Януарчета 2016-5

• 36 315
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, отдавна не съм писала, благодая за отмяната за новата тема Simple Smile Сега изчетох всичко назад, че последните дни бяха доста натвораени, пътувания, ремонти, бебокът става все по благ и кротък, намалил е яденето, но май е увлечил съня Simple Smile Почна да спи откъм 22 до 9-10, през деня също си дремва често, макар и за кратко. Почна сам да си се храни на около 3 часа, а вечер горе долу, ако го приспя в 10 се буди в 2 и после към 6.30 и после към 9.30. Бутчетата му са като на сумистче вече, наближава 5 месеца и е 8.350, на височина не знам, но няма да се изненадам да е стигнал 70. Вода още не съм предлагала, мисля като почнем захранването август месец тогава да му дам този вариант, не искам да нарушавам водния баланс, докато е само на кърма, която се предполага, че му осигурява всички необходими течности. При нас истеричен плач има само като му се спи много, ако не се сложи да спи навреме. Напоследък много се забавлява да се върти от гръб по стомах, инцидентно се обръща и от стомах по гръб, но основно като го сложим по стомах си удря лицето в пода и вирва дупе нагоре, изтласквайки се с крачета, абе опитва се да пълзи човека. Като го сложим изправен на крачета почва направо да ги движи един пред друг сякаш ходи. И по гръб и по стомах някак си успява да се придвижва в кръг, като стрелка на циферблат се върти...за раничката обаче, в русенската жега, си е направо невъзможно Sad Ще наблегнем на количката и си мисля за един надуваем басейн в двора да вземем Whistling Голямо потене пада, особено докато суче, почнах да го храня само легнала, така че да се допира само до гърдата, ако е в мен, не издържам, че и още си суче по час...но само ако сме легнали вкъщи си играе безкрайно, иначе навън за 15 мин е готов и иска да гледа изпод шала, който съм му метнала отгоре, да не пропусне нещо Simple Smile Като има какво да го разсейва, съвсем забравя да суче. Обожава да гледа мърдащи неща, не само листа, но и балони и една цветна лента за художествена гимнастика, с която му правих спирали над лицето - такъв смях и такава радост беше...също и от сапунени балончета започва да се хили весело. А като почна да го чеша в областта на гърдичките е все едно натискам бутон за смях Simple Smile Като види човек и раздава най-сладките беззъби усмивки, задължително. Вече усещам как ще ми липсва този сладък бебешки период Simple Smile От утре ще се мъчим предимно с количка на разходките, взела съм летен сенник, ще видим дали ще свърши работа, а иначе от тези подложки на Боро за по 8 лв и сходни цени в олекс съм доволна, не се поти така брутално сякаш, а и са по-приятна материя от тази на количките.

# 91
  • София
Ухх, момичета, как сте в жегите  #Crazy вкъщи е 29гр напрво полудявам... Нито смея да го разхождам нито нищо. Той потен, само по памперс. Изобщо много неприятно... Онзи ден го изведох за 30м до магазина и обратно и изгоря  ooooh! червен като раче. Ще взимам и аз УВ сенник явно.
Я кажете за тези изследвания. Кога се дава направление? Нашата не ми е дала още, но и той няма 6м
Кашата от ориз много му харесва засега. Хапва я доволно и после пие и мляко  Peace и продължава с нервниченето преди заспиване, ей пили по всички нервички и неврончета  Mr. Green Мрънкя, мъцка, пищи, дере се и изведнъж се обръща настрана и заспива, просто  Mr. Green лудница.
Последните дни има график като на голямо дете. Става към 7:30-8 яде и играе, след яденето в 12 поиграва малко и заспива следобедно. Става към 3-3:30 и хапва пак и до вечерта не спи. Наяждасе към 8 и след малко игра заспива. В 12 го будя да яде и веднага заспива  Simple Smile

# 92
Добро утро, момичета:)
Искам да ви попитам колко дни давате от един вид нова храна? В чуденка съм дали 3 или 5 да давам тиквата и после да вкарам картофа...

# 93
  • Варна
Добро утро, момичета:)
Искам да ви попитам колко дни давате от един вид нова храна? В чуденка съм дали 3 или 5 да давам тиквата и после да вкарам картофа...
Аз в началото действам по-бавно, на 5 дни примерно и ако няма проблем, започвам да въвеждам на 3-4 дни. Т.е. водя се по детето. Ако тиквата е първата храна, която си въвела, може да поизчакаш още ден-два преди да въведеш следващата. Но пак ти си решаваш, де. Peace

# 94
Цитат на: Addams link=topic=928029.msg33310119#msg33310119 date=146649
[/quote
Аз в началото действам по-бавно, на 5 дни примерно и ако няма проблем, започвам да въвеждам на 3-4 дни. Т.е. водя се по детето. Ако тиквата е първата храна, която си въвела, може да поизчакаш още ден-два преди да въведеш следващата. Но пак ти си решаваш, де. Peace
Благодаря ти, Кате  bouquet Първа храна е, от събота насам - 3 дни яде от нея.

# 95
И аз съм така. В началото по 4 дни някъде иноосле взех по 2 дни и на 3я да смесвам вече.

# 96
Ох,  добре, че повдигнахте темата за пюренцата.  И аз така ще правя вече. За сега давах всяко пюре по една седмица. Тиква, тиква с картоф,  тиквичка с картоф,  която
 направо мрази.Чудя се кое да е следващото? Как мислите морков и картоф,  че после искам броколи с картоф и спанакът. Ама няма ли да са много различни или няма значение.

# 97
 А след 3я ден по колко като грамаж давате?

# 98
  • София
Момичета, според педиатърката мога да давам фрешове - Сами е на четири месеца и три седмици и не е захранен. Мога ли да давам сурови плодове и зеленчуци? Вие какво знаете по въпроса? Той само е опитвал банан, а днес и малко ябълка и се чудя може ли така сурови да му давам по малко плодове да свиква с вкуса.
То по принцип термичната обработка унищожава почти всички витамини, та ако мога наистина да давам сурови и няма да дразнят коремчето ще е супер. Той няма проблеми с микродозите и с това, че не е на пюре, но и ние сме давали само за проба.
Също микродозите водят ли се за въведена храна? Мога ли после да дам направо оризова каша с банан или ябълка?
По същия начин да предложа и зеленчуци?

# 99
  • Варна
Момичета, според педиатърката мога да давам фрешове - Сами е на четири месеца и три седмици и не е захранен. Мога ли да давам сурови плодове и зеленчуци? Вие какво знаете по въпроса? Той само е опитвал банан, а днес и малко ябълка и се чудя може ли така сурови да му давам по малко плодове да свиква с вкуса.
То по принцип термичната обработка унищожава почти всички витамини, та ако мога наистина да давам сурови и няма да дразнят коремчето ще е супер. Той няма проблеми с микродозите и с това, че не е на пюре, но и ние сме давали само за проба.
Също микродозите водят ли се за въведена храна? Мога ли после да дам направо оризова каша с банан или ябълка?
По същия начин да предложа и зеленчуци?
Фрешовете са си точно сокчета. Simple Smile Както са били захранвани децата едно време.
Всяко даване на храна, различна от мляко си е захранване. Ако няма колики и е здрав, можеш да започнеш да му даваш по малко банан, ябълка или друго. Но имай предвид, че ако е сладко, после може да откаже зеленчуци. Давай по едно ново нещо на ден. Аз лично не бих давала всеки ден нещо различно, но ти си решаваш. Идеята е ако даде реакция, да знаеш от какво е. Примерно даваш по малко банан 4-5 дни и си го въвела. Но зависи и от количеството, де. Ако са само някакви трошички може да не даде реакция, но ако е 1/3 от банана според мен, си е захранен. Може да потърсиш инфо за захранване водено от бебето. Предполагам там ще е по-добре обяснено. Лично аз сокове/фрешове не бих давала в началото. Но пак казвам-детето си е твое и ти знаеш кое е най-добре за него. Имай предвид, че необработената храна се приема по-трудно от организма, доколкото знам. Затова се започва с термично обработена. Peace

# 100
Ние днес се върнахме от морето и за довиждане ме налази вирус Tired кажете какво се взема за разстройство?

# 101
  • Plovdiv, Bulgaria
Lolr, аз давам дори и три-четири компонентни. Правя най различни комбинации. Вече давам по два дни нова храна, на третия друга. Но аз съм въвела доста различни неща. Но ме се ограничавай само с картоф с нещо си примерно.. Може морков, картоф и тиква. Вчера дадох морков, картоф и спанак и облиза бурканчето.. Не знам де, аз поне така правя. Детето е доволно и яде разнообразни комбинации.

# 102
  • София
  Диди, аз знам само за смекта, рекомфорт. Ако питаш в аптеката може да ти препоръчат и нещо друго ефективно и съчетано с кърменето.
  Фрози аз знам, че до 8 месец не е хубаво да се дават сурови плодове и зеленчуци. Също не бива да се дават много плодове, защото съчетани с млякото могат да доведат до разстройство. Прасковите и кайсиите са подходящи от 6 месец термично обработени. Сурови от 8. Череши на пюре или сок от 6 месец, а сурови след 10 месец. Пъпеш суров от 8 месец, няколко лъжички сок суров може и от 6-7. Динята заради целулозата сурова не е подходяща преди 8 месец, може малко сок от 6, Сок от грозде след 6 месец. След 8 обелено и без семки. Боровинки около 8 месец.
  Сок от ябълка и круша в умерени количества разредени с вода след 5 месечна възраст и то в ограничени количества, защото стомахът на бебето се пълни с калорични течности от т.н. празни калории и започват да му липсват сложни въглехидрати и протеини.
   Аз бих започнала или със зеленчуково пюре, или с оризова или елдена каша с плод вътре, най-добре термично обработен.
   Имайте едно наум и с бананите, защото много от познатите ми деца направиха алергия от тях , не от самия банан, а от химикалите, с които ги съхраняват и транспортират. Аз бих заложила на местни и сезонни плодове и зеленчуци. Сега е лято и изборът е голям.

# 103
  • София
И нашата каза сурови след 8м, до тогава само термично обработени  Peace

# 104
Frozi,  активен въглен не можеш ли? Ако си много зле и е грипо-настинка можеш и панадол оптизорб.  Даваха ми го,  като бях бременна.

Общи условия

Активация на акаунт