Нашите орхидеи - страсти, радости и грижи. Тема 19

• 92 166
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Помощ! Започнаха да съхнат пъпките по двата цветника  Cry
Как да спася поне останалите и защо става така?
Не съм променяла режима на поливане, място, нищо....

Ето и снимка

# 661
И на мен ми се е случвало 2 пъти с една и съща орхидея (фаленопсис, но с по дребен цвят,бяла). Ще следя отговорите.
Как се качва снимка ?!

# 662
  • Ænima/Albuquerque
Нищо не можеш да направиш, като почне да хвърля пъпки. Освен да гледаш безучастно, де.
Не мен в момента минито ми хвърля цветове. Засега само две пъпки цъфнаха, от общо 10 напъпили - преди това изхвърли три пъпки, сега още две е засушило.

# 663
Здравейте,
Благодаря за мненията. Може ли да ми кажете точно вида на моята орхидея?
Бях прочел някъде (ако съм улучил точно вида на моята) че и трябва влага във въздуха и е хубаво да се пръскат с пулверизатор листата. Така ли е?

Коя от двете? Дали сте две снимки?

# 664
И на мен ми се е случвало 2 пъти с една и съща орхидея (фаленопсис, но с по дребен цвят,бяла). Ще следя отговорите.
Как се качва снимка ?!

Тези по-дребните модели , като на снимката са предразположени към обилни цветоноси но пък и капризно хвърлят голяма част пъпки. Само тях опитайте да дръпнете по навътре от перваз, течение климатик, врата и прочие. Но аз каквото и да правя при тях получавам също пъпкокап.

# 665
Благодаря за съвета! Ще ги изместя и се надявам да има ефект Simple Smile

# 666
  • Sofia
Моята е на перваз на прозорец, северен, но в отоплено помещение. Къде е подходящо да я местя?

# 667
  • ... рееща се.
Моето предположение е ниска въздушна влажност... Вкъщи сме с парно ~21-22°C и влажността ми е под 20%... само ходя с пулверизатора като луда и опръсквам въздуха. Whistling

# 668
Моите са на източен прозорец и всички са пуснали цветоноси. Мисля, че им е добре. Аз също от време на време пулвелизирам.

# 669
  • Варна
Моето предположение е ниска въздушна влажност... Вкъщи сме с парно ~21-22°C и влажността ми е под 20%... само ходя с пулверизатора като луда и опръсквам въздуха. Whistling
Леле, при нас е над 80% ooooh! И пак ми падат пъпки, едното ми мини с два цветоноса в момента има само 3 пъпки, всичко друго опада. Не съм открила причината, нито начин да го предотвратя. Просто някои орхидеи са капризни в това отношение, примирих се вече.

# 670
  • плевен
Здравейте момичета!Моето мини преди една година пусна цветонос, но заспа преди да оформи пъпки.От тогава цветоноса стои свеж, но не мърда .Сега друга орхидея пуска разклонение от стар цветонос и се страхувам да не стане същото с нея.Имате ли идея каква може да е причината?

# 671
  • Ænima/Albuquerque
А, защо се страхуваш? Няма лошо в разклонението.

# 672
  • плевен
Страхувам се да не заспи и той незнайно от какво ,в момента е около 3см и няма оформяне на пъпки.Но се чудя защо цветоноса на минито една година не мръдна,а самата орхидейка си е много добре-свежа и с нови две листенца

# 673
  • Ænima/Albuquerque
Ами, няма какво да направиш. Спи си, може и да не тръгне изобщо. Аз имам един спящ от около година и половина. А пък минито ми засуши един покарал цветонос. Общо взето, правят каквото си искат.  Mr. Green

# 674
Леле, при нас е над 80% ooooh! И пак ми падат пъпки, едното ми мини с два цветоноса в момента има само 3 пъпки, всичко друго опада. Не съм открила причината, нито начин да го предотвратя. Просто някои орхидеи са капризни в това отношение, примирих се вече.

При нас е като при вас  Joy
Като кажа че не проблема във въздушната влажност всеки ми се  Shocked и ме пита наистина ли у дома е  над 80? Ами днес беше 91% вкъщи и обсушителя разбити нонстоп . Но не за пръв път чувам че има места по бг с ъзеушна влажност под 30%. Но аз не мога убий ме да си го представя...

Общи условия

Активация на акаунт