Януарчета 2016-5

• 36 330
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Ние отдавна не акаме всеки ден,ама напоследък и с пишкането не сме много добре май май..набутвам и аз вода,че все е потна,но уви не и е любимото нещо.Аз взех на Томи Типи чашка с мек накрайник,но не ще и да я държи много.Иначе тя отдавна се обръща в кошарата по корем и си заспива така,понякога доста време намества главата дали на ляво ще е или на дясно.Вече пускам климатика докато ни няма,че е ад вкъщи и тя започна като че ли още по-малко да яде Sad А от няколко дни лази назад,много е смешна как се клати на 4 крака  hahaha Някой водил ли е бебчето на минерален басейн,че ни предстои ходене в Хисаря и се чудя дали да и взема бански и пояс  Mr. Green

# 151
Добро утро,  Мишо от две вечери се събужда в 2 и до 4 е рев, мрънкане. И по лошото е че се обръща по корем  в кошарата. Обаче след точно 5 мин почва да реве. Не разбирам защо.  някой да има такъв проблем? Уж кошарата е само да спане,  пък той май иска да играе в нея. До сега се занимаваш на гимнастиката, сега обаче вече му омръзна. С какво ги занимавате бебетата?  В шезлонг не иска да стой, в люлката въобще. Абе само на ръце май. А аз имам проблеми с гърба и не мога.  Та е едно разбъркване от легло на легло, на диван.

# 152
Здравейте момичета! Поизпуснах ви, но нещо напоследък никакво време не ми остава. При първа възможност ще се върна да ви изчета. Аз да се отчета Simple Smile Сашко е добре, расте, хубавее и вече е изключително интересен. Всяка седмица си измисля нещо ново и си го тренира. Тази седмица "на мода" е повдигането на дупето, а пък, когато успее да се обърне по корем се мята като риба на сухо. Вече иска да посяда, ама педи каза като навърши шест месеца тогава да го слагаме. Иначе го захранвам, дава му и пюре и каша и той много ги харесва. даже потреперва като види бурканчето с пюрето. Това е от мен, че малкия циври Simple Smile

# 153
Здравейте! Тази нощ не знам какво стана, кърмих дребния 4 пъти и не знам колко пъти ставах да го люшкам без да го кърмя. Сутринта към 6 вече го преобличах, гърба му беше целия мокър, дано не сме го разболяли като е седял така. Не знам защо така, дали му беше жега или зъби вече... Към 9 като излязохме надух климатика в хола и оставих отворено към спалнята и мисля да му пренеса всички неща за да не спирам климатика. Ще пробвам така да охладя апартамента и ще се мъча днес да го забавлявам в спалнята.
Иначе през деня за сега режима е към 8-9 го кърмя, оправяме се и на разходка, към 11-12 кърмене у дома, игри /шезлонг, килимче за игра, кошара за игра, гимнастика/, кърмене към 14-15, спи и после се кърмим и се занимаваме докато не заспи към 23 ч. Три вечери го извеждам пак към 19 ч уж с надеждата да се разхладим навън и да спи по-добре. Е, разхлаждаме се, но няма търсения ефект върху нощния му сън  Joy

# 154
  • София
  Здравейте и от нас. И на Зори вече всико и омръзва много бързо вкъщи. Любимо и е в количката и навън. Аз сложих летния кош и тя си седи, играе с нещо и наблюдава света.
  И тя се е научила да се обръща и веднага като я сложа по гръб, застава по корем. Стои една минута и започва да мрънка. До скоро заспиваше сама в леглото си с музикалната играчка, но сега с това обръщане трябва да е много изморена, за да ни се получат нещата. Аз обикновено я слагам на спалнята и лягам до нея. Служа и като преграда и тя застава на страни и заспива. От много време вече не спи по гръб.
  Вкъщи също е много топло. Климатикът изгоря и сега чакаме една седмица да дойдат да монтират новия. В спалнята е 30 градуса и децата спят на течение, голи, без да ги завивам.
   За месата и аз знам, че първо са заешко и пуешко. Може и пилешко, но каквато е химия вкъщи гледам да не се консумира много. Имаме и домашно, но пък както и да го готвя е по-жилаво и каката го не иска.
   Някой по-назад беше питал за съхранение на плодовете. Най-щадящо е шоковото замразяване и после бавно размразяване, но аз хич не обичат размразени плодове. Вкъщи така процедирам само с зелените подправки и печени чушки. аз съм правила настъргана ябълка и после само стерилизирана, но не се получи и затова предлагам каквото има сезонно и прясно - плод или зеленчук.
  В книгата за захранването, която имам пишеше, че плодовете първо трябва да се бланшират в захарен сироп и след това да се замразят, но аз нещо не мога да разбера смисъла от тази процедура.

# 155
  • София
Ние бяхме със Сами на минерален басейн. Много му хареса. Даже първия ден водата беше много топла, после беше по-добре.
Ние в басейна сме или с памперс за вода или с многократен. На плуването тук в Софиая дават и по бански. Децата във водата не акат, най-много да се изпишкат.

# 156
И при Ева е така,всичко и омръзва и иска да е средна,а пада и аз трябва да седя до нея и да я държа през кръста,а тя да си чепка и играе,даже ядох с една ръка.
Днес се обърна и от корем по гръб,мъчи се и да пълзи,силно казано,но като си набележи нещо стига до него.

# 157
  • Варна
Борко пък се върти във всички посоки, но не му идва на акъла как да се придвижи до нещо, освен с търкаляне. Mr. Green Има ли и други, които не могат да седят, но забиват крачета и се изправят като им се подадат ръце? Не мога да разбера откъде реши да се изправя? Та той още главата си клати от време на време. Днес за сефте му надигнах облегалката на количката за малко. Нашата е на 45 градуса и не ми се струва много удобна все още. Все ми се ще да си седне сам и тогава да я надигам. Няма 6 месеца още. Rolling Eyes

# 158
Оооо яденето ( не яденето по точно) от ръка го оправя с Мишо. Но аз и с брат му така бях. Ми не мога да го оставя да мрънка, реве. Не се наяждам.  Днес прекараха повече време навън.  Всеки от спеше. Само от 16-20 не е спал. Ще я видим тая вечер. Какви занимателни играчки има за след 6тия месец?

# 159
  • София
Frozy, имам кремче на Здраве ще пробвам да видя дали, ще се повлияе.

Момичета, днес когато му забелих пишлето да го видя, че и на него има пъпчици и изненада, за първи път му стана на "кокълче".  Joy Направо се шокирах.  Laughing

Загледах ги днес чашите, ама отвора ми се видя големичък. Не съм сигурна, че ще се справи, да не се залее целия.  Crazy Като го сложа по гръб веднага се обръща по корем, но и той почти веднага почва да мрънка. За сега още не го е правил през нощта и дано ме почва, че и без това се буди по няколко пъти на нощ и ми се разпокъсва съня.  Crazy

purpletka, много неприятно. Дано инцидентно е бил толкова неспокоен през нощта. Най вероятно е от жегата и малкия две нощи беше доста крив, преди да му махна чувалчето и да го завивам само и пелена.

Лека нощ, момичета.  Hug

# 160
Ех, доживях и аз да ви пиша. Нямам грам време, докато изчета предишната тема, се появи нова. Като гледам горе долу еднакво вървят бебоците. Дани на 5 месеца е 7960кг. и 68 см. Върти се в всички посоки, опитва се да се придвижва ,но за сега още му е трудно.. само се търкаля и вчера падна от леглото. Беше кошмар за мен, но за щастие нищо му няма. Захранваме се бавно, за сега само тиква, морков, картоф и пащърнак е ял. Малко преди да навърши 5 месеца му изби зъбче. Буди се и той през нощта, аз мисля че е от зъба и от топлото.. много се поти и най - сетне пропи вода но бяхме в Сандански и беше близо 40 градуса, сега си я търси като е жаден. Е това е от нас, да не стане много дълго, следя ви и се надявам скоро пак да мога да пиша. Лек и спокоен ден : )

# 161
Към мамите на Ам- днес в памперса имаше малко слуз. Това нормално ли е?  В понеделник ше ги заведа на лекар, но да питам и тук. Дала съм му само морков и бял морков. А даже вчера пропуснах пюре и има днес малко слуз.

# 162
Да питам, чашата за вода с какъв накрайник я вземате - мек или твърд?

Зеленчуците за пюре на пара ли ги правите или ги варите?

Не смея да се похваля, но след морето беба спи много повече. Дано не е период и продължи така  Praynig

# 163
Нашият бебок и той вече почна само да спи от 3-4 дни, откакто стана съвсем горещо, а и в Русе сме все пак, на последен етаж, не се живее тук Simple Smile На нас с моя мъж ни е много добре, но ме е страх да не претоплим бебето, което общо взето почна да спи направо постоянно. Във вторник му беше ваксината, надявам се да е съвпадение и да няма връзка. Но общо взето яде и спи, буден му се събират 4-5 часа в денонощието. Мерих му температурата, няма. Той въобще не вдигна след тази ваксина, втори прием, вдигна само на първия прием и от двете. Суче си на около 3 часа, сам се сложи такъв интервал. Днес става на 5 месеца, 8.600 тежи, гигантски зайо ми се струва. Снощи не дочака банята, заспа преди това в 8, в 11 се събуди с неутешим рев, така че се отказахме да го къпем въобще, директно на гърда и заспа пак, събуди се в 6 ококорен и щастлив, дадох му да суче, спа до 7, будува до 9 и оттогава само яде и спи...че днес е и нервен, предните дни поне беше спокоен в будните паузи. Аз съответно се наливам с течности по цял ден, плодове, таратори, домашни компоти, лимонади с мента от двора, а той си пълни памперсите доволно, така че изключвам дехидратация. Венците му от доста време са набъбнали, но все още не е излязло нищо. Може би от жегите просто повечето деца стават по-сънливи...

# 164
Martinelaa, чуй се с педиатъра. В училището за бременни ни учеха, че ако има слуз трябва да се отиде на лекар спешно. Надявам се всичко да е наред Peace

Общи условия

Активация на акаунт