Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 91 958
  • 768
  •   1
Отговори
# 45
  • Ænima/Albuquerque
Давам акъл - купуваш си от железарията медна тел. Лесно се манипулира и огъва. Захващаш я на пръчката и си Капитан Планета. Ето на тези снимки можеш да видиш как съм я ползвала.

Скрит текст:

И да се похваля, че марулата цъфна най-сетне!  Mr. Green

Скрит текст:

# 46
ellisa.s, ще взема да накажа 3бр в банята за 3 дни, тамън и влажно ще им е. Иначе аз знам, че цъфтеж се стимулира с температурни разлики ден/нощ.

момента не е подходящ за цъфтеж , не ги форсирайте излишно. целта не е само да заложи цветонос а и да го изхрани и цъфне. Лятото не е подходящ сезон за цъфтеж у нас в  бг освен ако не сте с климатик

# 47
Еее, Сарк, доживяхме Joy ! Радвам се на красавицата заедно с теб Hug .

Миналата година едно цветосче спря да се развива с настъпването на жегите. Продължи наесен.
Сега имам десетина, тръгнали да цъфтят, а прогнозата за другата седмица е до 30 градуса Crazy . То аз ще се гътна, за китките не знам, дано влагата им помогне малко.

# 48
  • Mostly in my mind
Благодаря за хубавата нова тема.  bouquet
От вчера съм собственик, за пръв път,  и на едно мини. Както другите ли си го гледате и полагате грижи? Или има нещо по-специално?

# 49
  • Ænima/Albuquerque
Гледам си ги, като другите. Нямам особен успех с минитата, обаче, и още нямам домашен цветонос и цъфтеж.

# 50
Благодаря за хубавата нова тема.  bouquet
От вчера съм собственик, за пръв път,  и на едно мини. Както другите ли си го гледате и полагате грижи? Или има нещо по-специално?

минитата принципно са посадени в сфагнум- това е силно хригроскопиче нматериал който изисква дисциплина при поливането. ако ги пресадите в кори ще просъхват много бързо, понякога отказват и да цъфтят. Не ги пресаждайте в по-голяма саксия - също могат да откажат да цъфтят. Гледайте ги при условия както другите но сфагнума поливайте при основно просъхване. Понеже той като всеки друг субстрат отгоре изглежда сух а вътре е доста влажен съветвам ви да започнете режимно поливане. това означава с накисване до 1/2 на саксията в мека вода за 30 минути до час -  Лятото или докато е топло  един път на 14-20 дена. Да стигнем до зимата - там режима ще се смени.

успех!

# 51
  • Mostly in my mind
Благодаря ти, реге.  bouquet

# 52
  • ... рееща се.
Моите минита сега, в София, западен прозорец, ги поливам на 7-8-9 дена. Много бързо ми просъхват Thinking Но пък и моя сфагнум е по-рехав, вероятно и това има значение.

# 53
Моите минита сега, в София, западен прозорец, ги поливам на 7-8-9 дена. Много бързо ми просъхват Thinking Но пък и моя сфагнум е по-рехав, вероятно и това има значение.

абсолютно да. Когато се купуват обикновено сфагнума е като степана ядка, толкова набит набит ... ...
но и западен прозорец, и на перваз кърти мивки- там от 14:00 до 20;00 пече като печка ...

# 54

абсолютно да. Когато се купуват обикновено сфагнума е като степана ядка, толкова набит набит ... ...
но и западен прозорец, и на перваз кърти мивки- там от 14:00 до 20;00 пече като печка ...

Това си е вярно, ама с климатик отгоре на моите им харесва. Е, на друго изложение сигурно щеше да им е по-добре и нямаше да поливам често и да пулверизирам ежедневно, но това е положението Simple Smile

# 55
  • Русе
Привет в новата тема! За запис малко новоразцъфтели красоти!

# 56
Получих си орхидеите. Различни цветове са и ми харесват като цвят. Но... не е каквото очаквах. Очаквах пораснали орхидеи, а това са бебета /двете са в най-мънинките кофички/. Досега орхидеите ми са в кори, а тук определено има това, което наричате сфагнум. В момента са мокри, така че ще ги позасушавам. Тази, която очаквах с най-голямо нетърпение, жълтата - нещо не ми харесва от към корени. Тя е малко по-голяма от другите две и е в кофичка размер по-голяма. Определено ще ги прехвърля в други кофички и кори, като прецъфтят напълно.
Ох, каква беля си взех на главата  ooooh! - почнах да съжалявам за покупката си  Sad.
Иначе ето ги и тях  Tired:
Скрит текст:

# 57
Пепи, черните петна по цвета съм чела, че е някаква болест, за бялата говоря, но нека някой друг каже, че все пак карам по спомени какво съм чела. Бялата и лилавата са си минита според мен.Няма да станат по-големи.
Ако си ги купила онлайн можеш да ги върнеш.

Све -пу-пу хубавици си имаш.

# 58
  • Вестерос
Аз пък съм чела за черните точки, че се появвяват ако им намокриш цвета.

# 59
Мен засега черните точици не ме притесняват, защото корените изглеждат добре.

Онлайн са, да. Но не мисля да ги връщам - ще положа усилия за тях, пък каквото стане. Но пък ако вземе, че повторят цъфтеж, ще се чувствам двойно по-щастлива, защото само аз ще си знам, какво съм им дала  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт