Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 202
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
Беше ми нужно точно потвърждение за предположението ми Simple Smile
Тази, която ми се струва,че пуска втори цветонос, ми е подарък и си беше с два.
 Party

# 601
  • на острова на мечтите
 [/quote]
Ами няма как да ги оставя на едно място, понеже терасата е студена. Иначе листото днес, като го пийнах св счупи. Нямах с какво да го намажа. Дано не загине, че много ми е жал.
[/quote]

В скрития текст,който преведох преди няколко страници, за спасяване на орхидея с изгнили корени, пише, че  отрязаната част се посипва канела. Тя е с антисептично въздействие. Дано не е късно за теб,но тия дни не съм сядала на компютър и съм пропуснала малко Whistling

# 602
Бебето пуска цветонос:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 603
Честито Impala  bouquet
Красота  Heart Eyes

# 604
Благодаря Hug !
Учуди ме бързото развитие и изобщо, че се получи след гадното гниене.

# 605
Ами често при силно цвете до две седмици има кейки А върху майка си и ползвайки нейните кооени бебетата охотно цъфтят! Честито!

# 606
Благодаря bouquet
Да, корените на майката са много хубави и именно те бяха шансът за възстановяване. Изненада ме готовността за цъфтеж на бебето. Много му се радвам Heart Eyes .

# 607
  • Ænima/Albuquerque
Ай, ай!  Heart Eyes

# 608
Impala, получаваш подарък 2 в 1 - и съвзело се цвете и цъфтеж. Отблагодарява ти се за грижите  bouquet
Установих, че орхидеите са много благодарни цветя /това извън темата Hug/.
Сега да питам - минитата след пресаждане в колко по-голяма саксийка е добре да се сложат? Тези "чашки", в които ги продават са много малки, да речем един пръст на ширина по-големи добре ли ще е?

# 609
  • на острова на мечтите
Impala, получаваш подарък 2 в 1 - и съвзело се цвете и цъфтеж. Отблагодарява ти се за грижите  bouquet
Сега да питам - минитата след пресаждане в колко по-голяма саксийка е добре да се сложат? Тези "чашки", в които ги продават са много малки, да речем един пръст на ширина по-големи добре ли ще е?
при обикновените цветя, правилото е да се присаждат в саксия с един номер по-голяма (с един см по-широка). Предполагам,че ще е валидно и за орхидеи. Моят мъник е с цвят и засега няма да го пипам.

# 610
Impala, получаваш подарък 2 в 1 - и съвзело се цвете и цъфтеж. Отблагодарява ти се за грижите  bouquet
при обикновените цветя, правилото е да се присаждат в саксия с един номер по-голяма (с един см по-широка). Предполагам,че ще е валидно и за орхидеи. Моят мъник е с цвят и засега няма да го пипам.

Въобще не се пресаждат. Те затова са мини, защото не нарастват по размер. И въобще орхидеите които тук се обсъждат най- много с много редки изключения се отглеждат в саксия фи 12. С години.

И въобще между орхидеите и другите стайни няма много общо в логиката на отглеждане.

# 611
  • Варна
Съгласна съм. Не бих пресаждала мини в по-голяма саксия, екстра са им тези напръстници, в които ги продават.

# 612
Благодаря ви, момичета за съветите  bouquet. Реших, че може би вече има нужда от пресаждане една миниатюрка, на която корените излизат отдолу и надигат саксийката, а също и вътре виждам много корени в сфагнума. Но така ще си я гледкам, че иска да ме зарадва с цвят за първи път откакто я спасих прецъфтяла и намалена. Ще я снимам най-добре да я видите все пак.  Peace

# 613
  • Варна
И моите са така, нищо им няма, цъфтят с по два цветоноса.

# 614
  • Бургас
А аз имам ей такова мини:

Корените му също вече излизат отдолу и стана нагъсто в напръсничето си. И то ли не се пресажда, като фалчетата?

Общи условия

Активация на акаунт