Сполучливи имитации на маркови парфюми - 15

• 122 105
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
Имам актуален списък от Парфен и виждам, че от списъка на първа страница липсват няколко номера...

Дамски:
502 - Pergolese - Pergolese (този не е в списъка им, няма и го в сайта им, но съм го виждал в магазините)
589 - Heat - Beyonce (този също не е в списъка им, но го има в сайта, виждал съм го и в магазините)
856 - Love - Chloe

Мъжки:
645 - Made to Measure - Gucci
646 - Invictus - Paco Rabanne
647 - Eros - Versace
648 - Light Blue pour Homme - Dolce & Gabbana
649 - Burberry Brit for Men - Burberry
650 - Narciso Rodriguez for Him - Narciso Rodriguez
651 - Fuel for Life Homme - Diesel
652 - Grey Vetiver - Tom Ford
653 - Only the Brave - Diesel
654 - The Beat for Men - Burberry
655 - Mercedes-Benz - Mercedes-Benz
688 - L for Men - Clive Christian
695 - Acqua Essenziale - Salvatore Ferragamo (този всъщност го има на първата страница, но е с грешен номер)
698 - Tabac le sur - PARFEN

Последният не знам на какво отговаря. Търсих парфюм с такова име, но не открих нищо. Може би си е тяхно творение.

Благодаря ти, Николай, супер! bouquet

# 646
ходих до Парфен в Бургас, ама точно Нероли-то го нямаха, много ме хвана яд ...
в софия ще го тествам

Добра и по - бюджетна версия на Неролито за мен е тази на Рефан...С много добра трайност и наситеност, особено, ако е с двойно количество капки.

Не познавам версията на Парфен, за да кажа дали тя е по - добра, но определено Рефанската си заслужава.

Подкрепям,имам версията на Рефан,чуден е! От оригинала пръсках веднъж в Дъглас,не съм сигурна за развитието,но връхните нотки са близки за мен.Много го харесвам  Crazy
Изтичах до Рефан тези дни да забърша 344- някой кензо беше,обаче как помирисах 343- Valentino Valentina Pink и...айде,сладък,много приятен.Лимитка от 2015 е,не познавам оригинала,онбаче много ме изкефи и пръскам ли,пръскааам  Heart Eyes
Зарибихте ме с тези чайове,ще ходя да ги душа,интересен ми е рефанският Dior Sauvage ,ще му издиря номера
 Whistling
Ето Валентината,за който си е сладък и лятото  Laughing
http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentina-Pink-29901.html

# 647
  • Бургас
vevetka ,  Elixir des Merveilles мисля, че няма имитация , но не съм много сигурна. Bargello предлагат 152-Marveiles Hermes, но до колкото съм чела е имитация на http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-des-Merveilles-9.html   Peace

Дано се включат и други момичета/момчета и да кажат   Simple Smile
Elixir des Merveilles няма имитация.
Eau-des-Merveilles има имитации на Баргело и Парфен, които не са лоши, но не са и много добри.
Обожавам цялата серия като най-любим ми е Амбровият, последван от Еликсира.
Брайт, и аз те съветвам да го пробваш обстойно. Честно казано, до колкото познавам вкуса ти, много ме учуди, че си харесала точно него. За мен определено е приказен унисекс, при който липсват  цветя, а ти обикновено си падаш по много цветни и определено женствени аромати....но пък знае ли човек, може да си открила нова любов  Hug Освен това в по-хладно време наистина се развива по различен начин, въпреки че и сега пак си е хубав.  Wink
Всички имитации на IDYLLE GUERLAIN, които съм пробвала са далеч от истината. На Заг и Парфен са ужасни. На Баргело е по-добър, но пак не ми хареса. Не съм тествала на Джодекс.

# 648
в софия ще го тествам

Добра и по - бюджетна версия на Неролито за мен е тази на Рефан...С много добра трайност и наситеност, особено, ако е с двойно количество капки.

Не познавам версията на Парфен, за да кажа дали тя е по - добра, но определено Рефанската си заслужава.

Подкрепям,имам версията на Рефан,чуден е! От оригинала пръсках веднъж в Дъглас,не съм сигурна за развитието,но връхните нотки са близки за мен.Много го харесвам  Crazy
Изтичах до Рефан тези дни да забърша 344- някой кензо беше,обаче как помирисах 343- Valentino Valentina Pink и...айде,сладък,много приятен.Лимитка от 2015 е,не познавам оригинала,онбаче много ме изкефи и пръскам ли,пръскааам  Heart Eyes
Зарибихте ме с тези чайове,ще ходя да ги душа,интересен ми е рефанският Dior Sauvage ,ще му издиря номера
 Whistling
420 е Dior Sauvage,само че е  за по-студените месеци,много добра имитация и трайността бива.

# 649
  • Бургас
Лина,КДС,благодаря Ви.bouquet Досега не съм писала никога за парфюм,че е шедьовър,за Еликсира на чудесата обаче го казвам Peace.Още преди години,сигурно 7-8-9,когато не бях "парфюмно лудо зарибена" съм се разминавала с много хора,предимно мъже и то все добре изглеждащи и потдържани от които лъхаше на нещо скъпо и луксозно.Търсех години наред точно този аромат,докато най-накрая не го открих като започнах да отделям повече внимание на Ермес.Писала съм много пъти,че това не е моя бранд,но добре,че започнах да пробвам всичко наред и то по няколко пъти,поръчах и всички налични проби.Щастлива съм,че открих Еликсира,който ще купя до месец,просто чакам да се захлади още тук.Веднага заема първото място,следван от моята скъпа Ланкомска роза. Heart Eyes За мен той/Еликсира/и "Водата на чудесата" са доста подобни,дотолкова,че втория е лятна негова версия за мен,на моята кожа се разкриха поне така...За съжаление днес не можах да го пробвам хубаво с много впръсквания по мен,защото пробвах много набелязани неща.Меко казано останах разочарована от новите аромати,първия удър който получих беше от новия Angel-Muse-http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Muse-36416.html Моля предварително за извинение/дано няма фенки негови/ Blush,но ще съм груба,този парфюм направо ме потресе,не разбирам как са създали нещо толкова неприятно и отблъскващо за мен,че на всичкото отгоре момичето ме попита дали ми харесва?!Казах" не" и то твърдо,а тя пита какво не Ви хареса,казах "нищо".Тя се засмя и почна да ми предлага по свежи парфюми. LaughingНовият Ейнджъл ми заприлича на някой от парфюмите на Лемпика,от които "настръхвам "от ужас.Опитвам да разбера,коя съставка ме кара да се чувставам така?!Нямам отговор засега.Вторият,който не ми хареса е новия на Бос.Не искам повече да се доближавам до него.Третият,който не ми хареса е Обувката на Херера не,че е неприятен напротив,но е много познат и вече срещан.Нищо ново не ми "казва" просто...А му искат космическа сума-30ката е 113лв./дано не греша/,че питах и за други цени,а шишето му е супер грозно и кичозно.И да похваля http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Egoiste-613.html във версията на Рефан,не познавам оригинала обаче този е просто "чудо".Тези дни ще отида да го тествам,дано го намеря.Това е засега от мен... Blush bouquet

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 21:50 от Bright Crystal

# 650
Меко казано останах разочарована от новите аромати,първия удър който получих беше от новия Angel-Muse-http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Muse-36416.html Моля предварително за извинение/дано няма фенки негови/ Blush,но ще съм груба,този парфюм просто ми предизвика позиви за Sick,не разбирам как са създали нещо толкова неприятно и отблъскващо за мен,че на всичкото отгоре момичето ме попита дали ми харесва?!Казах" не" и то твърдо,а тя пита какво не Ви хареса,казах "нищо".Тя се засмя и почна да ми предлага по свежи парфюми. LaughingНовият Ейнджъл ми заприлича на някой от парфюмите на Лемпика,от които "настръхвам "от ужас.Опитвам да разбера,коя съставка ме кара да се чувставам така?!Нямам отговор засега.
И аз пробвах "Angel Muse" миналата седмица и също останах разочарован, но по друга причина... Все още не съм разучавал оригиналния "Angel" (странно, знам  Laughing ), но този страшно много ми напомни на мъжкия вариант - "A*Men". За мен са на 90% идентични, поне по спомен. Малко безсмислен фланкър за мен...

# 651
Кристалче, радвам се, че толкова много ти харесва Еликсира на чудесата  Hug

Аз съм вземала на моя мъж Egoiste Chanel for men на Рефан, всъщност още си го има. И на двамата много ни харесва, но с оригинала не сме запознати . Сподели като го пробваш  Peace

# 652
  • Deutschland
Днес си налях The one и Императрицата. The one не мога да определя на какво ми ухае, ни нотки мога да определя, ни нищо  Sick
Императрицата обаче е божествена. И отново забравих Бърбъри Уикенд, ще си запиша за следващия път

# 653
Да споделя за мострите на Парфен - пръснах си на ръката вчера 890 Montale Wild Pears и нещо не се разбрахме, че се измих доста бързо  Laughing , но аз не се отказвам толкова лесно  Naughty Снощи пръснах на листче в нас и тази вечер като се прибрах -о, чудо, носеше се прекрасен и изящен аромат. Сега съм в чуденка ню-ню мостричката явно няма да ми свърши работа, но пък и 30 и кусур лв. май не ми се дават. Видях, че сайта предлагат и дезодоранти......ще видим  Grinning

Ботега Венета на Парфен и Заг пръснах на две листчета. Ами и двете ми харесват и се развиват почти еднакво. На Парфен, като, че ли по ми харесва, има малко повече "сладост" в нея . В тази на Заг долавям една леко мазна нотка. Определено ще трябва да се прежаля и на кожа да ги пръсна  Mr. Green

Нилските градини на Парфен мнооого ми харесват. Сравнявах ги с оригинална пробичка, която имам, ами почти са еднакви  Peace

# 654
  • BG-DE
Да-а, новото "Angel Muse" е поредното недоразумение на парфюмния пазар  Laughing след като отминат първите какофонични нотки си става старият Ангел, а като цяло на мен много ми прилича на имитацията на Ейнджъл на Роксан, но може и да греша, защото от известно време съм на зверска диета и обонянието като че ли ми играе номера  Joy Joy Joy

# 655
в софия ще го тествам

Whistling

Valentina Pink и аз много го харесвам, но още не съм стигнала да го взема. Как е като трайност и наситеност? Когато го тествах ми се стори доста добър.

# 656
  • Бургас
Valentina Pink e доста траен и натрапчив и наситен. Ще ти хареса, Allforone.  Peace
На мен новият Ейнджъл ми харесва, нищо неприятно не намирам, даже напротив. Малко по-мек и ядков е от оригинала, но като цяло не можеш да сбъркаш, че е от същата линия. Само цената му не ми допада.   Laughing Между другото версиите на мъжките Ейнджъли винаги са имали общо с дамските.

# 657
  • София
Момичета, къде мога да открия Рефан в Младост, Дървеница, Студентски...или някоi от другите посочени фирми на първа страница?

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 00:49 от ~Étoile~

# 658
  • София
На мен също ми хареса Angel Muse. Ароматът му е по-мек, отколкото на Angel. За мен е много приятна комбинация от сметана, ванилия и ядки. Да, има препратка към оригинала, но не са идентични аромати.
allforone, споделям написаното от KDS за Valentina Pink - много добра наситеност и трайност, а натрапчивостта му започва дори да ми дразни обонянието няколко часа по-късно. Имам чувство, че ще ме задуши.
dpv, дали имаш някакви впечатления за трайността на Agua Del Sol на Заг вече?

# 659
  • Бургас
Николай,напълно те подкрепям относно сравнението ти на Angel Muse с мъжкия "A*Men".За мен също е безсмислен фланкър.Права е и сладурката/Менерва/,след първите нотки си става стария добре познат Ейнджъл.Лина,благодаря ти много,че се вълнуваш заедно с мен за Еликсира,той не само ми харесва,направо ме "разстърси" Hug Hug Утре ще отида до Мико да търся мъжкия Шанел и ще споделя. bouquet

Последна редакция: ср, 10 авг 2016, 10:46 от Bright Crystal

Общи условия

Активация на акаунт