Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 191
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Току що написах че фалчетата не се пресаждат. Или изключително рядко след мноооого години ако хрибрида показва предпоставки.#Crazy

# 616
А как да изправя саксийката, коренчетата я накланят и почти не стои изправена, направо на магия я крепя в една малка чинийка. Да измисля начин да я закача да виси ли?

# 617
  • София
А как да изправя саксийката, коренчетата я накланят и почти не стои изправена, направо на магия я крепя в една малка чинийка. Да измисля начин да я закача да виси ли?
Може да пробваш да я сложиш в керамична кашпа, за да стои по-стабилно.

# 618
Присъединявам се към идеята за кашпа. Мини орхидея в малка кашпичка е много сладка гледка. Утре мога да снимам от моите Grinning .

# 619
Afrodita, Impala bouquet, благодаря за идеята!  Hug
Но кашпата няма да е прозрачна, добре ли ще се чувства минито?

# 620
Според мен нуждата от светлина за фотосинтеза и на корените при фаленопсисите е преувеличена Laughing , справят се чудесно и без това. Има хора, които отглеждат направо в непрозрачни саксии.
Лично аз прецених, че при мен е най-подходящо да са в прозрачни саксии (ще видя ако има проблем) и в кашпи (стабилност + по-бавно просъхване).

Ето снимки:
- мини в кашпата, с която го купих:
Скрит текст:

два цветоноса

корените; "саксията" е от нещо като дебело фолио

- мини в саксия 6ца и в най-малката кашпа, която намерих:
Скрит текст:

и мама, и бебе се развиват, пускат корени

- мини в саксия 9ка и в следващия размер малки кашпи:
Скрит текст:

активен корен

# 621
  • София
Afrodita, Impala bouquet, благодаря за идеята!  Hug
Но кашпата няма да е прозрачна, добре ли ще се чувства минито?

Имам орхидеи както в прозрачни саксии така и в непрозрачна кашпа - няма ралика за тях поне по това което виждам.

# 622
Импала,много са ти хубави! bouquet bouquet bouquet
Добре, че ни пускаш такива хубави снимчици да им се радваме Hug

Как да рзбера кое е цветонос и кое нов корен?
Сега расте едно сребристо със зелено връхче,прилича ми на коренче,но като не знам как изглежда нов цветонос newsm78

Растежа на нови листа добър признак ли е че се развива растението и му е добре?
Защото на едната корените хич не са добре според мен,но си расте ново листо newsm78
И сега забелязах и на втора орхидея от общо 4те ми фалчета мъничко ново листенце.

# 623
  • Ænima/Albuquerque
Коренчетата са с по-кръгли връхчета, докато цветоносите са плоски.

Скрит текст:

Пък на мен минито ми изхвърли три цвята, а така хубаво ги беше заредило десетина. Иначе вече имам реколта Зима 2016.  Mr. Green

# 624
При мен има само пъпчици засега. Има да чааакам Crossing Arms

Аktivity,
  bouquet Благодаря ти!
Наскоро се питах как ли вървят твоите орхидеи. Спомням си една с добри корени, но като цяло дехидратирана.
Развитието - на каквото и да е - е винаги добър знак! Особено в този сезон, когато растежа обикновено се позабавя.
Затова дай ѝ още време на онази, която не ти изглежда добре.

# 625
  • Ænima/Albuquerque
Е, само един цвят имам цъфнал, при това от разклонение на съществуващ цветонос.  hahaha
Иначе и аз съм се опъпчила. Има време.  Mr. Green

# 626
Коренчетата са с по-кръгли връхчета, докато цветоносите са плоски.

Скрит текст:

благодаря bouquetзначи е корен bowuu bowuu
 Sarcasm™,пусни снимки на твоите да ги видим Praynig

Impala,как не си ме забравила HugТочно тази която си спомняш пуска листо Simple Smileа иначе корените продъжават да не ми изглеждат добре,даже мисля че гният.Топих ги няколко пъти в топсин,изваждах да почиствам,и пак не ми изглежда много добре.В смисъл, че не растат нови корени,а продължава да изгниват.Обаче пък расте ново листо.Да и аз знам че нали сега не са много активни...

А иначе от други две излизат нови коренчета,значи са добре.
И последната четвърта нищо не прави Simple Smile

Но трябва да ви ги снимам най -добре.

# 627
Impala, Afrodita, благодаря ви за съветите  bouquet
Щом е проверено, че и в непрозрачни съдове се чувстват добре фалчетата ще действам смело. Само да намеря подходящи кашпички.
Имам сега друго питане за тази "мама" с "бебетата" как да продължа да ги гледам? Да ги разделям ли вече?
Скрит текст:

Heart Eyes

# 628
Сезонът не е подходящ за каквито и да било инициативи - пресаждане, разместване, дори и за купуване не е подходящо сега. Почакайте пролетта Simple Smile
Иначе бебетата определено са за отделяне, но не сега.

# 629
  • Ænima/Albuquerque
Sarcasm™,пусни снимки на твоите да ги видим Praynig

Няма нужда да ме подканваш два пъти.  hahaha

Най-важното е, че орхата, на която два пъти счупих цветоноса, продължава да се старае да ме ощастливи. Тръгнал е трети път! (Не знам дали се вижда добре на снимката) И този път няма да припарвам до цветоноса изобщо, ако ще цветовете да увиснат през прозореца!
Скрит текст:

Ето реколта зима 2016:

Скрит текст:
Единственото отворено цветче. От разклонение на стар цветонос

Цветоноса на бебето:

Нов цветонос на Лиодорото:

Бялата:

Минито, дето изхвърли три пъпки:

Лилавата:

Общи условия

Активация на акаунт