За правото на лично пространство

• 25 950
  • 419
  •   1
Отговори
# 360
Абе за всеки влак си има пътници, както се казва.
Аз не бих могла да живея с човек ,който не уважава правото на лично пространство. Мъжът ми също.
Мисля, че не съм спала като съм избрала да си прекарам живота с него и преценката ми е била много правилна. Щом толкова години сме заедно и се разбираме вече само с поглед.
Малко офф
Скрит текст:
Не мога да си обясня как някои жени се обвързват с боклуци, на които от 100км. им личи, че са си такива.
Точно това коментирахме с мъжа ми снощи.
Бившият мъж на на наша позната вчера пребил новата си приятелка насред улицата. Така я е пребил, че момичето е било с разкървавено лице.
И на този си му личи, че си е боклук.
И аз никога не бих се обвързала с такъв като него.
Даже казах на ММ: "Той този щом на улицата си е позволил да я бие така, представи си какво го прави горкото момиче като са сами у тях.
Иначе въпросния винаги демонстрира парите, колите, излизания по заведения, гушкане на приятелката и т.н.
Погледнато отстрани ще каже човек, че тази мадама живот си живее.
Но лампичката трябва да светва още от факта, че бившата му жена избяга с 300 и не иска и да чуе повече за него.
Пък и не само- на този просто си му личи, че не става.

# 361
Много досадно, наистина. Ама чак пък да прочете с майка ти кореспонденцията, явно е дебнел. Аз дори да тръгна да чета на ММ съобщенията, нивгаш няма да погледна тези с майка му.. Пък ако иска да си събира багажа и да отива при майка си.

# 362
  • Бургас
Леле, някои отидоха в космоса вече. Много се отклонихте от случая на авторката, но то това е типично за темите тук. Всяка си проектира маниите и страховете върху конкретния случай и теоритизира на едро, сякаш е общовалидно. Хората сме различни, но в едно си приличаме - всеки иска да е прав и неговата истина да е ИСТИНАТА Simple Smile

# 363
А един ревнив човек не може да си представи, че има наистина лоши неща, когато могат да го сполетят него и близките му всеки момент и затова си мисли, че някакъв чат с колежка и евентуална гонорея е най-големята трагедия, която може да го сполети. Това просто са хора без никакви проблеми, които от скука сами си ги създават. И да, точно за шут в гъза са, защото са по-вредни за здравето от всяка венерическа болест.

# 364
  • София
Много лесно раздавате шутове в гъза тук, ей!
Нека те питам, какво от нещата, обсъждани в темата, ти се е случило и колко шута си раздала или си спестила?
Чета и се чудя- на 15- 20 години да бъдеш идеалистично- импулсивен, върви.
Но, на 30- 40, бие на инфантилизъм, защото нито живота, нито отношенията между хората са само черно- бели.

# 365
А един ревнив човек не може да си представи, че има наистина лоши неща, когато могат да го сполетят него и близките му всеки момент и затова си мисли, че някакъв чат с колежка и евентуална гонорея е най-големята трагедия, която може да го сполети. Това просто са хора без никакви проблеми, които от скука сами си ги създават. И да, точно за шут в гъза са, защото са по-вредни за здравето от всяка венерическа болест.

Подкрепям, напълно.

# 366
Не схващам нещо, това, че утре може да ме блъсне ТИР-а, ме оправдава, ако от днес започна да правя неща зад гърба на мъжа ми и да го лъжа в очите след това?
Болестите са си болести, но проблемите в двойката си имат симптоми и ако се пренебрегват се развиват до степен "болест", която води до смърт на семейството им. Техен избор е дали ще си зариват главата в пясъка, приемайки за нормално да обясняват на странични хора къде се пипат пред компютъра, или ще седнат да изяснят проблема и да го решат.

# 367
Доколкото я разбрах Янечек, ако съпруга си чати с колежка или приятелка не е болка за умиране, а бял кахър. Човек понякога иска да си начеша егото. Голяма работа. И от изневяра, до изневяра има коренна разлика. За паралелна връзка пък да не говорим. А ако следим партньора и се окаже, че съмненията са неоснователни, какво правим тогава? Извиняваме се или какво? Ако има съмнение, по - добре да се пита в прав текст. Винаги си личи, когато човек лъже за тези неща и особено, когато подобен въпрос му дойде като гръм от ясно небе.

А по казуса на авторката, за мен е висша форма на наглост и нахалство хем да си вреш носа, където не ти е работа, пък и сметка да държиш, че и обиден го раздаваш.

# 368
  • София
Това, че на някой болен (като говорим за симптоми) мозък му се привиждат изневери, не означава, че наистина му изневеряват. Така че, вместо да рови зад гърба на партньора си в чужди лични разговори, по-добре двамата да "седнат да изяснят проблема и да го решат".

# 369
Няма на всяка страница да повтаряме, че не говорим за такива случаи Peace
Става дума за реален проблем и партньор, отказващ да признае, че имат такъв. И не само и единствено за изневяра, има много други възможности.

# 370
  • София
Липсата на комуникация, каквато е ровенето зад гърба, също е съвсем реален проблем. Едно зло не се поправя с друго зло.

# 371
Няма на всяка страница да повтаряме, че не говорим за такива случаи Peace
Става дума за реален проблем и партньор, отказващ да признае, че имат такъв. И не само и единствено за изневяра, има много други възможности.

А как се е разбрало, че е реален този проблем? newsm78 Защото ако със сигурност се знае, че се изневерява, аз проблем не виждам. Просто измаменият трябва да реши какво да прави. Голяма работа, че онзи не си признавал, че изневерявал, щом има сигурни доказателства. Въпросът е какво служи за истинско доказателство? Снимки, смс, телефонни обаждания или?

# 372
  • София

Ами, това е въпроса!
Освен да го хванеш на калъп, какво друго?
Подозрения, студенина, хобита и събиране с приятели, са косвени доказателства, че нещо става, но дотук.
Ако си решил да късаш на база подозрения, няма лошо, но то ще е ако подозренията ти са само повод да го направиш.
Разговор " очи в очи" е най- глупавото, според мен, ако отсрещният просто е кривнал за малко и няма намерение да си разваля семейството.
Ще отрича до дупка, пък ти се тръшкай и обвинявай.
Най- много до вземе повече предпазни мерки и да изтрие уликите.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 13:23 от absurt

# 373
  • Sofia

И тук също изобщо не съм съгласна. Ама много са ти грешни изводите за ревнивите хора. Simple Smile Всъщност, едни от най-големите ревнивци, които познавам, са именно хора с големи житейски драми или здравословни проблеми – това, по мои наблюдения, ги тласка още повече да се вкопчват в половинките си.

Но и не виждам какво общо има ревността със случая на авторката, тук говорим за нещо съвсем друго. Peace

# 374
А как се е разбрало, че е реален този проблем? newsm78 Защото ако със сигурност се знае, че се изневерява, аз проблем не виждам. Просто измаменият трябва да реши какво да прави. Голяма работа, че онзи не си признавал, че изневерявал, щом има сигурни доказателства. Въпросът е какво служи за истинско доказателство? Снимки, смс, телефонни обаждания или?
Както казах не е задължително да е изневяра. Въпросът е да се види какъв е реално проблемът (щом другата страна не ще да каже) и да си прецени човек може ли да се реши, не може ли, има ли смисъл. Но без да е наясно какво се случва няма как да направи нищо.

Липсата на комуникация, каквато е ровенето зад гърба, също е съвсем реален проблем. Едно зло не се поправя с друго зло.
То тези, които изневеряват си умират да комуникират на тази тема  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт