Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 53

• 77 867
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Доктор Стаменов ще е на работа до 22 някъде Simple Smile

# 496
Холи, вие с мъжки фактор ли сте?
Не, нямаме проблем с мъжки фактор. Проблема е  намаляващ яйчников резерв.
.  На мен Др. Персенска също ми каза,че съм с доста намалял яйчников резерв. Спермограмата  и тя не е блестяща..И предложи Инсе. Смятахме да правим ,но месецът в който имах час съм забременяла спонтанно. Като се има предвид че не сецпсзим от 6 години ,като последните 2 и нещо следя ову  и не съм забременявала. Просто спрях да го мисля ,да го правим с тази цел и то стана. Желая късмет!

# 497
Честито чудо! Искам и на мен да ми се случват такива Simple Smile

# 498
Честито чудо! Искам и на мен да ми се случват такива Simple Smile

.  Дай Боже на всички чакащи!!

# 499
Всъщност не е това единственото чудо, за което прочитам напоследък. Имаше още една жена писала в друга тема - с изчерпан уж резерв...
Замислям се да пробвам по-нататък с моя яйцеклетка, ако някой лекар се съгласи и ако успея по фонда, че финансите свършиха newsm78

# 500
По повод стимулация имам въпрос щом казвате, че не е подходяща значи ли това че при подходяща стимулация качеството се подобрява? Аз досега 3 пъти на ЕЦ все нещо не е ок със яйцеклетката и август стартирам със стимулация, и се чудих освен бройката дали и качеството се повлиява  newsm78

Личен опит,повлиява се Grinning

# 501
По повод добавките - момичета, никой няма да ви ги изпиши. Или си ги взимате на своя глава или ще ви се смеят, че вярвате в това. На мен Шефкетова ми се изсмя навремето. Както и да е. Това, което повлиява качеството на яйцеклетките е :

Инофолик - 2по 1 прахче –в състава му има и Фолиева
NAC (N-acetyl cystein) - 2 по 1
L-arginin -2 по 1
вит C 500мг - с удължено освобождаване е най-добре.Нужен е за усвояването на NAC!
Омега 3 - 2 по 1000мг – може и само 1000 на ден
Масло от вечерна иглика - 2 по 1300мг, подобрява изцяло функцията на яйчниците.

Ако имате понижено усвояване на Фолиева и сте си правили генетично изследване, на което се вижда, то се включва Неофолик Мета, вместо обикновената фолиева.
Хубаво е да се мине на по-здравословен режим на хранене и спорт.
А който има някакви проблеми с инсулина и кръвната захар е хубаво да се консултира с ендокринолог. При инсулинова резистентност се пие до трансфер Глюкофаж(Метформин), който също подобрява качеството на яйцеклетките.

# 502
  • София
тия добавки стаменов ми ги е изписвал, без вит ц и последното, та дори и още няколко съм пила.
ефект никакъв при мен, спрях да си давам парите за подобни неща  Rolling Eyes
пък и стрес бях получила направо, да не съм пропуснала някое. събуждала съм се вечер, седя в леглото и се чудя какво съм пропуснала да пия  Crazy

# 503
  • София
По повод добавките - момичета, никой няма да ви ги изпиши. Или си ги взимате на своя глава или ще ви се смеят, че вярвате в това. На мен Шефкетова ми се изсмя навремето. Както и да е. Това, което повлиява качеството на яйцеклетките е :

L-arginin -2 по 1
вит C 500мг - с удължено освобождаване е най-добре.Нужен е за усвояването на NAC!

Ако имате понижено усвояване на Фолиева и сте си правили генетично изследване, на което се вижда, то се включва Неофолик Мета, вместо обикновената фолиева.
А който има някакви проблеми с инсулина и кръвната захар е хубаво да се консултира с ендокринолог. При инсулинова резистентност се пие до трансфер Глюкофаж(Метформин), който също подобрява качеството на яйцеклетките.

Шакира, много ти благодаря за хубавата схемичка Hug А за лигавица, ако правилно съм разбрала от темата с добавките, е добре да се пие: пак Аргинин, омега 7  и вит. Е, правилно ли съм разбрала Rolling Eyes Благодаря предварително bouquet

# 504
  • Sofia

L-arginin -2 по 1

Аз също приемам всичко това без витамин Ц, но Денис ми включи и Инозитол, а Шефкетова добави за качество и Ресвератрол Simple Smile. Когато я попитах за някакви добавки ми каза че не е против, но не дава гаранция че ще имат ефект и въпреки това ме попита какво приемам и ми добави Ресвератрола.

# 505
И аз съм пила какво ли не, нямаше някакъв особен ефект. Единствено ми се отрази добре метфогаммата, но всъщност се оказа, че си имам проблем със захарта.

# 506
Имат ефект само ако се пият минимум 3 месеца и повече. Аз ги пих повече от година. Не само, че не губех яйцеклетките, ами се оплождаха и преживявахадо стадий бластоцист. Губела съм от 4-ри само една. А ме предупреждаваха, че мога да загубя всичко, ако си играя така на руска рулетка. Пих, играх и забременях. Никого не карам. Всеки сам преценява за себе си. Повечето неща, както и Ресвератрола са антиоксиданти и се борят със свободните радикали. Витамин С се пие за по-доброто усвояване на NAC-а. А Инофолика се състои от Инозитол+Фолиева киселина. Ако искате може да включите какви ли не още витамини. Денис от другата тема ги разбира най-добре. Но това са нещата, които на мен повлияха. Чак се учудвам на реакцията на Шефи, на мен ми се изсмя..
Успех на всички! Praynig Praynig Praynig

# 507
  • В сърцето на любимия човек
Съвет към всички момичета след трансфер - при положителен резултат преди да спрете аспирин протекта се консултирайте с проф. Паскалева от НКБ.

Аз съм с много лека мутация - хетерозиготно носителство 4G/5G PAI, което по принцип е много разпространено и повечето жени забременяват, раждат и износват без проблем. Обаче аз се оказах от онзи малък процент хора, при които тази лека мутация оказва значение. Прави се специално изследване за усвояване на аспирина и дали има или няма нужда от него и на базата на това изследване се дава писмено становище за необходимата терапия.
При мен се оказа, че е нужно да пия АП минимум до 36гс, въпреки препоръките на имунолози и АГ, че при толкова лека мутация не е нужен. Да, по принцип при повечето пациенти е така, но винаги има минимални изключения. Аз реших да направя едно излишно изследване, отколкото после да съжалявам и да се обвинявам, че не съм го направила.

# 508
Пънче, с какви изследвания е добре да ида при нея (ще нося тромбофилии, пкк с хемостаза, тромбоцитно-левкоцитни агрегати)? Четох за изследването за АП, тя ли го назначава или е добре да го пусна предварително?
Аз също съм с 4g/5g и въпреки, че масово се препоръчва да не се прилага терапия, искам да съм сигурна.
Да вметна, че проф.Паскалева отсъства до 20 юли  Peace

# 509
  • В сърцето на любимия човек
Днесбях при нея - там е  Peace Може би ще отсъства от 20-ти, защото ми каза да отида на контрола след средата на август.
Аз си носих всичко, но нея я интересуваха генетичните, изследванията от кардиоложката и основно ме разпитва. След първоначалния разговор ме заведе в другата стая, където е лабораторията и тя каза какво да ми изследват. Резултата беше готов за 30 мин. и вече на база на него ми написа препоръки и ми обясни всичко.

Тя още в първоначалния разговор ми каза, че при 4Г/5Г в повечето случаи не се налага терапия, а освен това има много и различни мнения по темата - едни препоръчват задължителна терапия, други само до 12 гс, трети след трансфер, четвърти започват 3 месеца преди трансфер и т.н. Реално, понеже причините за липса на имплантация, за загуба на бременност или биохимична бременност може да са много и различни, се действа по всички възможни фронтове, защото не се знае в кой момент кое ще помогне. При едни ще е имунологията, при друг регуширането на ЩЖ, при трети хепаринова терапия.

Моето лично мнение е следното:
При вече постигната бременност и възможност да се провери чрез изследване дали има нужда от дадено лекарство, това да се проверява, а да не се разчита на факта, че при 90% от хората няма нужда, защото можете да се окажете в онзи малък процент на изключенията.
Същото беше и с листериозата - няма нужда, защото е много рядка. Да, ама се оказах носител.
Не казвам, че лекарите не са прави - те изхождат от своя опит и знания, но ако дадено лечение беше общовалидно за всички, нямаше да ходим на лекар, а щяхме да се лекуваме с домашен справочник.

Общи условия

Активация на акаунт