Слънцезащитни млека, лосиони, спрейове...

• 33 820
  • 199
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
ani_d,благодаря ,че сподели отзиви за точно тези два продукта на Sundance,че точно на тях се спирам за това лято bouquet

# 46
Срам, не срам - не ползвам никакъв фактор, а не е като да не изгарям. По принцип ходя на солариум, за там преди взимах лосион на Евелин, който е без фактор, но напоследък купувам козметика от самите студия. На плажа съм по-често с някакво олио за бърз тен. Слънцезащитен не съм ползвала никога, още по-малко в градска среда, но май е време да се замисля...
Ще следя темата с интерес.

П.П: При какъв лекар трябва да отида за да проверя бенките?

Вчера си купих това на Евелин. Доволна ли си от него за солариум?

# 47
Срам, не срам - не ползвам никакъв фактор, а не е като да не изгарям. По принцип ходя на солариум, за там преди взимах лосион на Евелин, който е без фактор, но напоследък купувам козметика от самите студия. На плажа съм по-често с някакво олио за бърз тен. Слънцезащитен не съм ползвала никога, още по-малко в градска среда, но май е време да се замисля...
Ще следя темата с интерес.

П.П: При какъв лекар трябва да отида за да проверя бенките?

Вчера си купих това на Евелин. Доволна ли си от него за солариум?

Много  Peace Намирам го за по-добър от козметиката в солариумите, поне аз по-бързо почернявам с него, а и не изгарям когато го ползвам - нито в солариума, нито на плаж.

# 48
Благодаря ти мила! Много се радвам тогава, дано и на мен помогне!

# 49
Включвам се и аз в темата, тъй като е особено актуална сега. Аз преди време бях използвала био слънцезащитен продукт, но тъй като оставяше много бяло го спрях. Сега обаче открих една марка Биосолис, които са био и не оставят бяло. На фестивала на Здравей миналия уикенд се запознах с вносителите, които обясниха, че факторът не увеличава нивото на защита, а времето, през което си защитен на слънце. Все пак си взех Спрей 50SPF и след активен уикенд навън мога да споделя, че работи отлично Simple Smile
Доколкото знам, био слънцезащитните използват минерални филтри, които отблъскват слънчевите лъчи.
Ще се радвам да споделите отзиви и за други марки.
Това е моето спрейче Simple Smile
http://arminabio.bg/bg/sluncezashtiten-sprei-za-lice-i-tyalo-spf-50-100-ml.html

# 50
  • София/Севлиево
Понеже малко по-назад в темата се питаше при какъв специалист се ходи за преглед на бенки, ако е при дете има ли някъде в София детски дерматолог,или отиваме при такъв за възрастни.Знам, че малко се отклонявам, но малкия има една бенка на врата, с нея се роди,обаче миналата година там му излезе още една, а родовата му малко порастна и искам поне да я прегледа лекар.

# 51
  • Sofia
Няма специализирани детски дерматолози. Един вид са, работят и с деца и с възрастни.

# 52
Доколкото знам, вродените бенки не са опасни, но заведи го, за всеки случай, за да се успокоиш. И аз знам, че няма детски дерматолози, отиваш при такъв за възрастни.  Peace

# 53
SPF факторът не оказва защита срещу А-лъчите, които всъщност водят до състаряването на кожата и предизвикват рак. На козметиката, която осигурява защита и от два вида лъчи трябва да пише "UVB-UVA". Взех такава на Аvene 50 SPF, при следващия плаж ще дам отзиви.

# 54
  • София/Севлиево
Благодаря за отговорите.Ще потърся подоходящ и ще го посетим.

# 55
  • София
Днес купих Garnier Ambre Solaire, с което да се мажа, когато излизам за по-дълго навън в града. В тези жеги ходя с къси поли и панталони и потници и редовно имам червено някъде. Малко е, но все пак...
Човече, в отговор на последния въпрос от първия пост - съдържа минерални филтри (титаниев диоксид) но не само. Всъщност не знам какво да гледам на етикета. Кои съставки изпълняват функцията на химични филтри?  Thinking За минералните прочетох, че това са цинков оксид и титаниев диоксид.

И в допълнение към поста на Антигона, нещо полезно, което прочетох:

Цитат
SPF (sun protection factor) има отношение само към UVB лъчите.  Това означава, че при избора на слънцезащитен продукт трябва търсим и UVA защита, изрично спомената от производителя върху опаковката на продукта. Съотношението между стойностите на SPF и UVA трябва да бъде поне 1:3, а в най-добрия случай 1:1 и трябва да е придружено с логото (буквите UVA), което е Официален печат на Европейската комисия/COLIPA. Това е от изключително значение, тъй като UVA минават дори чрез стъклата на прозорците (камо ли  в ‘убежещето’ ни под чадъра на плажа).

Последна редакция: пн, 20 юни 2016, 21:08 от Рошличка

# 56
Рошличка, и аз не съм много наясно, надявам се специалиските да се включат и да кажат кое да гледаме Simple Smile аз се отказах от Гарнието, защото не успях да намеря 50 фактор под формата на спрей Tired

# 57
Момичета, горещо препоръчвам Гарниер. Два дни на плажа, ужасно силно слънце - нямам забележка. Направих страхотен тен с фактор 30, без да изгоря. Няма местенце, което да ме боли или да ми пари. Както писах кожата ми е много светла, определено Амбър солер идеал бронз е моят слънцезащитен продукт. Много съм доволна, от утре мисля да намаля фактора, защото кожата ще е свикнала със слънцето вече, но пак ще заложа на Гарниер. Peace

# 58
  • SF
Къде го намери това слънце? В София двата най-горещи дни бяха покрити с една пелена от облаци и аз си спестих плажа. За днес съм се наканила с Биодерма 30, но не съм съвсем, съвсем бяла. Въпреки всичко, защитата е задължителна.

# 59
Момичета, горещо препоръчвам Гарниер. Два дни на плажа, ужасно силно слънце - нямам забележка. Направих страхотен тен с фактор 30, без да изгоря. Няма местенце, което да ме боли или да ми пари. Както писах кожата ми е много светла, определено Амбър солер идеал бронз е моят слънцезащитен продукт. Много съм доволна, от утре мисля да намаля фактора, защото кожата ще е свикнала със слънцето вече, но пак ще заложа на Гарниер. Peace
Факторът показва времето, за което можеш да стоиш на слънце без да изгориш, т.е. ако си по-дълго на плажа не намалявай фактора Peace

Общи условия

Активация на акаунт