Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 10

• 42 919
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, колко време може да седи кърма в термобокс? Знам, че за стайна температура е 6 часа, но същото ли е за термобокса  newsm78

# 631
  • Варна
 Момичета,понеже силно ми намаля кърмата в момента съм през 2 часа кърмене и цедене.
 Моля кажете ми какво да правя с помпата? Цедя по около 3 пъти през нощта и това разглобяване,миене и сглобяване ме съсипва. Мога ли да я ползвам без да я мия? Много ли е фатално? Изцедената кърма я слагам в хладилника. Ако сменям само контейнера отдолу,а ползвам другата част не измита става ли?
 Само през нощта разбира се!

# 632
  • Сф
И на мен по едно време ми беше писнало разглобяването през нощта и само я изплаквах с (гореща) вода, като внимавах да не влиза в дръжката, че мн скърца иначе. Изцедената кърма преливах и събирах в отделен контейнер в хладилника, а оборотния изплаквах. Сутринта миех всичко с препарат и стерилизирах.
Аз спрях да се цедя преди 3седм и кърмата ми пак намаля. Писна ми вече това цедене. Решила съм колкото, ъолкова, ще размразявам от фризера, ако трябва, а и АМ ще давам.

# 633
  • град-държава
Не смея аз. На всяко цедене мия с гореща вода и препарат, и стерилизирам. Също така не смесвам изцедена кърма от различни часове. Последно време пак се буди нощем през една-две и ставам да цедя. Добре, че мъжът ми става да мие и стерилизира. С даването на АМ за сега сме пълен провал, днес ще предлагам ново мляко и ще опитам да я лъжа с преходна чашка.
Мираж, зареди се с търпение, че както изглежда повечето кърмени отказват АМ, а изобщо не бях готова за такъв момент. Направо съм тотално превъртяла.
Момичета, ако децата сучат оставяте помпите и настоявайте на гърдите. Никоя помпа не може да изцеди, колкото едно бебе може да изсуче. То просто ще яде колкото му се яде.

# 634
И аз по принцип стерилизирам на всяко ползване, но съм чела, че е допустимо да се прави и само веднъж дневно, но аз дори и при най-активното си цедене съм имала само едно през нощта.
При нас ново 20 - започна да отказва едната гърда. Тя по принцип си има предпочитания към едната, но аз с времето успях да я прилъжа и на другата, като почти бяхме достигнали 50:50.
От 2 дена обаче успявам само нощем да я пробутам и рядко през деня. Вечер абсурд. Това налага да я изцеждам Tired
Пробвах както суче от едната, да преместя на другата във футболната поза, за да не сменям посоката, но без успех Confused

# 635
  • Варна
  Аз трябва да доизцеждам за да подобря лактацията. Бебка е със 100 грама под нормата за наддаване.
 Събирам го през целия ден по 10,по 15,20 мл , а през нощта около 40 . Всичко това го давам за вечеря,защото иначе трябва да дам АМ. Това е вече няколко дни така. Не знам дали ще се получи изобщо. Днес съм като зомби.
 Не мога да разбера бебка по колко яде,но днес вече ака веднъж много и още веднъж по-малко. Иначе и тя сама си търси на около час и половина ,два. Яде,играе ,спи по малко. Вечерта обаче изпада в истерия от глад.
 Иначе памперсите са редовно напишкани ,а сутрин направо си тежат.

# 636
Сигурна ли си, че вечер реве от глад? Да не са колики newsm78 Иначе ядене на 2ч  си е нормално. И  моята яде на толкова, а е по-голяма. Кърмата имам, но тя иска на често по малко да яде просто.
Иначе аз цедя по малко нощно време, като се събуди да суче. Тя суче от едната нощем, а другата до сутринта е направо на камък ooooh! Понеже и на мен не ми се занимава с миене и стерилизиране на помпата, направо на ръка цедя. Пък понеже не замразявам, каквото изцедя, слагам в млякото с какао на баткото  Mr. Green

# 637
Pipppa, най-добрия начин да разбереш по колко изяжда, е везната. Ако нямаш приятели, които да ти услужат с такава, можеш да си купиш обикновен дигитален кантар "за големи хора", с поне 2-3 цифри след нулата. Мериш себе си първо без бебето, после с нея и горе-долу преценяваш.
И друг път съм предлагала тук в този форум, но пак ще го кажа - ако се наложи АМ, храни със сонда през гърдата, за да не й объркаш сукането. В крайна сметка адаптираното мляко не е отрова, че да се избягва на всяка цена. Мога чистосърдечно да кажа, че ми спаси бебето от денонощен глад този метод на хранене и досега се храним така Simple Smile

# 638
 Аз трябва да доизцеждам за да подобря лактацията. Бебка е със 100 грама под нормата за наддаване.
 Събирам го през целия ден по 10,по 15,20 мл , а през нощта около 40 . Всичко това го давам за вечеря,защото иначе трябва да дам АМ. Това е вече няколко дни така. Не знам дали ще се получи изобщо. Днес съм като зомби.
 Не мога да разбера бебка по колко яде,но днес вече ака веднъж много и още веднъж по-малко. Иначе и тя сама си търси на около час и половина ,два. Яде,играе ,спи по малко. Вечерта обаче изпада в истерия от глад.
 Иначе памперсите са редовно напишкани ,а сутрин направо си тежат.

Hug И аз минах през това, като имах около 6-8 доизцеждания за денонощие. Нощното беше само 1. От 2-3 седмици някъде newsm78 гледам да доизцеждам 2 пъти дневно - сутрин и вечер. Събраното в началото додавах със сонда, а след това започнах да замразявам. Знам колко е изморително, но е полезно и ще мине Peace
За вечерното поведение не съм сигурна, че причината е глад. На моменти и аз се филмирам, че гърдите вечер са меки, бебка суче, пуска, сърди се Tired, но май просто по това време на деня са по-нервни. Имало е случаи, в които детето седи на гърда буквално цяла вечер, защото аз си мисля, че това поведение се дължи на глад, но на края милото даже връща. Друго обяснение са коликите.
По същия начин се притеснявам на моменти и за лапането на юмручета. Мисля, че детето седи гладно, но причина за това явно е не само гладът.
Редактирам:
Despicable_me, колко време вече ползвате сондата?
Кантарче може да се вземе и под наем Peace Консултантите обаче май не го препоръчват като цяло.

# 639
  • Варна
Момичета не са колики. Глад е! И аз така си мислех няколко вечери. Накрая се светнах какво става и купих АМ . Изяде наведнъж 170 мл. ,  повърна известно количество и заспа като къпана. Цял ден сме на гърда и сме сърдити ,а вечерта като дам шишето с изцедената кърма и след това заспива доволна.Давала съм само 2 пъти АМ
 Нямам кантарче. В сряда сме при педиатърката да мерим пак.Ако не наддава ще дохранваме с АМ.
 Каква е тази сонда?
 Проблема е и че трябва да работя в къщи и с шишето вечер много се улеснявам.

# 640
Аз за момента съм възприела тезата, че вечер просто са по-нервни децата и търсят сучене не само за да се нахранят, а и за да се успокоят. Е, не ми е кеф тази борба с гърдата и продължаващото часове стоене на гърда, но за момента се справям. Иначе мога да включа дохранване със сондата, но според консултанта за момента няма нужда, тъй като следим пелените и наддаването. За месец и половина бебка е качила 1450гр. и 5см. Наддаването на тегло май не е от много големите, но мисля, че е в норми Praynig
В такива моменти на нервност опитах да дам на бебка биберон, но тя не го иска по никакъв начин. Откри си палеца Confused, но се надявам това да е само период Praynig

# 641
Pipppa, сондата изглежда по този начин: http://www.mkrepost-bg.com/UserFiles/Image/sondi/sondi_6.jpg

Може да се поръчат количества по интернет (струва около 0,70-0,80лв) или да се купи от аптека за санитарни материали, в София около Попа, аптека Ceiba.

мишолинка, като метод на хранене започнахме на 09.07 та до ден днешен, иначе една сонда се ползва 3 дни и се сменя. Иначе си права за кантарчето, може да стане нож с две остриета, но в отделни случаи просто няма как...

# 642
  • Варна
 Това с палеца май е при всички. Ние сме от родилното с бибероните,но от известно време предпочита палеца.
 А иначе за 18 дни е качила 200гр което никак не е много и е показателно, че храната не й стига.

# 643
  • Варна
Ама тази сонда в какви случаи се ползва? Извинявайте , но съм малко неадекватна вече?  ooooh!

Цитат
ако се наложи АМ, храни със сонда през гърдата
Как става това?
 Досега не сме имали проблем със сукането. Мръщи се на шишето и си търси мамината гърда.

Сега видях снимка на кърмене със сонда. То това ми изглежда много полезно. Хем на гърдата ,хем си хапва АМ. А контейнера за млякото?

В крайна сметка ,ако се наложи АМ ще пробваме така.
  Предполагам трябва да ги има и във Варна . Има достатъчно санитарни магазини.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 15:16 от Pipppa

# 644
Тази сонда на мен си се струва много краен вариант. Моят син пиеше от каквото му предложа, беше няколко месеца на кърмене и дохранване с АМ и не му е пречило на сукането.
 Бях чела някъде в писанията на Хедра, че със сонда може да се задави детето, ако не знаете как да го направите. Аз лично не бих се хванала.
 Дъщеря ми за 4 месец качи 400 гр. Според лекаря е на долната граница, да дохранване с кърма или АМ, за да видя дали е гладна, но според мен не е. Суче когато си пожелае, кърма имам, какво да й се притеснявам повече, колкото толкова! А и също каза, че при по-подвижните бебета качването е по-малко, а тя не спира Simple Smile
 vermillion, сериозно наддаване. Синът ми беше толкова на годинка. По колко изпива на едно хранене? Малката е на почти 5 месеца и е 6.200-6.300
И още нещо, кантара не е точен метод, за еднократно ОК, но трябва след всяко хранене да теглите, което още повече усложнява картинката, а и не е супер точно. Ще претеглиш след 5 мин. ще се изпишка и иди, че хвани 100-тина грама.

Общи условия

Активация на акаунт