Януарчета 2016-5

• 36 333
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Слуз може да има и ако бебето активно слюноотделя. В периода на никнене на зъби, процеса е доста засилен и може да се получи на един - два памперса. Ако се захранва, може да е реакция на храна.

# 166
Да в понеделник ще отидем, тук не е практика да се звъни на педи. А и той не отговаря през неработно време. В една чиста пластмаса взех част от слузта да я покажа. Ами той и преди имаше, доки каза от кърмата е. Обаче вече от две седмици не кърмя.... Не знам. Да захранвам с морков.  Сега спрях ще направя пауза. И ще продължа с картоф.  От него не съм чувала/ чела да има някаква реакция. Притеснява ме също че поддържа една Т от 37-37,2 гр. Някъде бях чела,  че е инфекция. Доки каза- аааа не,  нормално е! 

# 167
Щом си захранила,може да е от газовете предизвикани от новата храна,Ева днес мн я боля корема,и много газове имаше милата-яде пащърнак с картоф,явно пащърнака така ще и действа,също така напълни един памперс със светло жълта течност и слуз,като че да е разстроена,но не е.

# 168
  • Пловдив
И аз съм носила на педи слуз от акото то се разводни каза че е нормално ако на кърмаче, всеки път е различно вече спрях да се притеснявам.

# 169
  • Варна
Да питам, чашата за вода с какъв накрайник я вземате - мек или твърд?

Зеленчуците за пюре на пара ли ги правите или ги варите?

Не смея да се похваля, но след морето беба спи много повече. Дано не е период и продължи така  Praynig
На пара е по-добре според мен. Поне така смятам да ги правя. Засега давам готови, защото нямам домашни продукти още, но после ще му готвя аз. Дано му хареса.
Аз още не съм му взела чаша, но ми обещаха да ни подарят. Не знам с какъв накрайник е. Зависи от детето. Мекият ще го възприеме по-лесно предполагам, но пак зависи. А те не можеха ли да се  сменят накрайниците? newsm78 Може първо да вземеш мек и по-нататък да го смениш.
За слузта в акото съвет не мога да дам, нямам опит. И аз съм чела, че може и от повишено слюноотделяне да е. Дано е това. Praynig
Борко вади зъби се оказа. Двата долни прозират, всеки момент ще избият. Даже изглежда все едно са излезли, но още не чукат. До ден-два може би ще избият окончателно. Той суче доста, особено като заспива. По 1 час ме държи да суче, не може да спи спокойно. Не знам дали е от това или пак период някакъв. Иначе не виждам нищо особено в поведението. Мрънка доста преди обед, но може и от топлото да е. Поносимо е положението, де. Wink И започна да се приспива с мънкане/пеене. Много е сладък. Heart Eyes

# 170
И на нас в Свищов ни е доста топло, гледам да излизам рано сутрин или вечер след 7. Климатиците са постоянно пуснати че то инъче не се трае, #Crazy само намалям когато сме в определена стая. Вики от месец си хапва зеленчуково пюре на обяд и мисля второто следобедно да го замествам вече с каша и плод, ще въвеждаме и месото успоредно.
Диди от мия опит с правенето на пюре мога да кажа че моркова и картофа като ги готовя на пара после не могат да се пасират добре и за това ги варя във вода за около 30 мин. като накрая махам капака за да изери водата, chef тиквичката може и на пара, аз замразявам тиквичка и морков в бурканчета, но да знаете картоф не може да се замразява, става като дунапрен.
Мамите, който замразяват кърма, като се размрази има ли по странен вкус от прясно изнесената, при мен е по различна и все съм в чуденка дали да я давам newsm78

# 171
Кате, малко ме успокояваш, Коко трета нощ е неспокоен. Първите две яде на два часа, даже някой път и на по-малко, а нощес в полунощ изрева и му дадох вода и го дондурках, после яде в 2 и в 4:30. Странно е и че преди шаваше и започваше да сумти като трябва да го кърмя нощем, а сега директно изревава. През деня пък си се държи като преди, единствено започна да ме хапе доста докато суче. И аз си мисля че е от зъби, но според мъжа ми нямало само нощем да е неспокоен ако са зъби.

# 172
Все едно нас описвате, вече втора вечер е все така неспокоен, след баня и един час кърмене заспа, но ритка, върти се, сумти, като излизах от стаята се събуди игрив, един час го занимавахме, стана нервен, гърда и заспахме и после почна едно будене на 2 часа, после на 1, прекара нощта на гърдата, като си я взема рев, едно ритане, въртене на 90 градуса в леглото, гърчене, ужас беше, не ме остави да спя, върти се като стрелка на часовник и все едно прави опити да се завърти по стомах отвреме навреме, но още не го прави сам редовно, по-скоро инцидентно като е буден. Дано са зъбки и да избиват най-сетне, венците му са на вълнички направо, напипват се зъбките отдолу.

# 173
  • София
Кърмата и дори само престояла в хладилника си променя вкуса. Ако не е вкиснала - като вкисналото краве мляко, значи е ок. Сами си я пие дори с вкус на сапун - мастите си променят вкуса и аромата.
Утре ставаме на пет и ще започваме от другата седмица да захранваме. Искам за отпуската август да нося храна, а не мляко. В големия хотел ще ми е по-трудно дохранването с кърма. Сега ми пазиха кърмета в ресторанта, но в голям хотел кой знае.
Сами първата вечер на Троян от жегата сучеше горе долу на час. Другите две вечери си спа нормално. От както сме у дома обаче нещо си излеле от режима.

# 174
Аурора, и на Коко венците са оформени вече, но не мога да преценя дали напипвам зъби някъде. Той не шава чак толкова нощем, просто иска повече да суче. Като новороден не е сукал толкова много нощем! Аз се притеснявам като му излязат зъбки как ще го кърмя, но преди да родя си мислех че ще ме боли и без зъби да го кърмя и ето че свикнах.
Ако сега се държи така нощем от зъби си  пожелавам това да му е най-тежката фаза на зъбовадене и изобщо няма да се оплаквам. Като знам че някои бебенца по цяла нощ плачат неутешимо от зъби, да го кърмя по 3-4 пъти на нощ ми се вижда песен!

# 175
Ние взехме чашка с мек накрайник на Авент, не че взе да пие вода от нея. Само хапе бибероните и ни се хили това дете като види че не е млякото. Чудя се като не иска да пие вода дали да не взема да почна да предлагам сокчета в тези жеги? ooooh!
Тази нощ като по чудо не се е захлупвала по очи и не ме е будила, чак с 6:30 ч. се стреснах от тишината в спалнята и ставах да я проверя.
Зъбки при нас не се виждат на хоризонта, но всичко което е от плат или мека материя го хапе като куче. Много е смешна... хихи само където не ръмжи.  Laughing

# 176
  • Бургас
Аз взех часа с мек накрайник. Успявам да пробутам около 20 мл. вода с нея.
Моята кърма смед размразяване има леко метален вкус. Пълна отврат. Бях се притеснила първия път, но ми казаха, че е нормално и Жасмина си я пиеше без проблем. Марти много не го кефи, ама като няма друго пие ама бавно бавно...

# 177
Момичета, надявам се да ме помните и да нямате против, ако някога се включвам с въпросче. Все пак имате доста опит.  Simple Smile

# 178
Ами питай, темата е за това, да споделяме, да се питаме и да си отговаряме Simple Smile

# 179
  • София
Сами през нощта беше неспокоен и се завърташе по корем и мрънкаше. Единия път мина само с бибата, другите не я искаше и си цока. През деня пи около 30гр. вода.  Grinning

purpletka, каката я кърмих 2г. и ме е хапала 2-3 пъти само. Дано наистина леко излизат зъбчетата.
martinelaa, нашата лекарка също не си вдига телефона като не е на работа и аз много се дразня.  Confused
ivkelina, даваш ли за газовете капки?
zuzka_77, да картофите стават отвратителни.  Confused
Aurora_89, милите вие, дано избият вече зъбчетата и нямате повече такива кошмарни нощи.
АНИ-82, аз за сега ще се въздържа от даването на сокчета, защото каката и до ден днешен предпочита сокчетата пред водата.

Общи условия

Активация на акаунт