Майски мами 2016- Тема 1

• 34 754
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
По-евтино е, да. Ама без преваряване е по-лесно Wink

# 646
При нас водата от чешматa е мръснa (не винаги)и затова почнах от 20 ден на бебкa да и давам девин. Но чух че трямвaло да се сменя сигорно зa минералните ставало въпрос  newsm78  И дa разбирасе е много по лесно  Peace

# 647
Чувала съм че от минералните е добре да се сменят,ако се пие постояно минерална (както при нас,защото водата е мн хлорирана),но за изворните няма проблеми

# 648
И заради високите нива на флуор също е хубаво да се сменят минералните води или просто да не се пият. Поне аз така съм чела.
Леле, момичета, моят юнак започна постоянно да се върти по корем и докато спи също. Първите месеци вечер ме будеше по два пъти, за да се нахрани, а сега по 5-6 пъти  Tired как се върти, какво прави не знам, все се заклещва, почва да плаче и съответно някой трябва да го успокои... стана седмица едвам гледам. И едното ни зъбче почти е пробило... мамите, които са кърмели по големите си деца, болеше ли ви, когато зъбките никнат?
Весел ден на всички! bouquet

# 649
Минерална вода не се дава на бебе. А иначе изворна знам, че може, но не схващам защо да не се преварява. Това, че е изворна значи ли че няма бактерии.

# 650
Минерална вода и аз знам, че не се дава. Давам изворна бебешка и винаги я преварявам! Simple Smile

# 651
Аз давам Девин с розов етикет - изворна- и я преварявам. Мисля да преварявам до 6-ти месец, до тогава и ще стерилизирам.

# 652
Крастави4ка,колко е голям твоя юнак?

# 653
И едното ни зъбче почти е пробило... мамите, които са кърмели по големите си деца, болеше ли ви, когато зъбките никнат?
Не ме е боляло при пробиване на зъбчета или при изникнали вече, а кърмих доста дълго. Около годинката си играеше да хапе нарочно - тогава болеше, но ясно и показах, че спирам дажбата ако го прави.

За щастие и бебка сега е само на кърма и не се терзая със стерилизиране и изваряване на вода.  Мисля обаче, че първите месеци стерилизирането е важно, поне до 3-4 месеца, да не си  докара гъбички в устата бебчето, ако използва шишета, биберони и подобни. В 6-ти месец, като започна да захранвам първия месец ще преварявам водата за пиене, ако имам мотивация и втория, после направо от чешмата.

# 654
Дадоха ми домашни праскови и ябълки и реших да направя няколко пюренца. И понеже доста се чудех как,накрая просто ги обелихме, нарязахме на малки парченца, добавихме вода и стерилизиране - 15 минутки. Нямам идея дали изобщо ще влязат в употреба. Вие как ги приготвихте? И да питам у ваше село има ли го подобно чудо? Моят момък от десетина дни все иска само аз да го нося. А той иска носене през поне половината време през което е буден. А 9 кила ми идват множко. И когато е в мен съм непрекъснато скубана и удряна от радост и тикайки се в мен си ръмжи от кеф. Почвам да се чудя какво е това маймунче, което си отглеждаме. Wink

# 655
Ами роден е в годината на маймуната, какво искаш  Wink
Шегата настрана и моите напоследък искат да бъдат разнасяни  ooooh! Момиченцето постоянно си надига главичката, иска да става може би, а момченцето ми се върти като пумпал  Laughing

# 656
  • На остров
Сладури  Heart Eyes,
Моят толкова свят вижда напоследък, че само се кокори.
Утре сме на 2 среща на бебешката група  Simple Smile .

# 657
Каква е тази бебешка група? Сигурно е много интересен младежа Grinning

# 658
И нашето момче го свикнахме много на ръце и сега се опитваме да поправяме щетите. Най-трудно ни е да го свикнем да си заспива в леглото. Не искам да го оставям да реве до премала. Редувам опити да го успокоя в леглото с взимане на ръце за 2 минути и после пак връщане в леглото. Първите две вечери много плака, но после имах две, в които си заспа в кошарката без рев. Целият този процес се случи, докато бяхме за 10 дни на гости на родителите ни. Днес се върнахме и тази вечер пак беше драма, може би и факта, че смени леглото и стаята има значение. Иначе се опитваме да му създадем ритуал, с който да улесним заспиването - случва се след къпането, изчаквам да усетя, че наистина му се спи, приглушена светлина, тиха музика от една и съща играчка, държа го за ръчичката и му тананикам лекичко с "Шшшшшш..."... Надявам се, че малко по-малко всичко ще влезе в ритъм и някой от елементите ще отпаднат. Просто вече гърбът ме боли от разнасяне, а и все по-тежък ще става. Пък и мисля, че е щастие да заспиваш сам с лекота и много искам да го науча. Лошият навик с разнасянето тръгна с коликите, гушках го много, за да го успокоявам, а и да не си кривя душата - хубаво ми е да си го гушкам и си ми е кеф да го разнасям, просто вече тежи.

# 659
Моята от края на първия месец спи от края на нашата спалня. Пробвах я няколко вечери отделно, тя не протестираше и даже май не разбра, че я преместих, но ставането за кърмене ме съсипва мен, и тя се разбужда от пренасянето и после се чудя какво я правя ококорена посред нощите.   Stop
А е толкова сладка, на мен си ми харесва да спим тримата и да си гушкам ту нея, ту ММ, така че май ми е далечен момента с отделянето, наспивам се идеално по почти 10часа и драми няма. Яде си нощем, но толкова в просъница ми е всичко, че изобщо не помня колко пъти точно се е случило  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт