Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е обичайното време за хранене на бебе и колко дълго трябва да кърмя бебето на поискване?
Какво да правя, ако бебето ми отказва да се храни?
Колко дълго може да се съхранява изцедената кърма при стайна температура?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е обичайното време за хранене на бебе и колко дълго трябва да кърмя бебето на поискване?
Обичайното време за хранене на бебето може да варира, но обикновено се препоръчва да се храни на всеки 2-3 часа, включително и през нощта. Важно е да наблюдавате признаците на глад при бебето и да отговаряте съответно. Кърменето при поискване е важно за развитието на бебето и поддържането на кърмата. Няма определено време, до което трябва да се кърми при поискване, но гастроентролозите препоръчват поне 8 хранения през денонощието за поддържане на добра лактация.
-
Какво да правя, ако бебето ми отказва да се храни?
-
Колко дълго може да се съхранява изцедената кърма при стайна температура?
-
Колко често трябва да се стерилизира ръчна помпа за кърма?
-
Какво е мастит и как се лекува?
и с възглавница пак не ставаше ... Някрая намерих случайно много удобна поза, когато ми се наложи да кърмя в колата. С едната ръка подлагам под главичката, с другата под дупето и нагласям на нивото на гърдата. Детето стои малко под диагонал на торса ми. Вкъщи като прилагам, подлагам само на коленете ми единия "рог" на възглавницата, да й подпира тазчето и гръбчето. Така се храним.
, парацетамол също може, но на мен пък съвсем не ми действа обезболяващо, имах същия проблем и направо ми се разказа играта, търси спешно зъболекар, ако има при вас.
От петък до днес е наддала само 30 гр. Не мога да разбера какво става? В събота сутринта кърмата ми тръгна здравата. Бебка яде през 2 часа и според мен си хапва добре. Щастлива е ,гука,закача се, заиграва се с играчките, после поспива и пак се събужда и търси да яде. Даже като похапне ,пуска зърното и започва да ми се хили. Това за мен означава,че се е нахранила. Почти не плаче освен на повивалника като я разсъбличам и обличам. Изобщо няма вид на изтормозено гладно дете,нито пък кльощаво. За две седмици глад ми се струва,че друг вид щеше да има.
, въпреки че знам, че е лесно на думи.
Второ, ако имам направо ам с бутилка и няма да се занимавам. То хубаво да кърмиш,ама да имаш кърма и бебето да суче, всичко останало си е мъчение.