Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйето лудее! - тема 5

• 50 579
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте и от мен!

Относно количките - и аз като babybu имам X-lander от баткото и ще я ползвам пак, защото за мен няма друга такава удобна количка (и за мен, и за бебето). Да, тежка е, голяма е, но се кара с минимум усилие. Гумите се помпат, но за 1 година и половина ползване един единствен път съм пукала гума, а във Варна, и особено в нашия квартал, улиците са ужасни, и стъкла си има, и неравности и какво ли не. Даже и на пясък съм я карала тази количка. А като има нужда от помпане просто минавам през някой вулканизатор, ако го няма ММ (в квартала имаме поне 3). За пътувания просто ще взема една лятна количка тип чадър (имах от баткото едно Quiny, но бях адски недоволна - супер неманеврена и неудобна за бебето, постоянно се свличаше от нея, и я продадох и сега ще взема някаква друга).

С окосмяването не съм забелязала промяна засега.

Относно морето - не знам, бях категорична, че ще се плацикам, ама след като ми се появиха стафилококи, не съм толкова сигурна. Но между басейн и море - морето е по-добра алтернатива, все пак е голям водоем и каквото и замърсяване да има, концентрацията е в пъти по-ниска от концентрацията на бактерии в басейн (независимо от химиите, използвани в басейните). Може би все пак ще се топна няколко пъти в началото на сезона, когато все още няма такова замърсяване, но ще се консултирам и аз с АГ за някаква превенция, идеята за мазане с клотримазол не е лоша, макар че клотримазолът май е против гъбички, не зная дали може да предотврати Е.коли например, които са най-често срещани в морета и басейни.

Днес с малкия ще направим сефтето на плажа, няма да се къпем (водата още е студена), но на мен ми стига да ми мирише на море и да се излежавам с книжка или да правим пясъчни замъци Heart Eyes. Днес по-скоро ще правим замъци, а утре ще идва майка ми, та може да успея да се поизлежавам с книжка. Само не знам в каква позиция ще трябва да застана - по гръб не мога да стоя дълго, по корем абсурд (освен да си изкопая дупка в пясъка за корема Laughing), явно тази година ще се пека само отстрани Laughing.

# 76
  • София
Добро утро!  bouquet
Аз морето не си го представям никак - с малкия нинджа и аз с моя корем, ... айде не.... не ми се влиза в драми  hahaha Възхищавам се на всички бремелинки, които се осмелят да пътуват  bouquet Аз моето първо море го виждам след 3-4 години  Crazy живот и здраве да е  Flutter
Обаче понеже си имам зелена светлина на всичко, може би ще отидем едноседмично на хижа - на Златните мостове или на Алеко...  Thinking Това вече ми се иска  Sunglasses
Как ви понасят жегите?  Whistling

# 77
Аз жегите не мога да ги понеса, едвам дишам... не бях си представяла че бременеенето лятото ще е такава мъка   Confused Cry
Бебчето става все по силно и активно обаче и ме прави мнооогооо щастлива

# 78
  • София
И на мен ми е тежичко  Whistling Не се виждам още три месеца така  Crazy И миналата бременност ми беше така , родих август, но лятото беше по-прохладно, имах късмет. А и бях по-слаба  Mr. Green

# 79
Аз от 4 следобяд се въргалям от стая в стая с климатик и дишам като риба на сухо Mr. Green Но пък свърших полезна работа! Поръчах си креватче и скрин Heart Eyes

# 80
  • София
cristi, какво легълце си взехте?  Flutter
тия дни след няколко разговора с малкия и ние решихме, че ще купуваме легло   Crazy Гушко категорично отказа бебето да спи на неговото, въпреки моите напомняния, че той самият спи при нас  Crazy категорично ми заяви, че бебето щяло да спи долу на килима  hahaha Едва обясних, че на земята никой не спи  hahaha , та се разбрахме да купим ново легло за бебето. Сега преговаряме леглото на бебето да не е "вънка"  hahaha
Аз ще взимам същото легло, да са им еднакви... на една бг фирма за детски мебели - Дибо  Party

# 81
Аз ги поръчах от Вис Виталис в еднакви цветове.

# 82
Кристи, много са красиви:) бебчо, със здраве да си ги ползва.
Мариша, успех при преговорите Simple Smile

# 83
Благодаря, Томи Simple Smile Сега остана и количката да финализирам, за да ми е спокойно.

# 84
Мариша, от страни изглежда много забавни разсъжденията на баткото, ама на вас сигурно никак не ви е лесно. Дано скоро да постигнете консенсус и да се съгласи с вашите желания!
Кристи, много са хубави! Честити и със здраве да се ползват!

# 85
R_N, благодаря. Сега отивам на лов за колички Simple Smile

# 86
Само оглеждаш или мислиш и да я купиш? Ако я купуваш, не те ли е страх че гаранцията започва да тече доста рано? Аз съм решила да я оставя за последно количката, даже ако не издържи шийката до октомври ще я купуваме след като се роди човека.

# 87
Кристи, и ние гледахме такава кошара и евентуално тя ще е, ама има време...Като харесаш количка сподели с нас Wink

# 88
Краси, ти как си? Вече вкъщи ли си? Отшумяха ли контракциите и болките?

# 89
Днес ме изписват Simple Smile, цяла седмица си откарах в болницата.Да чукна на дърво, добре се чувствам вече, отпусна ме шкембето и съм като нова.

Общи условия

Активация на акаунт