В момента чета...47

• 78 560
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • На морето!
От много време не съм се разписвала тук. Прочетох "Щиглецът" и след него рязко почувствах нуждата от скандинавски криминалета за отмора. За зла врага избрах "Русалката", която се оказа според мен една от най-мрачните и тежки истории на иначе леко пишещата Камила Лекберг. И така във водовъртеж от неподходящи за летните месеци истории се "срещнах" и с  Ю Несбьо за първи път, чета неговия Снежен човек и е наистина увлекателен и типичен за скандинавците представител на този жанр.

# 121
  • Belgium
Какво ви хареса в Амазонката на Варое?

Хуморът.  Laughing
И на мен! Плюс тънката ирония и добрия изказ. Изобщо не ми се стори лековата, по много неща ми напомни на Т. Пратчет, който също е хуморист,  но с много мъдрост в книгите си.

+1

Някой по-напред беше питал дали има общо между "Шантарам" и "Щиглецът". Паралелите не са буквални в никакъв случай, нито като тематика, нито като стил на писане. По-скоро имат някои допирни точки (освен сериозния обем) като универсалност на посланията и разнообразие на засегнатите теми. Обаче дали ако едната ти хареса, ще ти допадне и другата примерно няма никаква гаранция  Laughing

# 122
  • Варна
Момичето от влака - Паула Хоукинс   Heart Eyes

# 123
  • Пловдив
не съм се разписвала тук и не съм чела какво сте писали от доста време, от мен запис с прочетена Тайна история и след нея Японският любовник Simple Smile

# 124
Дочетох Момичето от Дания. Увлекателна, любопитна, предвид факта, че всичко това се е случило през 30те год на 20 век. Краят е оставен на читателското въображение, но в Уикипедия намерих истинската история на Лили Елбе.

След дълго чудене, започнах Мр Мерцедес на Кинг. До никъде съм, но се надявам да е моето четиво.

Някой беше включил в летния си списък Замъкът на Шапкаря. Книгата е уникална, както вдички на Кронин, но не бих я чела през отпуската си.

# 125
  • Чукарландия
Започвам "Зеленият път" - Стивън Кинг (първа среща с Кинг) по ваши препоръки. За запознаване с творчеството на автора ми бяхте дали други предложения, но нито една от тези книги я нямаше в библиотеката и затова (от нетърпение) започвам с тази, а след нея за четене съм си взела "Дългата разходка". Дано да не сбъркам. Hug

# 126
  • София
Няма да сбъркаш, Белла  Peace И двете книги са добри.
Дано не си гледала филма "Зеленият път". Въпреки че е най-добрата екранизация по Кинг /според мен/,най-добре си е първо книга, после филм.

# 127
  • Чукарландия
Благодаря, Kally May! bouquet

Само "Куджо" съм гледала по Кинг преди много време  newsm43 и даже май не го догледах от страх. Mr. Green Защото не си спомням края. А може и да съм го забравила. Rolling Eyes

# 128
Приключих "Господи, помилуй" на Деян Енев. Интересни ми бяха с това, че до сега не бях чела православни разкази. В началото не ми харесаха, но има един разказ "Мограта" - вцепени ме.  По-долния цитат е нещо невероятно смело, като прозрение. Но нали е редно за го запазим от тези, които не искат предварително да четат, е в скрит текст.
Скрит текст:
Връзката между сина и майката е нещо особенно. Може би това е най-силната връзка във Вселената. Ако силата и е насочена в правилна посока , тя може да направи чудеса . Обичта заема малка част от тази връзка.Другото е тайна, чийто смисъл обикновенно майката подозира, но рядко си дава труд да разете до край. Единствено в ръцете на майката е клкючът към щастието или нещастието на сина и. Майката трябва да знае кога да остави сина си сам. Едва тогава сиът се превръща в истинска личност. Ако това обаче не  стане , животът на мъжете се обърква и техния втори шанс идва чак след смърта на майките. Но тогава пораженията обикновенно са фатални. Затова все по-рядко се срещат истински мъже.

# 129
Ябълка,

Скрит текст:
Имам двама сина - тежка отговорност. Като четях текста и се сетих за любимия Ромен Гари. Неговата майка в голяма степен е повлияла той да постигне това, което е постигнал. Има много истина, значи Shocked

# 130
Shimbite, кое от Ромен Гари ти е харесало най-много?

# 131
ябълка да, майката им е крива на мъжете и на жените им и пр. На целия свят майката му е виновна явно. То затова все майката я споменават .
Ужасен цитат.
Мъжете могат да си станат мъже и без да се крият зад май4ините поли. Жените им ако наистина искат, могат да се борят за семействата си и мъжете си . Могат да постигнат много . Но ... не е лесно. Не е като да 4ати8 във ФБ и да скайпиш на хендито.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 15:00 от Bandiera rossa

# 132
След последното написано  направо ми се спря интернета. Въобще няма да го коментирам.

# 133
Да, супер е нелитературно. Но цитата който си направила кърти миФки просто.

# 134
Ябълка, благодаря ти за този цитат, на мен пък ми хареса, даже сложих и разказите в списъка за четене Hug

Любимата ми книга на Ромен Гари (Емил Ажар) е "Животът пред теб". Една от малкото книги, които два пъти съм чела. По принцип никога не го правя, вторият път оставам доста разочарована Thinking

Общи условия

Активация на акаунт