Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 53

• 77 864
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Имат ефект само ако се пият минимум 3 месеца и повече. Аз ги пих повече от година. Не само, че не губех яйцеклетките, ами се оплождаха и преживявахадо стадий бластоцист. Губела съм от 4-ри само една. А ме предупреждаваха, че мога да загубя всичко, ако си играя така на руска рулетка. Пих, играх и забременях. Никого не карам. Всеки сам преценява за себе си. Повечето неща, както и Ресвератрола са антиоксиданти и се борят със свободните радикали. Витамин С се пие за по-доброто усвояване на NAC-а. А Инофолика се състои от Инозитол+Фолиева киселина. Ако искате може да включите какви ли не още витамини. Денис от другата тема ги разбира най-добре. Но това са нещата, които на мен повлияха. Чак се учудвам на реакцията на Шефи, на мен ми се изсмя..
Успех на всички! Praynig Praynig Praynig
Здравейте, ако днес нищо не ми изпише докторката, на своя глава почвам и аз като вас 😊. Ще има да си чакам фонда, затова имам време и аз да попия какви ли не добавки и витамини.
Може ли да ми изпратите линк към другата тема, защото не я открих.
Благодаря Ви предварително.

# 511
Какво е НКБ?

# 512
Национална Кардиологична Болница.

# 513
Пънче  bouquet
Явно се е объркала, защото ми писа, че е на работа след 20-и.
Имам ходене на 14-и до София, ще мина и през нея   Peace
Иска ми се този път да пробваме с терапия, но трябва да съм сигурна, че няма да объркам нещо, затова консултацията няма да ми е излишна.
Едит: току-що звънях на регистратура в НКБ, казаха ми, че е на работа след 20-25 юли  Crazy
Казаха също, че не се записват часове, направо се ходи на място.

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 13:51 от та.ра

# 514
  • София
Днесбях при нея - там е  Peace Може би ще отсъства от 20-ти, защото ми каза да отида на контрола след средата на август.
Аз си носих всичко, но нея я интересуваха генетичните, изследванията от кардиоложката и основно ме разпитва. След първоначалния разговор ме заведе в другата стая, където е лабораторията и тя каза какво да ми изследват. Резултата беше готов за 30 мин. и вече на база на него ми написа препоръки и ми обясни всичко.

Тя още в първоначалния разговор ми каза, че при 4Г/5Г в повечето случаи не се налага терапия, а освен това има много и различни мнения по темата - едни препоръчват задължителна терапия, други само до 12 гс, трети след трансфер, четвърти започват 3 месеца преди трансфер и т.н. Реално, понеже причините за липса на имплантация, за загуба на бременност или биохимична бременност може да са много и различни, се действа по всички възможни фронтове, защото не се знае в кой момент кое ще помогне. При едни ще е имунологията, при друг регуширането на ЩЖ, при трети хепаринова терапия.

Моето лично мнение е следното:
При вече постигната бременност и възможност да се провери чрез изследване дали има нужда от дадено лекарство, това да се проверява, а да не се разчита на факта, че при 90% от хората няма нужда, защото можете да се окажете в онзи малък процент на изключенията.
Същото беше и с листериозата - няма нужда, защото е много рядка. Да, ама се оказах носител.
Не казвам, че лекарите не са прави - те изхождат от своя опит и знания, но ако дадено лечение беше общовалидно за всички, нямаше да ходим на лекар, а щяхме да се лекуваме с домашен справочник.

Пънче, извинявай, да те питам, ти как си с НК клетките? Побеже аз се опитвам да намеря причина за супер завишениете ми НК, а ти казваш, че имаш листериоза (това не съм го излседвала още, пускала съм токсоплазмоза, цитомегаловирус, уреа и миккоплазма, хламидия-ДНК анализ и т.н.) и сега мисля да пускам точно листрериоза, Ебщайн Бар и бруцелоза, та се питах при теб дала ли е отражение на тези клетки, ако въобще си правила имунологични излседвания! Благодаря! Hug Hug Hug

# 515
  • В сърцето на любимия човек
Листериозата я лекувах още преди първия трансфер  Naughty Персенска спря всичко, докато не видя отрицателна контрола.

Имунологията ми е абсолютно в норма. В началото на бременността имах много влошени плацентарни, които се оправиха след като ми включиха Зарзио, Октагам, максимална доза прогестерон, АП, Ортомол натал  Crazy Не знам кое подейства, но важното е, че се регулираха.

# 516
Пънче, много полезна информация! Аз имам 2 биохимични бременности в рамките на 1 година. Носител съм на 4G/4G и имам високи тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Имам предписана терапия АП през ден  и евентуално при пол. тест продължавам АП, но се включва и Фраксипарин/Клексан 0.4 всеки ден. Явно при мен проблемът е в имплантацията. Мога ли да ида при Паскалева да потвърди терапията или тя се занимава само с бременни? Иска ми се да знам, че усвоявам аспирина.

# 517
Можеш   Peace
Тя не се занимава само с бременни  Peace

# 518
  • Варна
пънче-мънче, а този тест за аспирина, как му е наименованието?
Имам ходене до София на 29 юли за последната фетална морфология и смятам да се отбия и при д-р Паскалева. Дано да е там  Thinking
 bouquet

# 519
ASPI test (Inhib.) - това пише като име на теста. Струва 30лв.
Може да се прави и в други кардиологични болници, не съм наясно. Прави се при прием на аспирин протект. Ако не се приемат лекарства за разреждане или, ако се приема Фракси/Клексан изследванията са други.

# 520
Листериозата я лекувах още преди първия трансфер  Naughty Персенска спря всичко, докато не видя отрицателна контрола.

Имунологията ми е абсолютно в норма. В началото на бременността имах много влошени плацентарни, които се оправиха след като ми включиха Зарзио, Октагам, максимална доза прогестерон, АП, Ортомол натал  Crazy Не знам кое подейства, но важното е, че се регулираха.

Пънче, момичета, аз отдоста време гледам, че се правят някакви изследвания на "плацентарни" и не мога да се ориентирам:
1. Кога се правят - и преди забременяване ли?
2. Това кръвно изследване ли е?
3. Видях в нета доста съкращения като търсих плацентарни. Например: sFlt-1, sEng, PlGF, TGF-beta-1. Кои от тях се пускат? Има ли и други?
4. Знаете ли къде в София могат да се пуснат?

# 521
Скрит текст:
По повод добавките - момичета, никой няма да ви ги изпиши. Или си ги взимате на своя глава или ще ви се смеят, че вярвате в това. На мен Шефкетова ми се изсмя навремето. Както и да е. Това, което повлиява качеството на яйцеклетките е :

Инофолик - 2по 1 прахче –в състава му има и Фолиева
NAC (N-acetyl cystein) - 2 по 1
L-arginin -2 по 1
вит C 500мг - с удължено освобождаване е най-добре.Нужен е за усвояването на NAC!
Омега 3 - 2 по 1000мг – може и само 1000 на ден
Масло от вечерна иглика - 2 по 1300мг, подобрява изцяло функцията на яйчниците.

Ако имате понижено усвояване на Фолиева и сте си правили генетично изследване, на което се вижда, то се включва Неофолик Мета, вместо обикновената фолиева.
Хубаво е да се мине на по-здравословен режим на хранене и спорт.
А който има някакви проблеми с инсулина и кръвната захар е хубаво да се консултира с ендокринолог. При инсулинова резистентност се пие до трансфер Глюкофаж(Метформин), който също подобрява качеството на яйцеклетките.

Аз също приемам всичко това без витамин Ц, но Денис ми включи и Инозитол, а Шефкетова добави за качество и Ресвератрол Simple Smile. Когато я попитах за някакви добавки ми каза че не е против, но не дава гаранция че ще имат ефект и въпреки това ме попита какво приемам и ми добави Ресвератрола.
Момичета, много важно е и как приемате добавките!

Един час преди хранене:
Инофолик - 2по 1 прахче –в състава му има и Фолиева
NAC (N-acetyl cystein) - 2 по 1
L-arginin -2 по 1

вит C 500мг - с удължено освобождаване е най-добре.Нужен е за усвояването на NAC!

След хранене:
Омега 3 - 2 по 1000мг – може и само 1000 на ден
Масло от вечерна иглика - 2 по 1300мг, подобрява изцяло функцията на яйчниците.

Ако приемате 7-Кето или CoQ10 - и те са след хранене.
А ако приемате ресвератрол, то го приемайте заедно с (активиран) кверцетин и то 30 мин преди останалите добавки, които са преди хранене!
Аз Инофолика го пия по 2 грама суртин и вечер.

И да не забравя - непременно покажете списък с това, което приемате на лекаря си! Нищо, че може да ви каже, че няма научни доказателства, че добавките действат!

Щях да забравя - за някои от добавките се прави и почивка... Най-добре е да питате Денис. Ето я темата за добавките:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=888864.msg33387589#new

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 19:41 от Didlina

# 522
Скрит текст:
Днесбях при нея - там е  Peace Може би ще отсъства от 20-ти, защото ми каза да отида на контрола след средата на август.
Аз си носих всичко, но нея я интересуваха генетичните, изследванията от кардиоложката и основно ме разпитва. След първоначалния разговор ме заведе в другата стая, където е лабораторията и тя каза какво да ми изследват. Резултата беше готов за 30 мин. и вече на база на него ми написа препоръки и ми обясни всичко.

Тя още в първоначалния разговор ми каза, че при 4Г/5Г в повечето случаи не се налага терапия, а освен това има много и различни мнения по темата - едни препоръчват задължителна терапия, други само до 12 гс, трети след трансфер, четвърти започват 3 месеца преди трансфер и т.н. Реално, понеже причините за липса на имплантация, за загуба на бременност или биохимична бременност може да са много и различни, се действа по всички възможни фронтове, защото не се знае в кой момент кое ще помогне. При едни ще е имунологията, при друг регуширането на ЩЖ, при трети хепаринова терапия.

Моето лично мнение е следното:
При вече постигната бременност и възможност да се провери чрез изследване дали има нужда от дадено лекарство, това да се проверява, а да не се разчита на факта, че при 90% от хората няма нужда, защото можете да се окажете в онзи малък процент на изключенията.
Същото беше и с листериозата - няма нужда, защото е много рядка. Да, ама се оказах носител.
Не казвам, че лекарите не са прави - те изхождат от своя опит и знания, но ако дадено лечение беше общовалидно за всички, нямаше да ходим на лекар, а щяхме да се лекуваме с домашен справочник.

Пънче,
какви са изследванията от кардиоложката, които са необходими? И аз съм 4Г/5Х PAI хетерозигот и смятам да отида при проф. Паскалева през август, за да ми препоръча какви допълнителни изследвания да направя.
Аз също съм на мнение, че при ИнВитро трябва да се дава списък на пациентите с всички изследвания, които са 1. силно препоръчителни, 2. препоръчителни, и то още при първото посещение. И всеки сам да си реши какво изследване ще направи и какво - не. А сега какво става - четем като луди из форуми и из нета, за да разберем какво още да изследваме, за да разберем дали нещо няма да попречи на имплантацията (при някои всеки ембрион е безкрайно ценен) или да обърка бременността!

# 523
Четох, че при хетерозиготен PAI се пускат ACE и F13 (също тромбофилии). Аз ги изследвах в Геника във вторник (заедно с MTRR) и нямам търпение да видя резултата, всеки от факторите е по 40 лв.
Дали беше необходимо да ги изследвам ще разбера от проф. Паскалева, предпочетох да го направя, да знам, че съм ги отметнала.

# 524

Пънче, момичета, аз отдоста време гледам, че се правят някакви изследвания на "плацентарни" и не мога да се ориентирам:
1. Кога се правят - и преди забременяване ли?
2. Това кръвно изследване ли е?
3. Видях в нета доста съкращения като търсих плацентарни. Например: sFlt-1, sEng, PlGF, TGF-beta-1. Кои от тях се пускат? Има ли и други?
4. Знаете ли къде в София могат да се пуснат?
1. Шеста седмица.
2. Да.
3. Пускат се две от тях, имунолозите си знаят.
4. Надежда.

Общи условия

Активация на акаунт