Януарчета 2016-5

• 36 336
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Хм, аз съм варила картофи на пара за нас и не ми е направило впечатление да са по-странни. Да не е от сорта картофи нещо? newsm78 Ще видим като ми донесат домашните.
Борко продължава да цока поне по 3 пъти на нощ по не знам колко време, щото спя. Страх ме е, че вече ще вземе да свикне да спи при нас на леглото. Confused Ама пусто като не мога да го чакам да се наяде...
И да ви кажа, че се осмука по ръката днес. Оставих ги да се гледат с баща му, аз влязох да измия банята. И после се оказа с огромно червено търкало на ръката. Чиста смучка! И вечерта го видяхме как точно я лапа, докато го държим и смуче. Crazy
Оф, пак проплаква... Tired

# 181
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз също нямам проблем а картофи, моркови или каквото и да е.. Всичко правя на пара. После си става хомогенна смес.

Взехме чаша на мам с мен накрайник. Малкия се кефи и даже иска сам да си я държи. Давам му я често, и дори и само да чеше зъбките, пак успява да изпие някво количество. Скоро и ние чакаме зъбче. До колкото мога да видя, има нещо, не е излязло, но скоро ще.. Не ми дава изобщо да погледна или да му бъркам из устата.

# 182
И ние в отбора на неспокойните. Както добре си спеше няколко дни, вчера е спала няколко пъти по за 30 мин и се събуждаше с рев. Вечерта много трудно заспа също. Вече смятам да не ползвам много бял шум, че се притесних, че ще свикне с него. Иначе успешно я приспива.

Сварените на пара зеленчуци с какво ги разреждате? С вода или мляко?

За начало ще взема чаша с мек накрайник. Всъщност има ли предимство пред това да пие вода от шише?

# 183
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз ако се налага, разреждам с вода. Мляко не слагам, поне в зеленчуковите. В плодовите слагам понякога, но сухо АМ.

За чашите не знам. Тия с твърдия накрайник май пускат повече. Наща е на принципа на биберона.. Трябва да дърпа, за да пуска. Малкия се забавлява с нея, кефи се, че се оправя сам и пие повече вода, отколкото от шишетата където имаме. По нататък ще взема и няква друга, с твърд накрайник, ама мисля че още му е рано, поне на моя.

# 184
Бяхме на лекар,  естествено беше - нормално!!!!!! От пюрета се раздразнило коремчето,  притеснително било ако е с кръв. Но да продължавам. Не било точно слуз, и акото било добре. Оффффф добре че скоро се прибирам.  Да направя всички изследвания.  А тоя ще го сменя. Вода от чашка ще дам чак като може да седи сам.

# 185
Момичета, ако нямате прегради на спалнията, не оставяйте бебетата да спят при вас. Мене вече толкова ме е страх от както падна. Намерих го паднал от долната страна на леглото, при краката.. а беше до главата ми. Обикновено го усещам като се размърда, но явно много ми се е спало и се е претъркулил тихичко (предишния ден не можеше да се обръща от корем по гръб и бях по спокойна) . Много бързо научават нови неща и са много подвижни, трябва да внимаваме. Между другото Дани вече има 2 зъбчета .: )

# 186
  • София
Момичета, сополките не минават. Някоя от вас да е борила такива? Давам оксилококцинум и промиваме нослето с физиологичен разтвор. С всяко промиване все по-малко дава да правим промивки. Да ходим ли пак на лекар?

# 187
За прекатулването, и аз да споделя, преди 2 седмици го бях оставила за 2 минути на дивана на дятото да го наглежда, докато готви, подпрян в ъгъла и с мноого разстояние до ръба, стоял е там често и никога не е мръдвал, още не можеше да се върти и придвижва почти, дори напред да се претъркули пак няма как да падне, абе имаше място. Излизам до тоалетна и след малко чувам голям рев, излизам тичайки и какво да видя, бебето червено и се дере, дядото пребледнял над него вика "Падна!" И аз: "Как падна?!" Shocked Бил се пльоснал по лице на пода, а там е с едни гадни плочки и си ударил главата на металното краче на масата, имаше синина после. Направо си видях живота на лента, можеше много по-зле да е. Ние бяхме на гости тогава, вкъщи е много по-добре обезопасено, но така и не разбрахме как се е ментал, и то толкова бързо. Освен да е допълзял както е бил гръб напред до ръба, да е прехвърлил дупе през критичната граница и да се е метнал по нос надолу...ужас беше, едвам го успокоих и много се радвам, че се размина без сериозни наранявания. Чак изтръпвам като се сетя, но сега сме и много по-внимателни. А понеже спи в леглото ни, сме с решетка и поне за това съм спокона.

А двуседмичният ми престой в София се оказа полезен, харесах си столче на Панаира на здравето в Южния парк и вече нямам търпение да почваме захранването, зеленчуците ще ги правя на пара Simple Smile Това е въпросното столче, ако бебчето можеше да сяда, щях да го тествам още тогава, но определено беше любов от пръв поглед, виждам как го мъкнем лесно с нас между стаи, къщи, на гости, из ресторанти и заема много малко място, дано да е и удобен:

http://www.moedete.com/product/1235/stolcheto-na-mil.html

Някой има ли случайно отзиви за него?

martinelaa, сменяй го и си направи изследванията при първа възможност, винаги е добре да чуеши второ мнение, когато нещо те притеснява.

Мъките ни продължават, ази нощ спа, но реве насън, даже не се събужда, а просто издава пронизителни писъци насън, като е буден е нервен и нон стоп си яде ръката или играчка. През деня почнах да го приспивам в количка, поспива 20 мин и наддава вик, но се вижда, че продължава да спи и плаче със затворени очи. Поклащам количката и пак заспива и така постоянно. Накрая и това не помага и се събужда  и ме поглежда с един супер уплашен поглед, сякаш пита къде е и коя съм аз, след няколко секунди се свестява. Но определено изглежда сякаш го боли нещо, дано е зъбите...

# 188
Аурора нестабилно ми изгкежда.  Само мое мнение. Купи си нормален стол да ти е мирна главата.  Ти представяш ли си да тръгнеш с това чудо на ресторант? Как ше го носиш? Сигурно тежи. 
Фрози борех се, борех се и спрях. Отиди пак на лекар. Кво ли не давах и... Няма три дена,  после пак почват. Явно е бактерия. 

# 189
martinelaa, съвсем стабилно е, мъжът ми ми обясни принципа, а тежи 4 кг, при бебе 9 не може да ме уплаши Simple Smile

Сега пък имаме разстройство, съдейки по количеството, което излезе, и три памперса нямаше да го удържат, а си яде на 3-4 часа и не съм го прехранвала днес, сутринта памперса беше пълен и обикновено чак вечерта ака пак напоследък и то определено не толкова много. А и ми се струва по-течно. Не е захранване още, та подозирам някоя бактерия влязла с постоянното смукане на ръце и каквото му попадне. Дано е било инцидентно, че ме е страх да не се обезводни. Може и от това да е проплаквал. Ако продължи го водя на лекар.

# 190
Аурора, четох че може да има разтройство при излизане на зъбки. Все пак ако продължава може да се чуеш с доктор.
Мисля че и Коко понякога има нещо като слуз в памперса, но никога не съм мислила че е проблем  newsm78
Нашият си ака като новородено - по около 5 пъти на ден  hahaha Сутрин е в много големи количества, последните няколко дни осира пейзажа докато го сменям, цапа дрехи, постелката на повивалника, единия ден докато го бършех се изака върху ръката ми  Joy явно сутрин трябва да го изчаквам повече да приключи и да не бързам да го сменям, ама му излиза пък през памперса на кръста. Останалите пъти през деня е по-икономичен.
Гери, доста ме хапе напоследък, но пък снощи ме вдига само два пъти.
Днес е много неспокоен, спи по-малко, сега го изведох пак защото в къщи 5 минути да постои на едно място без да го забавлявам и започва рев. Люшкам го сега в количката да поспи... а, заспа! Добре че е мрачно и по-хладно днес да може и сега да сме навън.

# 191
  • София
Ами според педи където има сол нищо не вирее. Освен де вземем назален секрет за изследване? Иначе суполите тръгнаха от спане потни и на течение, но пък бебето с нас беше със суполи, но си мислехме, че са му от зъбите, дали да ни е метнало нещо?
Да пробвам ли и със сребърна вода преди да ида пак на педиатър?
Остават ни още три дни да се чудя да сменя ли педиатъра.
Моята си каза, че съм ѝ много шумна и не може да се концентрира с мене, съответно пропуска някакви неща около детето.
Ние сега поливаме петия месец на Сами на терасата, а той спи на мене. Нямам никакви скрупули как ще се приспиваме, само да спи и да не мрънка. Иначе спи при нас и изобщо не мърда. Мръдне л-и се буди. По-често спи в средата, а ако е в края до леглото съм сложила долу една възглавница.

# 192
  • Бургас
Фрози, аз за сополите капех сребърна вода и Виброцил (въпреки че го дават за деца над 1 годинка, педи го изписа). Племенникът ми е сополив в момента, на 10 месеца е, реве през нощта, днес се и посра, при него явно са зъби, но му изписаха и Виброцил.
Пурплетка, Марти също акаше по 5-6 пъти на ден, но след захранването вече е по веднъж, най-много два пъти. Стана и по-гъсто  и вече не изтича през крачолите и през кръста  Joy
Ох, като чета за падащите бебета изтръпвам. Дано всички се разминават само с уплахата.

# 193
Момичета, от преди малко и ние сме в отбора на ядящите крака  Joy От известно време си държеше краката нагоре, но сега успя и да ги напъха в устата. Толкова е сладък и смешен  Heart Eyes

# 194
  • София
 Katia_N, картофките на пара са ок, аз имах предвид, че като се замръзят стават наистина като донапрен. Аз също заспивам докато цока през нощта и се пробуждам по някое време  ... той си спи в мен. Често се случва като се събудя и го сложа в леглото му още не съм заспала и проплаква ... та пак го взимам. Ако не заспивах щеше са си спи повече в леглото.  Wink
 christiana_, колко време се вареше на пара, че съм забравила?
did_i, щом белия шум я успокоява според мен не го спирай. И за двете ще е по-добре.  Simple Smile
 Frozy, ако имате аспиратор за прахосмукачка действайте с него много добре дърпа сополите. Ама сериозно ли така ти е казала ....?  Crazy
Aurora_89, много гадно, че е паднал и се е ударил. Добре, че не е сериозно. Столчето е интересно, но не бих си взела такова. При никненето на зъбки понякога има разстройство.
 martinelaa, сополите бистри ли са? Може да са от зъби.
purpletka, когато те ухапе пак му реагирай или махни гърдата като си пъхнеш пръста в устата му да махнеш вакума. Покажи му, че не трябва да го прави, той не знае.  Wink

Малкия беше на косъм от падането днес ,но свекърва ми го спаси.  Simple Smile Бях в стаята при него и се обърнах с гръб за нещо и нашия се обръща по корем и полита към пода ... Свеки беше на вратата и го е виджда и реагира много бързо и го хвана.
Днес е странен ден. Малкия се събуди към 5:30 и около 30-40 мин. беше буден. Взех го при мен на спалнята. Легнали и със зърното ми в устата му станахме в 12ч.  Shocked
Е, успях след 1час да довърша поста.  Grinning Междувременно малкия два пъти проплака по корем и се сриспа сучейки.

Общи условия

Активация на акаунт