Януарчета 2016-5

• 36 322
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Надявам св да не е вирус все пак. Пих чай от шипка, вода с ванилия и каша с мрачно, захар и малко вода. Не съм повръщала, но не съм и яла от сутринта, освен една филия сух хляб и едни солети. Имам гадна температура 37,4 и ме тресат мускулите. Притеснявам се са кърмата, като не ям да не изчезне съвсем.

И аз знам, че сурови плодове се въвеждат по-късно.

Другата седмица сме на консултация и ще видим нашия педи какво ще кажи, как да започнем.

# 106
  • София
Ами на мен ми се видя странно и за това питам и вас.
Аз само банан съм давала и то по няма и цяло резенче, само по една-две микродози за цял ден. Ябълка пък му даде мм и то само трошица колкото да го види какво ще направи.
Иначе ще захранвам с каша, нали ще гоним да заместим около 200-300 мл мляко.
Обаче мислех, че като е пробвал по малко плод, ще мога да дам направо каша от ориз с банан или ябълка, а явно това не се брой. Аз мислех така и зеленчук да му предложа - краставичка, чушка.
Леле, днес какво ни се случи - влизаме с количката в асансьора на хотела и вратата удря количката. Един служител натисна копчето и си издърпах количката, а той ме успокоява, че някой го е викал от друг етаж и да влизам спокойно. Бутам пак количката и тъкмо и аз да вляза и вратата удари мен. Аз си дръпнах ръката, вратата се затвори и количката остана вътре. Решихме, че някой го е викнал и ще се изненада от количката вътре. Да ама асансьора блокира и нито на горе, нито на долу, нито отваря вратата. Докато го оправят да ми извадят детето роклята ми се залепи пет пъти на гърба. На края даже не се извиниха. Не е да не се стреснаха, ама пък едно съжаляваме да бяха казали. Те все едно всеки ден вадят бебета от тоя асансьор. После вече не рискувахме и си носим количката и детето по стълбите Sad А и вратата бие силно, ако удари дете ще го нарани.
Диди компенсирай с течности. Храната няма да повлияе толкова в краткосрочен план, колкото ако се обезводниш.

# 107
  • София
did_i, бързо оздравяване! И аз мисля, че течностите са много важни за запазване на количеството кърма. Пий чайчета.
Frozy, аз се препотих докато четях, не мога да си представя ти как си се чувствала.
Аз днес дадох на малкия едно парче ябълка и той с желание си го случеше.

# 108
Фрози ужасно,  тия нормални ли са? Аз веднага бих пуснала жалба във фирмата която поддържа сервиза! Хич не ми дреме.  Дефакто с микродозата няма кал детето да се захряни с храната. 
Баткото беше захранен на 4 1/5 месец дадох му сок от ябълка на Хипп разреден с вода на 6 месеца и малко - е рева няколко дни от корем. Никога повече!

# 109
  • USA
Мале Фрози ужас,ако съм аз ще полудея:(Разправяй се с тях....аз ако съм няма да ги оставя намира!!

# 110
Здравейте момичета - надявам се приемате нови попълнения, казвам се Влади и имам дъщеричка Мишел родена на 1 януари  Hug

# 111
  • Варна
Frozy, направо настръхнах, докато четях! Честно, ако ми се беше случило на мен, щях да се побъркам. Аз и без това имам страх от асансьори... ooooh!
Не знам дали писах, че Борко беше потресен от тиквата на Хипп, та вчера я смесих с оризовата каша и така си я изяде. Та явно като за начало ще ги смесвам. Може да се каже, че заместихме обедното хранене. Искам да заместим и следобедното и ще спра дотам засега. Няма да бързам със закуската.
След консулт с хематолог, повръдиха, че Борко най-вероятно е с таласемия минор. Ще го изследват обаче след годинката, още е рано. Много ми е тъпо, че я прехвърлих на всичките. Sad
Mistral., добре дошла!  bouquet
did_i, бързо оздравяване! Да, гледай да приемаш достатъчно течности да не се обезводниш! Особено в тези жеги... Tired

# 112
Момичета ние ще ходим на море, хем се вълнувам хем се притеснявам. Пътуваме утре сутрин за една вила близо до Албена, там още не е станало много топло и мисля че ще е добре за бебока. Взех слънцезащитен на Euserine, но така или инъче не мисля да я оставям на слънце. Само ме притеснява шишетата как ще ги мия с тамошната вода, казаха ми че имало нещо, което се слага във водата за дезинфекция и така се мият, някой чувал ли е за тава newsm78. Направо съм в чуденка, мамите които вече са ходили на море как процедирте?

# 113
  • София
Ние сега носихме бебешко веро и четка и си миех като в София с гореща вода и препарат. Май не съм стерилизирала от почти месец. Сами не е имал проблеми, но аз и никога не съм прекалявала със стерилизацията.
На кого да се оплача, то управителят участваше във ваденето. После гледаха бързо бързо да си ми дадат детето и да ме разкарат.
Той както беше спокоен, като си останахме двамата се разрева - явно усети моето напрежение и аз по него също ревнах. Това си говорихме с другото семейство с нас, че ако беше тяхното бебе на мястото на Сами, както е по-ревливо да е станало страшно.

# 114
Фрози, и аз настръхнах от приключението ви. Наистина е важно, че сте извадили детенцето благополучно, ама тия асансьори. Имам чувството, че вече под път и над път се правят и поправят асансьори, и някои ми изглеждат доста некачествени, от новите също.
В моята кооперация асансьорът е от старите с решетка. Реконструираха го за 8 бона. Уж всичко му подменили. Е, познайте дали се качвам. Добре, че си имаме стаичка на партера за колички, която беше занемарена и с развален патрон. Мъжът ми оправи всичко и държим превозното средство, там.
А, Матей си го мъкна до третия етаж на ръце, с багаж и това е.

Реших днес към пюрето с тиквичка и картоф да добавя чист морков.
Айде да видим дали ще го хареса, диването.

# 115
Frozy, ужасно неприятен инцидент. Сигурно щях да побелея и да разбия вратата. И аз съм от тези, които недолюбват асансьорите и сама не се качвам никога! Имам неприятен спомен как една Коледа заседнахме две семейства в един такъв и за малко да прекараме празника там. Поне храна имахме с нас.  Twisted Evil
Момичета, моята госпожица напоследък знае само да се преобръща от гръб по корем и нищо друго не и е интересно. Тази нощ ме е будила няколко пъти понеже го прави и по време на сън и явно бързо умалява и почва да проплаква. Ставам, взимам я, а тя дълбоко спи и не разбира какво става. И така след два часа пак същата история. До сутринта не знам колко пъти го прави. После като стана яде и я сложих на активната гимнастика и тя отново това си знае. То хубаво, но Моника доста повръща ако не е минала достатъчно време и познайте какво мазало става на леглото. Дано да е някакъв период и скоро да и омръзне.
Аз днес ще въведа и пилешко месо. Много ми е интересно как ще реагира.     

# 116
Момичета, черпя ви виртуално, днес Жорко става на половин годинка. Да ни е живо и здраво мишлето, не усетих кога мина това време. newsm08

Frozy, много неприятно преживяване. Дано бързо забравите за случилото се и да си изкарате хубаво почивката.  smile3525
За съжаление обаче хората стават все по-безкомпромисни. Мен няколко пъти вече ме предреждат в магазина, нищо, че съм с количката. И всичките бяха възрастни жени.  smile3505 Сякаш те не са раждали и не знаят колко им е търпението на малките деца.

Шишенцето с накрайник, за което писах, е на Нуби (това с дизайн на чудовище). За момиченца има по-нежен вариант, като цветенце. Жорко си го познава и като го види си го хваща и си го слага в устата. Аз, разбира се, му помагам и го придържам.
От днес започнахме с пюренце от моркови. Бях го сложила в мен, явно му хареса и за секунди хвана лъжичката. Резултатът беше изцапани муцунка, ръчички, лигавник, че и на бодито имаше.  newsm62
Явно без столче за хранене няма да се справим. По този повод - видях наживо дървеното столче на Лорели, което става на столче и масичка. Ами не ми хареса. Много е малко и ми се стори неудобно. Да не говорим, че няма колани и детенцето спокойно може да тръгне да излиза. От другите все още не съм избрала. Гледах и разни сгъваеми и преносими модели, които стават на различни столове. Някой има ли опит с тях?

АНИ-82, от колко време захранваш със зеленчукови пюренца? Нашата лекарка иска след две седмици да започна и с месните, на мен ми се струва твърде скоро.  smile3506

# 117
Мати, определено хареса бъркоча с моркова. И утре така ще му направя. После мисля да въведа броколи.
Чудя се педиатърката какво ще препоръча след зеленчуковите пюрета, дали плодови или каша или пък месото?

Ани, интересно ми е дали ще станете фен на мръвката.

Моето момче е добре с нощния режим. Заспива най-късно в девет и спи непробудно до към 5.00-5.30 ч. Тогава обаче на мен най-много ми се спи. Няма угодия. Ужасна съм. Хи хи хи.
Храним се и обикновено пак заспива, но аз съм се разсънила и почти никога не мога с него. А, той си откарва до 7.00-8.00 ч.
И се захващаме за ежедневните задачи. До обяд е кротък и доста неща мога да си свърша. Успяваме да излезем, да купим това онова, да се разходим. През деня спи на части 2-3 пъти по половин час, когато му скимне.
Зеленчуковото пюре го ядем на обяд в 13.30 ч и изобщо не го засища. В 16.00 ч е полудял от глад. Когато беше на мляко си изкарваше 4 часа пауза.

Мамите, които въведоха и ще въвеждат преходното шише-чаша то само за водичка и сокче ли е или и млякото ще давате с него?

Честита половин годинка на Жорко!

# 118
  • София
Моето момче е добре с нощния режим. Заспива най-късно в девет и спи непробудно до към 5.00-5.30 ч. Тогава обаче на мен най-много ми се спи. Няма угодия. Ужасна съм. Хи хи хи.
Храним се и обикновено пак заспива, но аз съм се разсънила и почти никога не мога с него. А, той си откарва до 7.00-8.00 ч
lorl, аз затова предпочетох да храня в 20 и той като заспи в 21 да го събудя към 23-23.30 да хапне и веднага да заспи, защото и аз съм будна вечер, а така сутрин спи до 8-9ч и сме доволни всички  Mr. Green
Май само на моята педи режима и е първо каши после плод и накрая зелнчук... Странна схема е, като гледам вашите колко са различни всичките  newsm78

# 119
  • София
Моето бебе не ще с лъжичка. Давам зеленчук /дори смес с тиква, която е сладка/ - голям потрес. Това картофи, пащърнак, моркови, броколи - физиономията е неописуема и от типа "Какво е това по д.....лите!!!!" Давам плодово пюре - хапва 3-4-5- лъжички, бута с език, става мазало, има пюре навсякъде, вкл. в косата , ушите, носа, само не и в устата. Следва рев, мощен, който се успокоява само с кърмене. Приемам съвети.

Общи условия

Активация на акаунт