Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 53

• 77 145
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, макар че сутрешния уринарен тест беше отрицателен, имам някаква минимална надежда .... Grinning

# 631
за имунология - Плевен и София
Благодаря Шакира.
В София към кои лекари мога да се насоча. В Надежда има ли добри?
Аз все си мрънкам от имуноложките на Надежда, но ако не бяха те, не знам сега дали щях да съм бременна. И доц.Балтаджиева и другата лекарка са добри. Звъниш на инф-я в Надежда и искаш телефота на имунолжките. Записваш си час директно при тях на телефона. Малко са дръпнати в началото, но после се отпускат и обясняват всичко, за което и да попиташ.

# 632
Момичета, може ли да ми кажете каква е цената на имунологичните и генетичните изследвания в клиниката? Някоя от вас ако е правила скоро, моля, нека сподели за какъв срок излизат резултатите. Благодаря.

# 633
  • пазарджик
Генетични за кариотип са по 150 лв за теб и мъжа ти,отделно за тромбофилии също е 150 лв.За около месец излиза резултата.Имунологичните ,който аз правих струват 265 лв. и са готови за седмица

# 634
Аз съм правила имунологични в Надежда. 265лв платих за първоначален пакет.
Генетични правих в Национална генетична в Майчин дом, пакета беше 100лв. Кариотипа е отделно.

# 635
Момичета, помагайте-имам спомен, че естрофема се пие няколко часа след л-тироксина. Колко часа трябва да е разликата между тях ?

# 636
Два часа след еутирокс не е хубаво да взимаш други лекарства.

# 637
Аз даже гледам да са 4-ри часа. От години пия лекарства и нямам проблеми като отложа останалите лек-ва с 4-ри часа разлика от Еутирокса. Естрофема може да доведе до покачване на ТСХ. Имай го предвид. Макар, че Начев ми беше казал че не влияе. Ако пиеш желязо, него пък го иска 8ч. разлика с Еутирокса...

# 638
Благодаря за отговори. Почвам ги и да видим, в предтрансферна треска съм  ooooh!

# 639
Момичета, помагайте, объркана съм. Обадих се в Надежда да питам дали мога да си направя вливката с Интралилид там, че ми е по-удобно. От Информация не знам дали ме разбраха какво точно искам и ме свързаха с имунолозите и оттам една жена много учтиво ми каза, че имунолозите не препоръчвали вливане с Интралипид, да я направя другаде  newsm78 Попитах защо, тя каза, че не може да ми каже.

Тези от вас, които са имали високи НК клетки само (без други антитела) може ли да ми кажат как се процедира в Надежда? Вече тотално се обърках...бях пациентка на клиниката, после се разочаровах, преместих се в друга клиника...от Надежда отричат Интралипида, от другата клиника отричат Медрола...даже ми се скараха и ме питаха знам ли какво точно представлява Медрола и как съм могла да го пия...но е факт, че единствената ми бременност, макар и неуспешна беше с Медрол...за разлика от вливанията с Интралипид, които нямат ефект при мен...поне досега...

# 640
  • София
Момичета, помагайте, объркана съм. Обадих се в Надежда да питам дали мога да си направя вливката с Интралилид там, че ми е по-удобно. От Информация не знам дали ме разбраха какво точно искам и ме свързаха с имунолозите и оттам една жена много учтиво ми каза, че имунолозите не препоръчвали вливане с Интралипид, да я направя другаде  newsm78 Попитах защо, тя каза, че не може да ми каже.

Тези от вас, които са имали високи НК клетки само (без други антитела) може ли да ми кажат как се процедира в Надежда? Вече тотално се обърках...бях пациентка на клиниката, после се разочаровах, преместих се в друга клиника...от Надежда отричат Интралипида, от другата клиника отричат Медрола...даже ми се скараха и ме питаха знам ли какво точно представлява Медрола и как съм могла да го пия...но е факт, че единствената ми бременност, макар и неуспешна беше с Медрол...за разлика от вливанията с Интралипид, които нямат ефект при мен...поне досега...

На мен също ми отказаха в Надежда вливане с интралипид, имоноложката арогантно, както по принцип си се държи, ми каза, че това е глупост и сме пиели достатъчно Омега, че да си я и вливаме. Затова в понеделник съм на преглед при доц.Русев от Малинов за менние. Иначе клиниката няма да си сменям, но имонолозите от Надежда няма да посещавам, не само заради това изказване, ами и доста други неща , с които са ме разочаровали. Доколкото разбрах от момичетата, които го посещават, според доц.Русев когато проблем са  само НК клетките и няма други завишени показатели, препоръчва Интралипид, ако има и други антитела и т.н., тогава вече имуноглобулини (ОКтагам, Киовиг, Имуновенин) Peace

# 641
ами на мен ми вдигна лаборантката и попита някаква друга жена...която буквално я чух как избухна в негодувание от Интралипида  Wink

Да, точно така. Когато са повишени само НК клетките и активността им, доцентът препоръчва само интралипид. Ако има и други антитела - Хашимото, АФА, АНА се влива имуноглобулин. Но явно отново е само едно мнение в медицината....а медрола не бил ефективен за такива работи...иди разбери

# 642
При слабо повишени нк клетки препоръчват нещо като добавки.До три месеца прием положителна промяна.

# 643
Да. Аз също знам, че имуноложките са против Интралипида. Те разчитат изцяло на имуномодулацията с Имуноглобулин или другите му производни. Този Интралипид Русев го изписва много редовно. Но четейки из темите няма много много ефект. Докато при имуномодулацията се реконструира цялата имунна система. Доста момичета са забременяли след употребата му. Не съм лекар и не искам да защитавам никой. Но аз бях пред същата дилема преди 6-7месеца. Изчетох доста чужди сайтове, особено в американски и английски и никъде не се споменаваше за лечение с Интралипид. Навсякъде се предписваше имуномодулация при отклонения в клетките на имунната система. Пак казвам - не защитавам никой.

# 644
При мен Интралипида даде ефект  Peace

Общи условия

Активация на акаунт