Януарчета 2016-5

• 36 326
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Моето бебе не ще с лъжичка. Давам зеленчук /дори смес с тиква, която е сладка/ - голям потрес. Това картофи, пащърнак, моркови, броколи - физиономията е неописуема и от типа "Какво е това по д.....лите!!!!" Давам плодово пюре - хапва 3-4-5- лъжички, бута с език, става мазало, има пюре навсякъде, вкл. в косата , ушите, носа, само не и в устата. Следва рев, мощен, който се успокоява само с кърмене. Приемам съвети.
Според мен детето не е готово. Изчакай около седмица и пробвай пак. Peace

# 121
  • София
Моето бебе не ще с лъжичка. Давам зеленчук /дори смес с тиква, която е сладка/ - голям потрес. Това картофи, пащърнак, моркови, броколи - физиономията е неописуема и от типа "Какво е това по д.....лите!!!!" Давам плодово пюре - хапва 3-4-5- лъжички, бута с език, става мазало, има пюре навсякъде, вкл. в косата , ушите, носа, само не и в устата. Следва рев, мощен, който се успокоява само с кърмене. Приемам съвети.
Според мен детето не е готово. Изчакай около седмица и пробвай пак. Peace
и ние сме така. Не знам какво да го правя. А не искам и да го насилвам много, за да не му стане травма.

# 122
Джинджър,  опитах го този номер миличка. На няколко пъти. Пак си става рано. Търси си ранната закуска.

Фрейка, опита ли смесено да му даваш? В смисъл два различни зеленчука. Аз пробвах варианта да извадя малко пюре и слагам 30 мл вода с една лъжица ам и така объркано прояде омразните тиквички. Ако нещо друго ново ми отказва пак така ще давам. Една лъжичка ти е 5 грама,  т.е. извадих 6 бр. Давам бавно,  можеш да включиш и фон, песнички от компа,  това онова. Успех!

# 123
Благодаря, момичета! Днес съм по-добре. Там чистех шишетата с препарат и гореща вода. Отдавна не стерилизирам.

Black_ice, честита половин годинка! Бързо се ниже времето Simple Smile

Frozy, кошмарно е това, което си преживяла. Ако беше моята беба щеше да е страшен рев предполагам.

Ани, Дари правеше същото, когато почна да се обръща. Все се катуркаше насън.

Ние все така не искаме много в количката. Голямо мрънкало си отглеждам, но да ми е жива и здрава. В шезлонга се гърчи, направо се обръща.

За захранването четох, че трябвало да е бяла тиква. Аз имам жълта обаче. Става ли? Вие с каква захранихте? Нашите имат вече моркови, та поне те ще са ми чист продукт. Скоро ще имаме и плодове, а плодовете мисля да въвеждам след зеленчук и каши. Дали мога да направя пюре и да затворя в бурканчета или по-добре във фризера  newsm78

# 124
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз захраних с обикновенна тиква, тип цигулката. За първите път чувам, че трябва да е бяла.. Аз лично въвеждах нещата паралелно, защото ми трябваше нещо разхлабващо.. Но в общи линии 2-3 зеленчука, плод. Вкарах и каши по едно време, за повече разнообразие и сега продължавам да въвеждам каквото не съм. Другата седмица сме на консултация и предполагам, ще кажат за месото, та от другия месец сигурно и него. За плодовете, може да се правя в бурканчета, но не съм сигурна колко ще издържат.. Понеже в тях няма захар или нещо друго. Но за месец примерно, не мисля, че ще има проблем. Стерилизация поне 20 минути. Аз правя и зеленчукови и плодови, но за максимум десетина дни.

# 125
  • София
lorl, значи си му е така режима на Мати - да го нацелуваш от нас  Heart Eyes
И нашето плюе кашата... И бръмчи и тя хвърчи навсякъде, много е смешен  Mr. Green

# 126
  • Бургас
Аз днес съм рожденичка, да ви почерпя виртуално  party023 Wine Glass Misc Baby Bottle
Не сме се прибрали два дни, все сме навън. Излизаме в 9 и се връщаме в 21, къпем се, вечеряме, гледаме мача и в леглото.
Марти беше само на кърма два дни, правих почивка, че се запече от моркова. Днес го черпих пащърнак, определено му хареса.
Отивам да ви чета.

# 127
Tanya, честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива Simple Smile

Freya_na да не би да чакаш много да прегладнее бебо и затова да се изнервя? Започвай храненето поне 30 минути преди часа за хапване, защото с лъжичка отнема доста повече време и труд Simple Smile

# 128
Ееее супер почти всички бебета са захранени.  И ние с морков, а днеа и с бял морков. Исках картоф но нямах. Пък не ми се ходеше до магазина. 
Black ice аз имам такова.  Слага се на нормален стол за възрастни.  Хммм ползвала съм го 2-3 пъти. Не е удобен, не е стабилен връзва се с едни колани за стола.  И май нямаше подлакътници. Не си давай парите. Купи директно едно нормално столче. Моето е на Чико доволена съм.

# 129
  • София
Честит рожден ден на tanya_79 и честити месечинки! Много здраве и щастие! Simple Smile  bouquet
 Втори ден много го мори жегата ... Две нощи беше кошмар, дано тази е по-лека.  Докато суче целия се изпотява,а и на мен ми става доста топло.

Лека и спокойна нощ!  Simple Smile

# 130
Black_ice, честита месечинка! Аз не бързах със зеленчуковите пюрета и ни отне точно месец. Заочнах на 4 месеца и половина. После побързах да въведа и някой плод, че Моника доста се запича. Педиатърката ни каза да съм захранила и с месо преди да направи 6 месеца, че пада желязото по-това време та сега ще действам паралелно нататък с плодовете и месо ( пилешко, заешко, пуешко). Не давам повече от едно ново нещо на ден. Обикновено го давам два дни и преминавам към друго.
Днес пожънах успех и с пилешкото със зеленчуци. Гладница ни е тя. Ами все едно няма на кой да се метне детето, то ние с ММ сме вечно гладни и цял живот ще си броим калориите.  Blush Ама и аз съм готова с пълна програма от песнички дойде ли ред за пюрето.

Tanya, честит рожден ден! Бъдете здрави и много щастливи цялото семейство.

# 131
Танче,  да си жива и здрава!
Дидка,  браво,  щом си по-добре.
Ани,  все едно описваш нашето семейство. ХиХи хи

Относно пюретата нашият не го засищат и по-рано иска следобедното хранене. Тези плодови пюрета съвсем ще го изтънят,  като ги въведем. Дано,  като се включи кашата и мръвката да се засища Матейко.

Джиндж,  и на вас целувки и айде един Южен парк,  с групата. Кво ще кажете за понеделник-че уикенда е преселение на народите.

Коя мама ходеше на плуване с бебо и приемате ли компания?

# 132
Здравейте, момичета! Нас много ни морят жегите и съм загубила яко тонус и физически и емоционално. Отделно от няколко дни зверски ме болят гърба, кръста и коленете, а дребния така хапе че ми се насълзяват очите понякога. Още дори няма зъби, а на нощното хранене много ме болят зърната Sad
Честити месечинки и половин годинки!
Таня, честит рожден ден!
Бъдете здрави и щастливи всички!
Диди, оздравя ли?
Гиги, добре дошла!
Фроузи, аз всеки ден съм с асансьор, до сега веднъж заседнахме с количката, бяхме тримата с мъжа ми. Нашият асансьор е с нормална врата и плъзгащи отвътре. Няма как да си отвориш сам, а не винаги има обхват на телефона вътре да се обадиш на сервиза. Успях да остана спокойна защото бяхме тримата заедно. Ако ми се беше случило същото като на теб щях да ги побъркам.
Извинявам се, ако изпускам някой  Hug
Ние още не сме започнали захранването, в събота само му допрях една черешка до устните да видя дали ще му е интересно. Изненадващо не я захапа, а обикновено всичко което докопа се пъха в устата. Мисля че още не е готов, ама той няма и 5 навършени месеца, нали сме изтърсачетата на групата  Rolling Eyes

# 133
Диди, браво на теб за бързото подобряване! Колко дни продължи това катуркане през нощта?
Аз днес тотално нямам сили вече. През половин-един час ме е будила с плач, а тя захлупена по очи. Очевидно и се иска да спи така ама нещо не и е удобно и не е свикнала така. В резултат кошарата цялата е оповръщана.  Sad

Момичета, вие планувате ли нещо по-различно когато децата ни навършат половин годинка? При на се пада другата неделя и ММ иска някаква почерпка да заформим.  newsm78

# 134
  • София
Танче, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много обичана!
Сами май малко сме го разболели - хърка му нослето, но не виждам сополи. Може би са задни - някой да е имал такива и как ги борихте? Темперетура няма и мисля, че от жегите и от потенето и спането на отворено. Sad
Като поеме дълбоко дъх му хърка носа, иначе си диша нормално.
Нашето педи за сополи препоръчва оксилококцинум.
То и ние сме от не захранените. Мисля си по някое време другия месец. Той за сега не е от най-заинтересованите, май на мен ми е по-интересно от на него.
В същото време за август ми се иска да мога да дохранвам и с нещо различно от мляко, че става по-сложно да носим и съхраняваме мляко на почивката.
П.п. Ние със Сами ходим на плуване. Дивчо също ходиха, но не знам дали сме се засичали.
Ние сме доволни и на Сами му харесва. Тази седмица бяхме на почивка и не сме ходили, но другата седмица пак ще ходим Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 11:51 от Frozy

Общи условия

Активация на акаунт