Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 211
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Пелорик, умирам си за такива, а нямам. Но и място нямам, ако се отвори съм решила да си взема пелорик и мини марк, това са ми неосъществените мечти Joy А, и енциклия, ама такава не съм виждала от години.
Моето цимби пък пуска нещо, много съм щастлива. Досега седеше като замръзнало, никакъв растеж и сега това нещенце много ме радва. Но още е малко и не се разбира булба ли ще е или цветонос. Но каквото - такова, важното е, че расте.

# 586
Пелорици, полупелорици, ароматни... - всякакви особени обичам Joy .
Нямам успех с моя цимбидиум. Развива нови булби и до там. Другата година ще го гоня в градината Twisted Evil .

# 587
Impala, благодаря изключително много, точно същата е като форма и цвят, уникална е, много красива и особено блестяща, още сега излизам да я купя, не се издържа Simple Smile към момента имам само 5 орхидеи, а искам цяла плантация и много съм доволна, че ще добавя и тази красавица!!!

# 588
  • Барселона
Здравейте , някои може ли да ми каже от какво се получават тези черти - вдлъбнатини по листата?

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 18:04 от Барселона

# 589
  • на острова на мечтите
img-share.eu/main/image_view/20161201_071338M2HbiOx.jpg.htm][/URL]
Ето я моята мъничка орхидея. Извинете,че е обърната newsm78
Нямам идея за тези черти newsm78 Дали не е някой вредител Thinking Провери добре под саксията,или в близост Peace

# 590
Честито мини, много е сладко!
"Открих" минитата едва тази година и се оказа, че напразно съм се притеснявала - почти всички имат нови цветоноси. И самите растения са толкова кокетни и компактни - винаги могат да се сбутат между две по-големки и почти да не намалят свободното място Mr. Green . А това е важно Wink .

Loretinka
Радвам се Hug !

# 591
  • Ænima/Albuquerque
компактни - винаги могат да се сбутат между две по-големки и почти да не намалят свободното място

Баш така.  hahaha

# 592
Пелорик, умирам си за такива, а нямам. Но и място нямам, ако се отвори съм решила да си взема пелорик и мини марк, това са ми неосъществените мечти Joy А, и енциклия, ама такава не съм виждала от години.

Месечинке минимарка от миналия осми март от Варна мол магазина се развива добре , пусна две листа, два корена и сега ще цъфти.

# 593
Момичета ,на мен ми казаха да срежа орхидеята ,след като овехне на пет пръста от съблото. Това грешно ли е ?

# 594
  • Варна
Здравейте! Имам нужда от вашето мнение. Наскоро се появиха тези петна по 2 орхидеи http://vaniakk.snimka.bg/other/orhi.915559.37637329
Само да кажа, че малко късно ги прибрах от затворената тераса, дали е от студа? Какво да предприема, за да не ги доуморя?  Sad

# 595
  • на острова на мечтите
Impala,благодаря Hug Много й се радвам. Дано да оцелее Peace
Днес огледах останалите три и с радост открих,че на едната се е появил нов поник Party Другите две,уви,нямат нито едно поникче, ама стискам палци Peace
Здравейте! Имам нужда от вашето мнение. Наскоро се появиха тези петна по 2 орхидеи http://vaniakk.snimka.bg/other/orhi.915559.37637329
Само да кажа, че малко късно ги прибрах от затворената тераса, дали е от студа? Какво да предприема, за да не ги доуморя?  Sad
Аз виждам загнило newsm78 Cry Как е на пипане листенцето ? А може и да е ппемръзнало,както предполагаш Crossing Arms Моите са си все вътре. Не ги местя почти,освен ако не им разменя местата.
Момичета ,на мен ми казаха да срежа орхидеята ,след като овехне на пет пръста от съблото. Това грешно ли е ?
и аз така знам,но понякога режа малко по-ниско,според къде е изсъхнало стъблото.

# 596
  • Варна
Impala,благодаря Hug Много й се радвам. Дано да оцелее Peace
Днес огледах останалите три и с радост открих,че на едната се е появил нов поник Party Другите две,уви,нямат нито едно поникче, ама стискам палци Peace
Аз виждам загнило newsm78 Cry Как е на пипане листенцето ? А може и да е ппемръзнало,както предполагаш Crossing Arms Моите са си все вътре. Не ги местя почти,освен ако не им разменя местата.
и аз така знам,но понякога режа малко по-ниско,според къде е изсъхнало стъблото.
Ами няма как да ги оставя на едно място, понеже терасата е студена. Иначе листото днес, като го пийнах св счупи. Нямах с какво да го намажа. Дано не загине, че много ми е жал.

# 597
Здравейте, почитатели на тези прекрасни цветя!

Някой би ли споделил каква е тайната за отглеждане на орхидея Фаленопсис с два цветоноса ?
След като се научих да ги отглеждам, до сега достатъчн ми е бил и един, но днес забелязах израстък, наподобяващ цветонос, който в случая е втори на това растение.
От вида ли зависи или от отглеждането ?

Благодаря предварително Simple Smile  Hug Hug

# 598
  • Варна
Според мен от вида. Имам орхидеи, които винаги цъфтят с два цветоноса, имам и такива, които вадят само по един.

# 599
Здравейте , някои може ли да ми каже от какво се получават тези черти - вдлъбнатини по листата?

Здравейте !

При мен са се получавали подобни разрези/черти единствено, когато листата на растението са били наранени по някакъв начин. При последното пресяване имах 2 орхидеи с млади, крехки листа и без да исках нараних две от тях.

Общи условия

Активация на акаунт