Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 200
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
Витаминка, дай отзиви после, а щом действа добре при реанимиране, от дъжд на вятър не може ли да се ползва и вместо тор за укрепване на растенията

# 76
  • София
Веднага! Според мен има голяяям ефект Simple Smile

Така беше преди седмица

и днес е така + още един нов корен отзад

# 77
Наистина изглежда супер, как е изкарало нови здрави коренчета.
А ето малко орхи от мен

# 78
  • Варна
какво мислите трябва ли да го отрежа? И всъщност не мога ли да го спася по някакъв начин, защото исках да цъфне от двете страни *там се вижда и другото,което малко по-малко, но пък си е зеленичко*... А и знаете ли на какво може да се дължи, за да не стане и с другото така

# 79
  • някъде
И 4-те ми орхидеи увяхнаха и стъблата им покафеняха  Sad В най- хладната стая са, но пак си е задух и жега. А в Кауфланд какви свежи и хубави видях, но взема ли ги вкъщи съм сигурна, че ще се спаружат.
 Сега ще си поливам моите от време на време и ще чакам да цъфнат отново.  Praynig

# 80
  • Ænima/Albuquerque
какво мислите трябва ли да го отрежа? И всъщност не мога ли да го спася по някакъв начин, защото исках да цъфне от двете страни *там се вижда и другото,което малко по-малко, но пък си е зеленичко*... А и знаете ли на какво може да се дължи, за да не стане и с другото така

Режи го, никакъв смисъл няма от него на този етап. Няма какво да направиш, ако тръгне да изсъхва. Дължи се на природата. Mr. Green
Другото от другата страна е чисто нов цветонос, не го мисли отсега.

# 81
zari65,
Чудесни цветенца!

И 4-те ми орхидеи увяхнаха и стъблата им покафеняха  Sad В най- хладната стая са, но пак си е задух и жега. А в Кауфланд какви свежи и хубави видях, но взема ли ги вкъщи съм сигурна, че ще се спаружат.
 Сега ще си поливам моите от време на време и ще чакам да цъфнат отново.  Praynig
Чакай сега, не се притеснявай излишно, нека първо уточним.
Кои "стъбла" увехнаха и покафеняха? Пръчката, на която бяха цветовете ли? Ако е тя, няма никакъв проблем, ще порасне нова. Виж, ако е онова дебелото, от което излизат листата, вече има сериозен проблем.

# 82
  • Вестерос
Най-вероятно са прецъфтели, снимай ги и ни покажи снимки

# 83
  • Варна

Режи го, никакъв смисъл няма от него на този етап. Няма какво да направиш, ако тръгне да изсъхва. Дължи се на природата. Mr. Green
Другото от другата страна е чисто нов цветонос, не го мисли отсега.
мерси  Simple Smile надявах се да има как да се оправи, ама щом не може още сега ще го махна  Mr. Green

# 84
  • някъде
Да, Импала Simple Smile  цветовете изсъхнаха и опадаха и "пръчката" покафеня и изсъхна...от бързане не се изразих правилно. Иначе листата са добре- зелени и свежи.
На майка ми вчера видях орхидеята- няколко листа са станали жълти (но не са спаружени)...полях я и я оставих до следващия път.

# 85
Ааа, добре, радвам се Grinning .

# 86
Пак аз Laughing .
Най-старата ми орхидея реши да ме изненада с първи пролетно-летен цъфтеж откакто я имам. Определено успя -
Скрит текст:
Обичайният и вид е този -
Скрит текст:

# 87
  • Ænima/Albuquerque
Кехехех, явно тоя модел цъфти тази година. Ексклузивно, тази година. Марулата е същата.  hahaha

# 88
Такива промени са ми много интересни и вълнуващи. Например никак няма да му се разсърдя на Legato-то ако вземе да се напелоричи. Разкошно е в тази версия, а досега не ми е попадала Twisted Evil .

# 89
Момичата моята орхидея загива и най-лошото че не зная какво да правя с нея. Листата едно по едно пожълтяват и окапват сега останаха две и те загиват. От основата загниват. Като гледам корените са още добре, съжалявам че сега ви открих, вчера щях да я снимам и да ви я покажа. Но довечера като се прибера ще я снимам ще я покажа. Sad

Общи условия

Активация на акаунт