дадеш.
Дано се съберете в най-скоро време!

# 401
Цеди, за да стимулираш, но ако можеш измоли в болницата да дават поне малко от коластрата на бебето. Дори при недоносените го правят, защо при вас да не може? Неонатолозите би трябвало да знаят какви са предимствата на кърмата.
Съмнявам се в болнични условя да можеш да съхраняваш кърма.
Успех с началото на  кърменето, дано е скоро!

# 402
  • над кукувичето гнездо
На 14-ти родих. Детето се оказа с инфекция, на система е и не ми е давана изобщо.От днес си усещам гърдите пълни.Поизцедих малко от страх.Каналите са ми хубави и отпушени.Това ми е 3-то дете и ми е пределно ясно колко много кърма ще имам в началото.Първото и второто си засукаха от първия ден, но сега не знам как да действам.Утре след обяд има вероятност да ми я дадат.Как да действам до тогава?
Честито бебче! bouquet
Първата седмица бебчетата хапват приблизително по 30ина мл през 2-3 часа. Изцеждайте по този ритъм (15 мл двустранно), а ако след цедене усещате още напрежение, цедете до облекчаване, но не повече, за да не се получи хиперлактация. С други думи, пред тялото си трябва да симулирате присъствието на бебчето. Може за стимулация, да вземете негова дрешка, или завивка и да я миришете. Успех и скорошно възстановяване на бебчето!

Този въпрос отговаря на горезададения за необходимостта от помпа.

Палитричке, колко е голяма бебка? Сутрин след такава пауза доволно мокра ли е пеленката?

Темата е за взаимопомощ при кърмене и преки проблеми, свързани с това. Моля, не се отклонявайте твърде в други направления! Благодаря предварително!

# 403
Момичета, коланите малко не се връзват с темата за кърмене Laughing
Аз се чудя с моята госпожица и странния и режим. През деня добре - суче си честичко, ама след 21-22 има едно хранене към 3-4ч и после пак прави пауза от 4-5 часа newsm78 Струва ми се малка май да има две големи паузи newsm78
Моя е по-малък, но понякога (ако е повит и спи спокойно) прави и по 9 часа паузи  Shocked Иначе като цяло през деня си се храни на 4 часа, но този месец се старая да го храня на по-често, че дано да върже малко мръвка  Party

# 404
Ами различно. Сега през деня е много разсеяна и някой път суче по 2-3мин, ако пък и се спи, може да откара и 30. По принцип в началото преди да се регулира кърмата и преди да започне да се разсейва, сучеше не повече от 10мин, но тогава струята беше адски силна и тя бързо се нагълтваше
При нас е точно обратното. Ако му се спи изобщо не суче, върти се, дърпа се и заспива.. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт