Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйето лудее! - тема 5

• 50 453
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
И моят беше главично , но и той е много шавлив и незнам до края как ще е.
Аз да попитам има ли някоя мама на която не са и преведени болничните за юни? Аз вчера проверих и нямам превод.

# 586
  • Пловдив
Моят болничен за втората част на юни го преведоха още на 28.06.  Shocked
Друг път частта за края на месеца ми я превеждат първите 10 дни на следващия месец.
Може би трябва да си провериш с ПИК, струва ми се, че не е нормално такова забавяне Rolling Eyes

# 587
Болничните не са ми ги превеждали от април насам, счетоводителката каза че всичко е ок и да съм спокойна?!

Бебчето се завъртя сега в 7ми месец, предната бременност пак в този период се завъртя в правилната посока.

От вчера ужасни киселини, пих едно хапче... малко помогна, но сега пътувам и ми е кофти Sad явно трябва да си следя менюто, уж вечерях 3 часа преди да легна и пак едвам спах заради киселините.... полу седнала не мога да спя

# 588
  • София
И аз съм със зверски киселини  Confused Мисля, че заради тях поне няма да кача килограми повече докрая... направо си не мога да ям, кашлям от киселини ...  Confused

# 589
Оф и мен ме мъчат жестоки киселини, чак ми се повдига от тях. Днес ще питам вече док, дали ще даде нещо да пия за тях, че газираната вода върви в промишлени количества, а хич не искам да пия газирано.
За болничните, до сега все към 20 си ги превеждат, дано скоро да получите превод!

# 590
  • Пловдив
Болничните не са ми ги превеждали от април насам, счетоводителката каза че всичко е ок и да съм спокойна?!

Бебчето се завъртя сега в 7ми месец, предната бременност пак в този период се завъртя в правилната посока.

От вчера ужасни киселини, пих едно хапче... малко помогна, но сега пътувам и ми е кофти Sad явно трябва да си следя менюто, уж вечерях 3 часа преди да легна и пак едвам спах заради киселините.... полу седнала не мога да спя

Shocked
Моите болнични от април насам ги превеждат супер редовно - половината първите 10 дни на месеца и другата половина - последните 10 дни на месеца. Това ми е първия болничен в живота и си мислех, че си спазват сроковете по принцип, но явно съм заблудена   Grinning и късметлийка .

И на мен от скоро ми се появиха киселини, предимно вечер, но са слаби. При киселини помага алкална диета, която неутрализира Ph в организма, при бременните киселинността е доста висока.

# 591

VILIJO  вчера вях на отворените врати в 1 АГ Св. София ( бивша Тина Киркова) , защото много искам водно раждане, но се оказа, че била в ремонт залата за водно, та не знам дали ще е готова, като ни трябва. Другата седмица ще ходя в Майчин дом - това са ми двете болници, дето съм избрала. Искам вагинално раждане, дъщерята вече е заела поза, главично, но така танцува, че ще видим какво ще стане до края.
 bouquet

Re: Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйето лудее! - тема 5

# 592
Мамчета, сега бях на преглед, казаха, че всичко е ок, бебчо си е с главичката надолу. В 28 г.с. съм и бебчо е завидните 1550гр. Вашите бебчовци с какви темпове вървят, че нашия мъник сериозно наддава...
AMAEBG, защо се притесняваш за тези 12 кг? Аз не мога да преценя малко ли са много ли са, но... все пак нали и ти си в 7ми месец? Другите мами желаят ли да споделят колко им са килограмчетата на плюс до момента?
Доктора ме навива за нормално раждане, аз се притеснявам за херниите и...чуденка!

# 593
Био анацид пих аз за киселините, натурален продукт имах мостра от един лекар. Обаче действа сравнително бавно и не на 100%. С предната бременност веднъж пих талцид, той си е химия (но пише че ако не се приема често не е проблем да се пие от бременни). Еми талцида за секунди оправи ситуацията! Като цяло избягвам да пия лекарства, независимо натурални или тн продукти... обаче наистина понякога се налага.

# 594
При мен срещу киселини помага постното ядене, поне два дни и отшумяват.  Simple Smile

# 595
На мен от всичко ми излизат и то непрекъснато. А като си пия желязото и направо едва се издържа, а не мога да стоя права или седнала дълго и съвсем с лежането се засилват. А док ме кара да ям повече протеини сега, че да наддава малчо качествено и по-добре той да расте, пък аз явно ще пресушавам газираната вода.
За килограмите общо съм качила 5-6, но в началото свалих и сега в болницата пак, ама тях вече си ги наваксвам Grinning

# 596
Здравейте,
и на мен много ми бавят болничните от месец май не ми бяха превеждали, въоръжих се с търпение и чаках на телефона, та, оказа се, че болничните ми са обработени, но са оставени в системата със забележка, благодарения на която са спрени за плащане. Обсъдихме със служителката, "грешката" на работодателя, че не е никаква грешка и на следващата седмица ми преведоха всички пари. Ако не се бях обадила щеше да си стои в системата им, като обработен, но без превод и никой нямаше да му обърне скоро внимание. Съвета ми е да ги гоните и тормозите по телефона или с писма, защото не им се работи, а парите са си пари, разчитаме на тях.
Успех!
Относно киселините, аз ям обикновени бисквити или солети и газирана вода и рокоди се справям, но наистина от едната седмици отново се засилиха. Да ви кажа, радвам се, че не са толкова зловещо гадни, каквито бяха в първите седмици!

# 597
  • Пловдив
За килограмите - до 5ти месец не бях качила въобще, дори бях -2 по едно време, но след това...... от 5ти до сега – (30г.с.)  +11кг  Shocked  Но водите са ми на горната граница и сигурно е от това, защото и не ми личат много, освен на корема и малко на дупето, а съм си дребосък.

# 598
Здравейте на всички, радвам се, че все още се присъединяват нови момичета към темата  Simple Smile
Да кажа за киселините какво пия, когато стане лошо положението и съвсем не мога да спя (лекарят ми го предписа) - Alucol Gel. Много ми помага. И да, дали ще имам киселини зависи и от това какво съм яла, та гледам да ям повече сурови зеленчуци, особено вечер. Ако не са много силни (киселините), една чаша прясно мляко също ме оправя.
Иначе съм качила 10 килограма и съм в 30. седмица, мисля. Ами, тежи си вече, няма как.
Пожелавам ви да не ви мъчат горещините, както мен.

# 599
Синът ми родих със секцио, защото беше седалищно, така и не се обърна...незнайно защо. За сега бебка още не се е обърнала, но ми е все тая...така или иначе се налага пак секцио.

Килограмите съм +15.

Мамите, които пият Еутирокс, от колко микрограма хапчета вземате, 50 или 25?

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 14:32 от gerryy3

Общи условия

Активация на акаунт