В момента чета...47

• 78 531
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
В момент чета "Песен за огън и лед", страхотна е.

# 646
Моля ви помогнете ми да намеря в електронен вариант или книжен за прочит на Сохер Кашоги книгите
"Мираж" и "Забрави децата си"

# 647
Петенце Hug
Наближава, да. Този път и на мен ми се стори, че мина бързо.
Много ми харесва Тайната история, никога не съм предполагала, че книга, в която се знае какво се е случило и кой го е извършил, ще ми бъде толкова интересна. А дори не съм стигнала до средата.

# 648
Прочетох "Автобиография" на Бранислав Нушич, свежа и забавна книга, но ако хуморът в началото ме забавляваше, то към края втръсна, защото беше един и същ, няма развитие, затова и краят ме отегчи вече, въпреки това препоръчвам книгата за разтуха след нещо тежко или много тъпо (както стана при мен с "Брачната фабула") Peace

Започнах "Една година в Прованс" на Питър Мейл.

# 649
"Автобиография" на Бранислав Нушич - четох я миналото лято и много, много ми хареса. За мен краят е достоен.

Сега чета "Играта на стъклени перли" на Херман Хесе. Бавно ми върви.
Да не кажа, че след ваканцията излизам с напълно празна глава. Нищо не прочетох. Не си намерих нищо  подходящо. Такъв мързел ме хвана, дано ми е за хубаво нататък.

# 650
Защо до сега не съм чела Блага Димитрова? Толкова поетичен език, толкова нежни метафори, така майсторски постигната ретроспекция.... Чета нейното "Отклонение" - глътка по глътка. Уникална! Е, усеща се полъх от Онова време, но сякаш това вкарва реализъм в магията и не пречи.

# 651
Започнах да чета Нестинарка на Кармен Мишу иииии възхитена съм,не мога да спра да чета.  Няма да се спи тази нощ!😊😊😊

# 652
  • София
О, Блага Димитрова ми е любима от повече от 20 години. Heart Eyes

Прочетох "Книга за Балтиморови" и много ми хареса.  Heart Eyes

Започнах "Двамата господа от Брюксел" на Шмидт.

# 653
  • София
А аз завърших "Ритуалът" на Радко Пенев. Много ми допадна, накара ме да ровя из нета и да търся информация за доста исторически артефакти и географски обекти, свързани с историята на траките.
Сега не знам какво ми се чете. Т.е. знам, цели две книги очаквам, но ще се появят към края на месеца и ще ми се наложи отново да посегна към Пол Дохърти  Laughing.

# 654
  • Бургас
Започнах да чета Италианско изкушение на Ники Пелегрино
Някой да я е чел,отзиви и мнение  newsm78

# 655
Тъй като не съм толкова критична като Лу, вярвам, че и на мен ще хареса Книга за Балтиморови Peace Особено след отзивите на Вени и Петя. Просто няма да тръгвам с голямата лъжица Grinning

Аз съм я чела Италианско изкушение. От "вкусните" книги е, интересна история, която би могла да се придаде по много по завладяващ начин, но слабо, наистина слабо изпълнение. На мен лично ми беше откровено скучна Peace
Да споделиш после мнение и ти.

# 656
  • София
Аз съм на средата на Книга за Балтиморови.
Интересна ми е, но на моменти се изумявам: някои диалозите са ми плоски, а има цели изрази, които се повтарят в рамките на половин страница. Има нещо сбъркано в тази книга, иначе е увлекателна.

Чета и Черво с чар. Много интересно поднесена информация за храносмилателната система, тая книга трябва да се изучава в училище.

И една антиутопийка завърших, супер ми дойде:  Кръгът на Дейв Егърс. Добре написана, любителите на такива книги няма да съжаляват.

# 657
  • Belgium
Аз съм на средата на Книга за Балтиморови.
Интересна ми е, но на моменти се изумявам: някои диалозите са ми плоски, а има цели изрази, които се повтарят в рамките на половин страница. Има нещо сбъркано в тази книга, иначе е увлекателна.

Ето точно това е и моето мнение - има нещо много сбъркано в конкстуркцията на тази книга, както и в мотивацията на някои от героите. И просто една леко интересна история не може да ми оправи изключително кофти чувството от това.

Грета Ей, разкажи малко повече за "Кръгът", струва ми се обещаваща, но чакам конкретни отзиви  Laughing

Снощи дочетох Dark Matter на Блейк Крауч, притяен sci-fi трилър, но не е на нивото на трилогията за Wayward Pines, явно имах прекалено големи очквания. Ето цялото ми мнение: https://www.goodreads.com/review/show/1621244862

Продължавам с рязка смяна на жанра и се отдавам на биографията на Ники Сикс - The Heroin Diaries.

# 658
"Екатерина Велика" - Анри Троая.
Много увлекателно четиво.

# 659
  • София
Блага Димитрова и аз много я харесвам.

На края на Индийската принцеса съм и после започвам Тай-Пан. Ще се радвам да ми препоръчате и други такива подобни.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт